Sofia Vicoveanca și-a cunoscut tatăl abia la școală, după ce a fost luat prizonier de război: „Nici nu mai știam dacă trăiește”

 Miniosu Alexandra
.

Sofia Vicoveanca și-a cunoscut tatăl abia la școală, după ce a fost luat prizonier de război. Marea artistă a trăit o adevărată dramă în copilărie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea și mama ei s-au refugiat în România, iar tatăl ei a fost capturat de ruși. Nu o să uite niciodată momentul în care și-a revăzut părintele, după mulți ani, timp în care nici nu știa dacă mai trăiește sau nu. Iată confesiunea dureroasă a intepretei de muzică populară!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Sofia Vicoveanca și-a cunoscut tatăl abia la școală, după ce a fost luat prizonier de război. Totul s-a petrecut pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, când îndrăgita solistă avea doar câțiva anișori. Nu are prea multe amintiri din acea perioadă, fiind mult prea mică atunci, însă nu o să uite niciodată clipa în care și-a revăzut părintele.

sofia-vicoveanca-tata-3sofia-vicoveanca-tata-3

Sofia Vicoveanca are o poveste de viață incredibilă, ce-i emoționează pe mulți. În copilărie, multă vreme tatăl ei a fost doar un străin pentru ea, din cauză că a trăit fără el, fiind capturat de ruși. În toată acea perioadă, cântăreața a trăit cu sentimentul că părintele ei ar fi decedat în război. S-au revăzut după multă vreme, când ea era deja la școală.

Citește și: Cum și-a pierdut Sofia Vicoveanca soțul:”De 21 de ani sunt văduvă”

Citește și: De ce a ales Sofia Vicoveanca să rămână singură, deși e văduvă de 20 de ani:„Unde mai găsesc…?'

Citește și: Cum și-a câștigat Vlăduța Lupău banii înainte de a deveni celebră:„Duceam oamenii la ocazie ca să îmi scot motorina'

Citește și: Dana Rogoz o susține pe actrița Viorica Vodă în discursul despre abuzul din cinematografie:„Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire'

Sofia Vicoveanca și-a cunoscut tatăl abia la școală, după ce a fost luat prizonier de război

Marea artistă va fi invitată în podcastul „Altceva cu Adrian Artene', sâmbătă, pe 7 mai. Sofia Vicoveanca va atinge multe subiecte sensibile, atât de pe plan profesional, cât și personal. Printre altele, ea va vorbi despre experiența cutremurătoare pe care a trăit-o în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cântăreața se refugiase atunci cu mama ei în România, iar tatăl ei fusese luat prizonier de către ruși. S-au regăsit după ani buni, atunci când ea era elevă.

Sofia Vicoveanca s-a născut pe data de 23 septembrie 1941, în localitatea ucraineană Toporăuţi. Artista provine dintr-o familie înstărită. Însă, din păcate, totul s-a ruinat atunci când rușii au invadat Ucraina, pe vremea când artista era doar o copilă. Atunci, cei dragi ei au pierdut agoniseala de o viață, dar și unitatea familială, pentru o lungă perioadă.

„Nici nu mai știam dacă trăiește…'

În vreme ce Sofia Vicoveanca și mama ei se refugiaseră la noi în țară, tatăl artistei a fost obligat să plece pe front, potrivit rigorilor de atunci. Cântăreața avea atunci 3 ani, motiv pentru care nu-și amintește multe lucruri. Ține minte însă momentul în care ea și tatăl ei s-au revăzut, după ce l-a așteptat ani de zile.

„Pruncul meu mănâncă aceeași pită și cunosc acest lucru. Am încercat să nu mă dau de gol. În acele două zile, m-au urmărit lacrimile mamei mele. Când s-a declanșat războiul, n-am amintiri, aveam vreo doi ani și jumătate, trei ani, cam așa.

Tatăl a plecat, a fost concentrat, a fost în război, a rămas prizonier la ruși și m-a găsit școlăriță. Nici nu mai știam dacă trăiește…', spune Sofia Vicoveanca în cadrul podcastului de pe YouTube.

Sofia Vicoveanca, dezvăluiri dureroase despre războiul din Ucraina

Recent, Sofia Vicoveanca a fost invitată în platoul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV. Aceasta a vorbit cu lacrimi în ochi despre situația actuală din Ucraina, cu atât mai mult cu cât războiul îi trezește amintiri dureroase. Artista le-a transmis un mesaj refugiaților ucraineni și a reușit cu greu să își stăpânească lacrimile.

„Să fim mai buni, mai iertători, mai înțelegători. Ce să spun? Nu știu. Nu depinde de noi, există un singur Dumnezeu. El hotărăște, el poate face minuni și să-l implorăm să-și lase mâna nevăzută peste lume spre liniște și pace. Nu știu ce să spun. Îmi pare rău. Îmi cer iertare, dar astea sunt vremurile. Am slăbit 4 kilograme’, a spus Sofia Vicoveanca, recent, la Vorbește lumea.

Sursă foto: Facebook, Captură ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton