Reţeta specială de pască a Iulianei Tudor

.

Paştele are o semnificaţie cu totul specială pentru Iuliana Tudor. Ca în fiecare an de Paşte, vedeta TVR va merge la slujba de Învierea la biserica unde a fost botezată şi unde în urmă cu 21 de ani şi-a cunoscut soţul.

 


Pe masa ei de Paşte se va afla pască făcută chiar de ea, după o reţetă foarte simplă, fără aluat.

 

Ingrediente:

750 grame brânză dulce (putem adauga, opţional, şi un pic de mascarpone, pentru onctuozitate),  250 grame stafide, 5 ouă, 10 linguri zahăr, 200 ml smântână, 2 linguri griş, 250 grame praf de budincă de vanilie, 70-100 grame unt topit şi răcit, 2 pliculeţe zahăr vanilat, coajă de lămâie dată pe răzătoare, 1 pliculeţ de praf de copt.

Mod de preparare:

Albuşurile de separă de gălbenuşuri şi se bat spumă.


Brânza, zahărul, gălbenuşurile, grişul, praful de budincă şi aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se adaugă. La final, se pun stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziţia, care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. Dacă e prea moale, se încorporează puţină făină.

 

Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie. Mai multe reţete sunt disponibile pe www.iulianatudor.ro.

 

 

Vezi si:

Ada Condeescu propune pentru Paste friptura de miel la cuptor cu rozmarin