Rich&fabulous: Alexa Chung - O adevărată expertă a bunului gust

 Florentina Liutic
.

 Lucrează de la 15 ani în domeniul modei și găsește această industrie ca fiind una fascinantă. Este fost model britanic, fost prezentator TV și, mai nou, colaborator la British Vogue și antreprenor. Acestea sunt doar câte­va aspecte din întreaga ei carieră.

 

Alexa Chung

 

Pentru Alexa Chung (32 ani), moda are puterea să producă schimbare socială și să ofere idei provocatoa­re despre imaginea trupului și despre sexualitate. Ar putea fi considerată pe bună dreptate o business-woman a industriei fashion, care își transformă in­stinctul în materie de modă și simțul estetic într-o afa­cere importantă. Cel mai recent proiect al ei este o aplicație cool pentru mobil, Villoid, care-i ajută pe utilizatori să facă shopping mai rapid. „Veți face cum­părături mai ușor, a spus ea râzând la petrecerea de lansare. „Acum vom avea cu toții timp pentru lucruri mai importante. Cum ar fi să dansăm!

 

De altfel, istoricul profesional al Alexei Chung este unul destul de impresionant. Dacă este cineva în in­dustria vestimentară care știe să câștige ceva din asta, atunci ea este aceea! La British Fashion Awards a pri­mit trofeul pentru British Style Icon timp de trei ani la rând. Totodată, a primit cinci ELLE Style Awards și numele ei a fost cap de listă în topul celor mai bine îmbrăcate femei ale anului. În septembrie 2013, a apărut pentru a treia oară pe coperta British Vogue. Mai mult decât atât, a primit și un rol de editor tem­porar al revistei. În aceeași lună și-a lansat propria carte, autobiografia „It. Este „ceva ce pui pe măsuța de cafea din living, așa cum îi place ei să spună. În paginile cărții se regăsesc schițele, fotografiile, sfatu-rile și poveștile Alexei Chung.

 

Alexa Chung si Karl Lagerfeld

 

Pare să aibă o atingere norocoasă și o influență poziti­vă asupra proiectelor la care lucrează. La un moment dat, britanica a coordonat artistic două colecții de la AG Jeans, care s-au vândut mai repede decât biletele de la Super Bowl. Totodată, în ianuarie 2009, bran­dul britanic Mulberry a lansat o geantă din piele inspi­rată de Chung, care s-a epuizat într-un timp record. Câțiva ani mai târziu, Alexa a colaborat cu Eyeko și a prezentat un nou mascara rezistent la apă – Eye Do Liquid Eyliner. Așa cum era de așteptat, succesul și cariera ei sunt susținute și de comunitatea de fani de pe rețelele de socializare. Este urmărită și citită de două milioane de oameni pe Instagram, iar pe Twitter are 1,56 de milioane de urmăritori.

 

Hotărârea de a rămâne în industria modei și abilitatea de a controla și a coordona unele dintre cele mai dezi­rabile proiecte, au transformat-o pe Alexa Chung într-un adevărat expert al bunului gust. Este posibil ca personalitatea englezoaicei să fie conturată și de o componentă artistică, transmisă genetic de la tatăl ei, care este designer grafic. Totuși, crede că inspirația îi vine în mod natural și în niciun caz atunci când se stresează foarte mult și este încontinuu sub presiune. Într-un interviu pentru Elle Malaezia, Alexa își descrie influențele artistice: „Îmi place stilul lui Mick Jagger al anilor 70, dar când găsesc fotografii cu Pattie Boyd, atunci vreau să fiu ca ea.

 

Când viața profesională îi ocupă tot timpul, este într-o continuă plimbare între New York și Londra. Însă, în puținele clipe în care nu are nimic de făcut, Chung își revede prietenii buni din Londra și face cumpărături la magazinul Broadway sau la florăria Columbia.

 

MIHAI LĂCĂTUȘU Foto HEPTA, NORTHFOTO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton