Roxana Vancea a avut SOP. Una din 10 femei se confruntă cu această problemă de sănătate

 Miniosu Alexandra
.

Roxana Vancea a dezvăluit că s-a confruntat cu Sindromul Ovarelor Polichistice, afecțiune cunoscută și sub prescurtarea SOP. Această problemă afectează una din 10 femei. Acest lucru nu a împiedicat-o însă pe fosta concurentă de la Exatlon să rămână însărcinată și, ulterior, să devină mamă. Iată cum a reușit vedeta să se vindece!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Roxana Vancea le-a povestit internauților că s-a confruntat cu Sindromul Ovarelor Polichistice, afecțiune cunoscută și ca SOP. În ciuda acestei probleme, care afectează una din 10 femei, vedeta a putut să rămână însărcinată și să și aducă pe lume un copil. Soția lui Dragoş Paiu a devenit mamă anul trecut, în luna noiembrie.

roxana-vancea-sop-1roxana-vancea-sop-1

Deși s-a retras de ceva timp din lumina reflectoarelor, Roxana Vancea continuă să se bucure de popularitate, mai ales în mediul online. Dovadă e chiar numărul ei uriaș de urmăritori de pe rețelele de socializare. Vedeta își ține fanii la curent cu tot ce se întâmplă în viața ei, chiar dacă rolul de mamă îi ocupă majoritatea timpului. Recent, ea l-a povestit despre afecțiunea cu care s-a confruntat în trecut.

Citește și: Cum se înțelege Roxana Vancea cu soacra și ce relație au părinții ei cu soțul ei, Dragoș:„La capitolul ăsta…'

Citește și: Cum arată Roxana Vancea la doar două săptămâni de la naștere.A pozat în lenjerie intimă

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au mutat împreună:”Un pas important pentru relația noastră”

Citește și: Cum se înțeleg acum Andreea Marin și Mihaela Rădulescu:”Este mai bine să fiu diplomată și să tac”

Roxana Vancea a avut SOP – Sindromul Ovarelor Polichistice

În urmă cu scurt timp, Roxana Vancea a organizat o sesiune specială de întrebări și răspunsuri pe contul ei de Instagram. La un moment dat, o fană i-a spus că a fost depistată cu SOP. Îngijorată, femeia a întrenat-o pe vedetă dacă există vreo șansă să nu poată face copii din această cauză. Cu acest prilej, soția lui Dragoș Paiu a mărturisit că și ea s-a confruntat cu Sindromul Ovarelor Polichistice.

Așadar, și Roxana Vancea a avut SOP (Sindromul Ovarelor Polichistice), o tulburare hormonală frecventă în rândul femeilor. Cu toate acestea, afecțiunea nu a împiedicat-o să rămână gravidă. În noiembrie anul trecut, ea l-a adus pe lume pe primul ei copil.

„Am urmat tratament'

Prin urmare, vedeta nu crede că această problemă le poate împiedica pe femei să devină mame. Roxana Vancea a mărturisit că a urmat un tratament pentru a se vindeca, iar pe urmăritoarele sale le sfătuiește să discute cu un medic dacă au aceeași afecțiune.

„Nu cred că nu poți face copii din cauza asta. Și eu am avut și am urmat tratament. Am făcut și bebe… Vorbește cel mai bine cu un doctor', a spus Roxana Vancea pe Instastory.

Una din 10 femei se confruntă cu această problemă

SOP sau Sindromul Ovarelor Polichistice afectează aproximativ 30% dintre femeile de vârstă reproductivă. Cauzele acestei afecțiuni nu sunt cunoscute exact, însă ea poate apărea și din cauza unei moșteniri genetice, a alimentației și a rezistenței la insulină, scrie csid.ro.

Cele mai întâlnite simptome ale acestei afecțiuni sunt ciclul menstrual neregulat, balonare, constipație, tulburări de dispoziție, păr corporal în exces, dereglări de ovulație, insomnie, crampe abdominale puternice, dureri de cap, etc. Pentru preveni dezvoltarea altor afecțiuni mai grave, cum ar fi diabetul, bolilor cardiovasculare sau depresia, trebuie să ia un tratament.

Vedeta are parte de ajutor în creșterea copiilor

Printre altele, fosta asistentă TV a povestit că are parte și de ajutor în creșterea fiului ei, Zian, și al băiatului lui Dragoș Paiu, Milan.

„Mă ajută mama mea. Când stau eu cu Zian se joacă ea cu Milan și invers. Plus Dragoș, atunci când nu e mama. Sora mea vine mereu să se joace cu copiii, mama lui Dragoș. Iar Milan nu cere desene pentru că știe că nu are voie', a continuat ea.

Ce alimente i-au fost interzise în perioada alăptării

Tot în ceea ce-l privește pe fiul ei, Zian, fosta asistentă TV a declarat că botezul nu a avut loc încă. Mult așteptatul eveniment se va desfășura după Postul Paștelui, conform celor spuse de ea în mediul online. De asemenea, ea a precizat ce alimente i-au fost interzise în perioada alăptării.

„Pediatrul mi-a interzis fructe de mare, orice tip de lactate, legume care balonează (broccoli, conopidă, fasole etc.), citrice, sucuri acidulate, arahide, miere, alcool, fructe de pădure, doar o cafea pe zi', a mai menționat vedeta.

Sursă foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton