De când s-a căsătorit, Ada Condeescu și-a luat rolul de soție foarte în serios și a început să gătească mult mai des. Cum se apropie Paștele, aceasta ne-a propus pentru rețeta de miercuri miel la cuptor cu rozmarin.
„Carnea este un aliment care nu lipseşte din alimentaţia mea, iar mielul îmi place foarte mult, mai ales atunci când îl prepar eu‘, a mărturisit Ada.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel fragedă
- Vin roșu sec
- Rozmarin
- Salată verde, cartofi noi sau sparanghel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Iau întotdeauna o pulpă de miel fragedă, mărimea o aleg în funcţie de numărul de invitaţi, şi o prepar cât mai simplu cu putinţă pentru a-şi păstra gustul natural. Înainte de a o bagă la cuptor, o sărez, pun puţin piper, o ung cu ulei de măsline, apoi o aşez într-o tavă. Torn deasupra ei vin roşu sec, până la jumătatea tăvii, deci cam o cană şi jumătate, asta variază mereu în funcţie de cât de mare este pulpa. Presar apoi rozmarin, dar nu foarte mult, ci doar câteva grame. Carnea este gata de cuptor iar apoi secretul rămâne în forţa focului, adică temperatura.
Daca iti place carnea de miel, nu trebuie sa ratezi sa faci aceasta ciorba de miel de Paste!
Răbdarea în această reţeta este o armă importantă. Trebuie să laşi carnea să se pătrundă într-un ritm normal, fără a grăbi focul. Când se formează o crustă, o întorc pe cealaltă parte şi mai adaug vin din când în când, atunci când e necesar. Friptura o asezonez fie doar cu o salată verde, fie cu cartofi noi sau sparanghel fiert, în funcţie de pofta pe care o am. E una din reţetele mele preferate, în care m-am specializat deja şi v-o recomand cu drag, mai ales că este destul de uşoară. Secretul rămâne calitatea cărnii şi răbdarea. Şi nu uitaţi să aveţi aproape eu vin roşu nobil şi lejer.
Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!
Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!
Încearcă și o rețetă de salata de cartofi
Pe Ada Condeescu o puteți urmări și pe blogul ei.
Foto: Shuterstock
Citește și:
Rețeta de miercuri: Nicoleta Luciu propune ciorbă de lobodă, ștevie și urzică