Sora Ronei Hartner se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, în Canada: „E omul de bază în spital. Se ocupă de toată criza de la Montreal”

 Lupescu Anca
.
maxresdefault-1-3maxresdefault-1-3

Sora Ronei Hartner, Rinda, este mai puțin cunoscută decât actrița celebră, însă este o adevărată vedetă în clinica din Canada în care lucrează. Rinda Hartner se ocupă de pacienții cu coronavirus și organizează un întreg spital pentru lupta împotriva virusului. 

Rona Hartner este îngrijorată pentru sora ei, care are contact direct cu virusul, zi de zi, însă povestește cu mândrie nemărginită despre ea și despre realizările sale. 

„Sunt foarte mândră de sora mea şi mă gândesc la ea mereu cu emoţie zilele acestea! Este o româncă ambiţioasă şi cred că are adunaţi vreo 25 de ani de facultate! La bază a făcut Facultatea de stomatologie în România, după care de două ori Chimia. Este născută în 1971, are 49 de ani, şi este plecată în Canada din 1999. Acum susţine congrese peste tot şi este cea care se ocupă de toată coordonarea crizei la Montreal! Ea formează echipele, se duce în toate spitalele, în 20 de locaţii diferite şi se ocupă de toate echipele. E realmente în contact cu microbul! Dar ea e pasionată! A creat societatea tiroidienilor, în Canada! Face o mulţime de lucruri acolo. Este om de bază la Spitalul Verdun din Montreal', a povestit Rona pentru click.ro 

 „Eu sunt coordonator clinic-administrativ la prevenţia infecţiilor. Mă ocup de centrele de copii, de programele familiale (mama şi copilul), de centrele de protecţia copilului pentru Montreal, de programele în sănătate mentală. Am în coordonarea mea 17 centre pentru vârstnici şi când au nevoie fac coordonarea la Spitalul Verdun din Montreal. Eu ajut echipele să aibă traiectorii securitare pentru pacienţii lor cu Covid-19. Am ajutat Royal Victoria să deschidă centrul pentru oamenii străzii care sunt bolnavi, ca să nu-i contamineze pe alţii. Pentru centrele de protecţie a copilului i-am ajutat să organizeze locuri securitare pentru copiii cu dizabilităţi, pentru copiii plasaţi, pentru tinerii delincvenţi care sunt în aceste centre, în Montreal', a declarat Rinda Hartner, pentru aceeași sursă. 

Rona Hartner s-a luptat cu cancerul, motiv pentru care s-a baricadat în casă de teama virusului care faci ravagii la nivel global. Actrița și-a luat multe măsuri de protecție și a luat măsura de autoizolare foarte în serios. 

„Am luat toate precauţiile posibile şi imposibile, am spălat toată casa cu clor, am pus măşti în faţa casei pentru vecinii mei, cusute de mine. Eu le-am făcut şi le-am cusut, le-am sterilizat cu fierul de călcat şi le-am dat şi cu spray dezinfectant', a declarat ea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton