Sergio Rossi a murit în urma infecției COVID-19! Luna trecută, designerul italian donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirus

 Dumba Gabriela
.

Designerul italian Sergio Rossi, creator al mărcii de lux de încălţăminte care îi poartă numele, a murit la vârsta de 85 de ani în urma infecției Covid-19. Tragedia vine la o lună după ce Sergio Rossi donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirus.

coronavirus-4914026_1280-10coronavirus-4914026_1280-10

Sergio Rossi era internat de câteva zile la un spital din Cesena, zona Emilia-Romana, una dintre cele mai afectate zone din Italia de epidemia COVID-19 și s-a stins joi seară.

„El făcea parte dintre fondatorii cartierului de încălţăminte de lux pentru femei în regiunea Forli şi Cesena la mijlocul secolului al XX-lea”, a declarat Luciana Garbuglia, primarul oraşului San Mauro Pascoli, unde s-a născut Sergio Rossi şi unde şi-a înfiinţat compania.

„Este o pierdere enormă pentru comunitatea noastră”, a scris primarul pe Facebook, subliniind că acest „mare antreprenor” a creat locuri de muncă pentru foarte mulţi cetăţeni din oraşul său natal unde, în 1951, a deschis o linie de producţie.

Într-o înregistrare, edilul mărturiseşte că este „foarte tristă că ne-a părăsit în acest fel”, regretând că, din cauza măsurilor de izolare, oraşul său natal şi concetăţenii nu pot „să-i aducă un ultim omagiu”. Municipalitatea a decis cu toate acestea ca duminică să fie declarată zi de doliu în comunitate, citează Agerpres.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton