Cu ce se ocupă Dorel Vișan la 85 de ani: "De Paşte, voi avea roşii, salată şi ceapă verde, din munca mea!"

 Dumba Gabriela
.

Dorel Vișan s-a retras de ceva timp din viața publică și trăiește în liniște, departe de tumultul orașelor, în satul natal din județul Cluj. La 85 de ani are o energie debordantă și este bucuros că se poate ocupa personal de grădina de zarzavaturi, iar de Paște, spune Dorel Vișan, va mânca legume din munca sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Dorel Vișan, fostul director al Teatrului „Lucian Blaga’ din Cluj, a bucurat mii de oameni de-a lungul anilor. În film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale și este unul dintre cei mai apreciați actori din țara noastră. În urmă cu mai bine de doi ani, actorul a decis să renunțe la aglomerație, stres, griji și să ducă un trai liniștit, în satul Tăușeni, din Cluj.

dorel-visan-scaled-e1670762275907dorel-visan-scaled-e1670762275907

Cu ce se ocupă Dorel Vișan la 85 de ani

Născut, format și plecat dintr-o curte de la țară, din Tăușeni, comuna Bonțida, Dorel Vișan a făcut istorie în teatru și cinematografie, a văzut mapamondul, și-a investit banii câștigați din actorie în locuințe în Cluj-Napoca și București, apoi s-a întors la origini, în satul ardelean Tăușeni, unde are o gospodărie de 3.000 metri pătrați.

E locul de unde-mi trag energia și unde simt că trăiesc cu adevărat. Vedeți, noi ne-am îndepărtat de natură – zicem noi, pentru civilizație – și nu e sănătos. Rădăcinile nostre dispar odată cu generațiile ce nu mai înțeleg rostul pământului.

Am acasă toată tehnologia necesară traiului decent, am sapă, am topor, zilnic lucrez și-mi fac gimnastica în grădină, unde am pomi, viță-de-vie, stupi, castraveți, ceapă, usturoi, morcovi. Admiram, zilele trecute, cât de atletic poate fi un bărbat care m-a ajutat la cosit. Munca fizică ajută corpul și mintea, nu sala de fitness', declara actorul acum ceva timp pentru Libertatea.

Dorel Vișan nu a renunțat la această pasiune, în timp, și încă se mai ocupă cu drag și spor de grădina sa.

„În urmă cu trei săptămâni, am dus în seră primele răsaduri de roşii. De Paşte, voi avea pe masă roşii din grădina mea. Şi salată, desigur', a spus Dorel Vișan recent pentru impact.ro.

Citește și: Dorel Vișan a împlinit 84 de ani. Viața lui, ca un film: a fost în depresie cruntă după ce i-a murit soția

Citește și: Ce se întâmplă cu Dorel Vișan, la 84 de ani: „Cea mai mare durere a mea este că…'

Citește și: Mesajul postat de Nelu Cortea, după ce el și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023: ‘Vă mulțumim pentru tot și…

Dorel Vișan împarte cu cei dragi roadele muncii sale

„Eu sunt de părere că e mai mult decât indicat să mănânci sănătos. Aşa că ori de câte ori am ocazia fac asta. Iar de când cu sera asta, ştiu acum şi sursa produselor de pe masa de Paşte. Desigur, le împart bucuros cu toţi cei ai familiei. După cum, în anii în care recolta este bogată, împart ceea ce obţin şi prietenilor. Nu le cer bani!', mai spune el.

Actorul ne-a redat întocmai şi cum decurge de obicei dialogul dintre el şi amicii săi, pe această temă: Cum, e gratis? Nu pot să cred. Chiar gratis?, sunt deseori întrebat. Şi tuturor le răspund cam în acelaşi mod. Gratis, mamă soacră, gratis!', a mai adăugat Dorel Vișan.

De ce s-a retras Dorel Vișan de pe scenă

Uneori, lui Dorel Vișan îi este tare dor de scenă. Maestrul e puțin mâhnit de ceea ce se întâmplă la momentul actual cu generația tânără, dar și cu modul în care aceasta a fost derutată.

‘Mai există un dor de scenă, dar s-a topit într-o lume care a dispărut. Fiecare generație are felul ei de a se manifesta. Din păcate, trăim într-o lume în care generațiile tinere au fost derutate. Li s-a dat credința mincinoasă că sunt liberi. Fără să li spună că libertatea implică și responsabilitate.. Și așa am ajuns să trăim într-o lume în care nimeni nu mai răspunde pentru cuvântul pe care-l rostește sau de chipul pe care-l înfățișează. Pe vremea mea se răspundea!’, spune actorul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton