Shakira, prima reacție după ce Fiscul a acuzat-o că datorează 14.5 milioane de euro în taxe: "Au început să saliveze când..."

 Dumba Gabriela
.

Shakira a reacționat pentru prima dată la acuzațiile de evaziune fiscală! Fiscul spaniol o acuză pe cântăreața columbiană că datorează statului 14.5 milioane de euro, însă Shakira susține că totul este fals și ea și-a plătit toate taxele și impozitele la timp.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Vedeta columbiană Shakira promite să lupte împotriva a ceea ce declară a fi acuzații „false” ale autorităților spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe: „Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze'.

profimedia-0374808275profimedia-0374808275

Shakira are o explicație pentru acuzațiile de evaziune fiscală ale Fiscului spaniol

Au apărut primele comentarii publice ale Shakirei cu privire la cazul în care ar putea fi trimisă la închisoare pentru o perioadă de până la 8 ani. Shakira, în vârstă de 45 de ani, este judecată în Spania, fiind acuzată că nu a plătit impozite între 2012 și 2014, perioadă în care a declarat că a dus o „viață nomadă”, scrie Reuters, conform Mediafax.

„Trebuie să lupt pentru ceea ce cred, pentru că sunt acuzații false”, a declarat cântăreața pentru revista Elle într-un interviu publicat miercuri online în Statele Unite și care urmează să apară în ediția tipărită din octombrie.

„Nu le datorez nimic”, a mai spus Shakira.

Documentul procurorului, consultat de Reuters, afirmă că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă de familie în Barcelona.

Potrivit acuzării, Shakira a locuit în Spania din 2011, când relaţia ei cu fotbalistul FC Barcelona, Gerard Pique, a fost făcută publică, dar şi-a menţinut reşedinţa fiscală în insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015. Cuplul, care are doi copii, şi-a anunţat despărţirea în iunie.

În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut „suficiente dovezi” pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

Citește și:Cât au costat rochiile purtate de Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.Sunt create de un designer român

Citește și:Gabi Bădălău a refuzat să divorțeze de Claudia Pătrășcanu, la ultima înfățișare.Motivul invocat de afacerist: „Între noi…’

Citește și:Mitică Popescu, revoltat pe facturile uriașe la gaze și la curent:'Oamenii nu au șase vieți, ca să îndure una sau alta'

Shakira, care în iulie a respins o înțelegere cu procurorul pentru a soluționa cazul, spune că autoritățile au venit după ea doar când au aflat că se întâlnește cu fotbalistul Gerard Pique de la FC Barcelona, care este spaniol.

„În timp ce eu și Gerard ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, așa că nu aveam cum să mă calific ca rezidentă”, a spus ea.

„Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Este clar că au vrut să meargă după acei bani indiferent de situație”, a susținut cântăreața.

Shakira susține că și-a plătit toate taxele la stat

Shakira a adăugat că a plătit deja ceea ce biroul fiscal spaniol a spus că datorează înainte de proces.

Ea s-a declarat încrezătoare că s-a comportat corect și transparent încă de la început, sugerând că autoritățile spaniole „au recurs la o campanie de presă obscenă” pentru a-i afecta reputația.

Combinația dintre separarea sa recentă de Pique, lupta pentru custodia celor doi copii ai lor, boala tatălui său și „lupta pe diferite fronturi” a însemnat că se confruntă cu „probabil cel mai întunecat moment din viața mea”, a declarat cântăreața.

Un purtător de cuvânt al procuraturii spaniole nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton