Solistul trupei Kalush Orchestra, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina, la război. Și-a luat rămas bun de la iubita lui 

 Borcilă Andreea
.

Solistul trupei Kalush Orchestra, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor. Oleg Psiuk s-a înrolat în armata ucraineană la mai puțin de 24 de ore de la câștigarea trofeului concursului muzical. El a plecat spre Ucraina din Torino, locul unde s-a desfășurat Eurovision, unde va conduce o organizație de voluntariat, care îi ajută pe refugiați cu tot ce au nevoie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Solistul trupei Kalush Orchestra, care a câștigat sâmbătă noapte concursul Eurovision 2022, a plecat spre Ucraina. Artistul se întoarce pentru a lupta împotriva rușilor în războiul care durează încă din ziua de 24 februarie. Conform legislației din Ucraina, toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani trebuie să se înroleze în armată și au nevoie de permisiune specială pentru a putea părăsi țara.

Kalush Orchestra For Ukraine Wins Final Of Eurovision Song Contest – TurinKalush Orchestra For Ukraine Wins Final Of Eurovision Song Contest – Turin

Artistul a fost scutit de serviciu militar pentru a putea participa la Eurovision. Acum, Oleg Psiuk este nevoit să revină în țara natală pentru a-și apăra patria, relatează presa străină. În Ucraina, solistul trupei câștigătoare la Eurovision 2022 conduce o organizație de voluntariat care îi ajută pe refugiați cu tot ce au nevoie, de la mâncare la medicamente. El s-a înrolat în armata ucraineană la mai puțin de 24 de ore de la obținerea marelui trofeu, pe scena din Torino.

Citește și: Kalush Orchestra scoate la licitație trofeul Eurovision 2022.Banii vor fi donați armatei ucrainene

Citește și: Iuliana Marciuc, primele declarații după scandalul votului de la Eurovision:„ Membrii juriului nu au putut comunica între ei, a semnat fiecare fișa lui de jurizare'

Citește și: Bogdan Mocanu, atacat cu maceta în club! A ajuns de urgență la spital:'Am vrut să ripostez, dar…'

Citește și: WRS, prima reacție după ce România s-a clasat pe locul 18 la Eurovision 2022:„La fel ca orice sfârşit, este un nou început'

Solistul trupei Kalush Orchestra, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina, la război

La o zi distanță de Eurovision 2022, Oleg Psiuk a fost fotografiat în fața hotelului din Torino, îmbrățișându-și și sărutându-și iubita. Fotografiile au fost realizate de fotoreporterul Associated Press și îi arată pe cei doi cum își iau rămas bun unul de la celălalt.

„Mă întorc acasă, deoarece conduc o organizație de voluntariat care îi ajută pe refugiați cu mâncare, cazare și medicamente. Voi continua să fac asta. Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină proaspăt reconstruită și fericită”, a precizat artistul ucrainean, scrie Hotnews.ro.

„Vă rog pe toți… vă rog să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați pe Azovstal, chiar acum', a fost mesajul transmis de Psiuk, pe scenă.

Unul dintre dansatorii Kalush Orchestra nu a fost prezent la Eurovision

Slavnik Hnatenko, unul dintre dansatorii Kalush Orchestra, nu a fost prezent la Eurovision, pentru că a trebuit să apere Kievul în războiul împotriva rușilor: „încă este membru al trupei noastre și ni se va alătura din nou după ce va servi Forța de Apărare Teritorială', a declarat Oleg Psiuk presei străine. Trupa sa a câștigat locul întâi la Eurovision 2022, obținând 439 de puncte.

„Cultura noastră este atacată. Am vrut să prezentăm întregii lumi muzica noastră. Am scris cântecul pentru Eurovision pentru mama mea cu mult înainte de război, dar după aceea, a început să capete o semnificație diferită pentru diferite persoane”, a spus solistul trupei Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra va scoate la licitație trofeul câștigat la Eurovision

Kalush Orchestra a anunțat că va vinde, prin licitație, trofeul câștigat la Eurovision. Banii obținuți vor ajunge la o fundație care ajută armata ucraineană și Ucraina, informează News.ro.

„Plănuim să scoatem trofeul la licitație și să donăm toți banii unei fundații care ajută forțele armate și Ucraina. Urmează să alegem una. Mulți oameni deja fac donații din străinătate și poate și mai mulți ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei', a explicat liderul trupei, Oleg Psiuk, potrivit sursei citate.

Solistul trupei Kalush Orchestra: „Vom sărbători, cu adevărat, după război'

Solistul de la Kalush Orchestra, Oleg Psiuk, a declarat într-o conferinţă de presă că formaţia folk-rap va sărbători victoria obţinută la ediţia din 2022 a concursului Eurovision abia după război, informează DPA, citată de Agerpres.

„Încă nu am sărbătorit cu adevărat. Probabil vom avea o mare sărbătoare după război, pentru că această victorie este minunată, să câştigăm Eurovision este ceva fantastic, însă acum se întâmplă atât de multe alte lucruri”, a declarat solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk.

„Sunt oameni care sunt ucişi în război sau care luptă în război sau care îşi pierd locurile de muncă în Ucraina, aşadar nu este cel mai bun moment pentru a sărbători acum”, a adăugat muzicianul ucrainean.

Sursă foto: Hepta, Luca Bruno / AP / Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton