Dana Războiu a trecut de 8 luni la regimul vegan, așa că propune pentru rețeta de miercuri o înghețată delicioasă, care se prepară rapid și care este și… vegană.
În plus, înghețata poate fi consumată și de cei care țin cură de slăbire, dar și de cei care țin post, mai ales că se apropie Paștele.
„Eu o fac mereu și de fiecare dată reacția este: Wow, dar e foarte bună!', spune Dana Războiu despre preparatul propus în această săptămână.
„E vegană și este sănătate curată!'
Ai nevoie de:
- Un blender cu funcția icecrush
- O banană congelată
- Fructe de pădure congelate – trei linguri
Mod de preparare:
Taie banana felii și las-o la congelator peste noapte. Scoate fructele de pădure și banana și lasă-le 2-3 minute să se dezghețe superficial. Apoi pune-le în blender și pornește-l pe funcția ice crush. Nu le pune pe toate o dată, ci în două ture. Nu uita să pui capacul blenderului, altfel sar bucăți de fructe congelate. În blenderul meu, care nu este chiar cel mai bun, trebuie să mai intervin cu o lingură de metal, să mai apăs fructele spre paletele care le taie.
Oricum, în 5 minute înghețata e gata! E cremoasă și atât de sănătoasă! Poți să o decorezi cu nuci sau fulgi de ciocolată și cocos. E o înghețată de post și poți să o consumi ca desert ocazional și atunci când ești la cură de slăbire.
Mai multe rețete vegane de la Dana Războiu poți găsi pe blogul său.
Citește și:
Rețeta de miercuri: Iuliana Tudor propune o rețetă simplă, de post