Scandal între Oana Pellea și trupa La Familia, din cauza unui videoclip: „Crezi că poate fi arestată o...”

 Lăstun Ana Maria
.

Formația „La Familia' se află în mijlocul unui scandal cu Oana Pellea și totul a pornit de la cel mai nou videoclip al trupei. Iată ce a deranjat-o pe faimoasa actriță și de ce a decis să ia legătura cu Poliția.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Trupa „La Famiia' a lansat un videoclip în cadrul căruia a inclus o secvență din filmul „Mihai Viteazu', regizat de Sergiu Nicolaescu. În fragmentul citat, apare și actorul Amza Pellea, care interpretează rolul principal. Ei bine, Oana Pellea deține drepturile de imagine ale regretatului său tată, iar tot conflictul ar fi pornit de la faptul că nu i s-a cerut acordul pentru folosirea imaginilor respective.

Ce mesaj a avut Oana Pellea pentru trupa „La familia'?

Citește și: Oana Pellea, mesaj emoționant în memoria tatălui său, Amza Pellea: „Dorul mă arde zi de zi”

Citește și: Scandal după moartea lui Gabi Luncă. Ce propunere a primit familia artistei

Citește și: Tudor Sișu din trupa La Familia, despre anii petrecuți la închisoare: „E o rutină, ca și cum ai sta în casă”

Citește și: Oana Pellea a mărturisit că a suferit de depresie: „Nu mai voiam să ies din casă. Nu mai voiam să practic meseria. A fost un coșmar'

Deși trupa „La familia' a fost indignată de atitudinea actriței, Oana Pellea a decis să clarifice întreaga situație pe rețelele de socializare, acolo unde a explicat că nu a vrut să creeze un scandal. Mai mult, fiica lui Amza Pellea a adăugat că nu are pretenții financiare, dar a decis să urmeze calea legală pentru că nu a fost înștiinată, în prealabil, de utilizarea secvenețelor care stau la baza conflictului.

„Nu exista nici un scandal. Am vizionat clipul respectiv și am văzut ca imaginea tatălui meu, interpretând rolul Mihai Viteazul a fost folosită. Am urmat drumul legal. M am interesat la CNC dacă s a obținut aprobare pentru folosirea respectivului fragment. Nu exista aceasta aprobare. Am sesizat ORDA specificând ca sunt deținătoarea unica a drepturilor de imagine și de autor a tatălui meu, specificând ca AMZA PELLEA este marcă înregistrată. Nu am fost întrebata dacă sunt de acord cu folosirea imaginii tatălui meu in acest clip. ORDA a trimis sesizarea mea la Poliție. Poliția a contactat firma producatoare. Nu am cerut drepturi bănesti. Singura cerere a mea a fost ca fragmentul respectiv să fie eliminat din clip ceea ce s a întâmplat. Atât.

Menționez ca aceasta este unica clarificare pe care o consider necesară . Cu acestea consider discuția închisă.

Ar mai fi de adăugat …că imaginea unui artist nu poate fi folosită după bunul plac de către nimeni. Sunt legi.'
, a precizat Oana Pellea, pe pagina sa de Facebook.

„La familia', mesaj acid pentru Oana Pellea

Componenții trupei de muzică rap au explicat că alegerea lor se bazează pe amintirile pe care le au cu acest film care le-a marcat copilăria și care, totodată, marchează un simbol românesc. Mai mult, cei doi bărbați au ajuns la alegerea respectivă tocmai pentru a omagia interpretarea extraordinară a lui Amza Pellea.

„Am folosit fragmentul din Mihai Viteazul, filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, deoarece e unul dintre filmele ce ne-au emoționat în copilărie, acest episod e unul crucial în istoria și identitatea Românească, iar interpretarea lui Amza Pellea a fost genială (întotdeauna cei doi s-au confundat în mintea noastră). Dragă Oana Pellea, e doar o formă de respect pe care am arătat-o, nu trebuia să sesizezi poliția economică, crezi că poate fi arestată sau cenzurată o idee?

Căci ce altceva a făcut Mihai dacă nu să reafirme o idee? O identitate. Un adevăr ce nu poate fi învățat, ci un adevăr ce se relevă în timp ce îl trăiești. Piesa ar fi avut același efect și fără acest fragment, a fost doar o dorință a noastră personală de a aminti contemporanilor noștri imaginea unor personaje reprezentative din istoria lor… chiar și cea cinematografică.', au declarat soliștii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton