Reţeta pe care Adelina Pestriţu nu o poate refuza niciodată

.

Adelina Pestriţu este posesoarea unui trup de vis, iar unul dintre secretele sale este regimul alimentar pe care îl urmează.

 


Adelina mănâncă frecvent preparate greceşti, şi mai ales fructe de mare:  „Sa-mi fie cu iertare, dar in fata preparatelor grecesti nu ma pot controla!  Sunt cat se poate de ispititoare', spune Adelina.

 

Saganaki – Un preparat realizat dupa reteta de familie a bucatarului grec Pavlos Delotis

 

Ingrediente:

ulei de masline

3 creveti

2 catei de usturoi

1 felie branza feta

1 shot Ouzo

350gr piure de rosii

sare& piper

paine prajita

oregano

1 ardei iute

 

Mod de preparare:

 

In tigaie se pun: o lingura de ulei de masline, trei creveti taiati bucatele, alaturi de care se adauga usturoi taiat marunt. Lasam 3-4 minute pe foc pana prind culoare, dupa care se adauga un shot de Ouzo, sare si piper. Dupa ce se evapora Ouzo se adauga 350 gr de piure de rosii, mai lasam 3 min pe foc, dupa care punem amestecul intr-un vas de metal si inainte de a-l introduce in cuptor adaugam 1 ardei iute taiat marunt, patrunjel si o felie de branza feta. Lasam in cuptor pentru alte 8 minute la 180 grade, iar dupa ce este gata se serveste cu paine prajita peste care punem ulei de masline si oregano.