Silviu Biriș s-a transformat din actor în preot! A îmbrăcat sutana și a ținut predică în biserică

 Oana Pantazi
.

În plină pandemie, Silviu Biriș a trecut de la actorie la preoție! Actorul a îmbrăcat sutana și a ținut predică în biserică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Actor al Teatrului Național și student la Teologie, Silviu Biriș a îmbrăcat sutana preoțească și a ținut ținut, miercuri, predica la hramul Bisericii Sf. Ecaterina din București, lăcaș de cult care este paraclisul studenților teologi.

Din cauza pandemiei de coronavirus, care a pus toată lumea artistică în stand-by, actorul și-a urmat cea de-a doua pasiune și le-a vorbit credincioșilor, din biserică, în aceste vremuri dificile pentru noi toți. De altfel, actorul recunoștea că încă nu este decis dacă va renunța la profesia de bază pentru preoție, cu atât mai mult cu cât acest lucru nu este chiar atât de simplu.

„Încă nu știu dacă voi practica preoția”

Silviu Biriș nu este singurul actor care a ales această cale, și Dragoș Pâslaru, devenit astăzi Părintele Valerian, a ales calea bisericii, la fel și Mihai Coadă, cunoscut pentru rolul Nelu curcă, din serialul La bloc, a îmbrăcat rasa preoțească. 

Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr', mărturisea actorul.

Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze!

În perioada stării de urgență, Silviu Biriș a fost foarte vocal în privința deciziei autorităților de a închide bisericile și le-a transmis guvernanților un mesaj dur.

„În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare. Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane.

silviu-birissilviu-biris

Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeași credință cu mine, uitați-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!’, a scris la vremea respectivă Silviu Biriș.

Citește și: Alexandra Dinu s-a întors în România! Totul despre rolul de jurat la Românii au Talent, relația cu fiul ei și viața sentimentală: „Cred în căsătorie”/ EXCLUSIV

Citește și: Flavia Mihășan este însărcinată a doua oară. Primele imagini cu burtica de gravidă: „Ne-am dorit ca între copii să nu fie diferență mare de vârstă”/ EXCLUSIV

Citește și: Megan Fox divorțează de Brian Austin Green, din Beverly Hills 90210, după 16 ani de relație și trei copii împreună! Cine este noul iubit al actriței

Citește și: Avocatul lui Maradona face acuzații grave: „A fost o idioțenie criminală! Timp de 12 ore, Diego nu a fost controlat de medici!”

Silviu Biriș a divorțat de soție

Unul dintre motivele care îl împiedică pe Silviu Biriș să devină preot este, cu siguranță, faptul că nu este căsătorit. De fapt, actorul a divorțat de soție, care i-a dăruit doi copii, în anul 2016. Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe actor să aleagă calea Bisericii, acum fiind student la Teologie în anul IV, unde îl are ca profesor pe Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

Am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului, și-a justificat actorul alegerea.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton