Regina Elisabeta, scrisoare de adio lăsată pe sicriul Prințului Philip. Cum s-a semnat

 Oana Pantazi
.

La impresionanta ceremonie de înmormântare a Prințului Philip, care a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, 17 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare de adio pe sicriul Prințului Philip, cu ultimele gânduri pentru cel care i-a fost alături 73 de ani. Iată cum s-a semnat suverana Marii Britanii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

La funeraliile Prințului consort, Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare pe sicriul Prințului Philip, într-un ultim gest omagial față de cel care i-a fost alături aproape 74 de ani, iar numele pe care l-a folosit drept semnătură spune totul despre relația dintre ei.

Prințul Philip, care a încetat din viață pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a fost înmormântat sâmbătă, 17, aprilie, la Castelul Windsdor, după slujba de la Capela St. George. Ducele de Edinburgh a fost condus pe ultimul drum de familie și câțiva apropiați. Imaginea Reginei Elisabeta a II-a, singură în strana din capelă, a făcut înconjurul lumii.

Elisabeta-si-Printul-Philip-72-ani-casnicie-5-1Elisabeta-si-Printul-Philip-72-ani-casnicie-5-1

Regina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio pentru Prințul Philip

Funeraliile Prințului Philip au fost televizate și urmărite de o lume întreagă. La porțile Castelului Windsor unde au avut loc funeraliile s-au adunat însă mii de persoane, pentru a participa la ceremonii, oamenii depunând buchete de flori și fotografii în onoarea Prințului Consort.

La ceremonie au participat doar 30 de persoane, familie și apropiați, iar toate privirile au fost ațintite asupra suveranei. Imaginea dureroasă a Elisabetei a II-a, îmbrăcată în haine de doliu, singură în strana din capelă, a impresionat o lume întreagă. Pentru prima oară poate, cea mai puternică femeie a lumii, cea care conduce destinele Marii Britanii cu o mână de fier, a fost privită în primul rând ca o femeie care și-a pierdut soțul. Imaginea locului gol de lângă ea, unde timp de 73 de ani a stat Prințul Philip, a emoționat o lume întreagă.

Regina Elisabeta a II-a i-a scris o scrisoare de adio Prințului Philip, pe care a lăsat-o pe sicriul soțului ei, la începutul slujbei comemorative. Suverana s-a semnat Lilibeth – acesta fiind numele cu care ea era alintată în copilărie și pe care îl foloseau apropiații ei.

Sicriul Prințului Philip a fost coborât în cripta regală a Capelei St. George, după slujba religioasă. Trupul neînsuflețit al Ducelui de Edinburgh va rămâne acolo până la decesul Reginei. Soții, astfel reuniți, vor avea apoi ca destinație finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Citește și: Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Citește și: A murit Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Regina Elisabeta și Prințul Philip, poveste de dragoste tulburătoare. S-au îndrăgostit când ea avea 13 ani

73 de ani de iubire necondiționată

Nu se știe ce a scris Regina Elisabeta a II-a în acea scrisoarea de adio pentru Prințul Philip, însă cei aproape 74 de ani de iubire și respect vorbesc de la sine. Ducele de Edinburgh i-a stat alături Reginei Elisabeta a II-a o viață de om, iar rolul de partener al suveranei Marii Britanii nu a fost cel mai ușor. Dar el a reprezentat întotdeauna pentru Regină punctul de stabilitate.

„Philip a fost forţa şi tăria mea în toţi aceşti ani’, mărturisea Regina când au aniversat 50 de ani de căsnicie.

Prințul consort a întâlnit-o pe Elisabeta în 1939, pe când ea avea doar 13 ani, iar el era cadet la Royal Naval Collegedin Dartmouth. Relația lor a devenit serioasă abia după Al Doilea Război Mondial, când Philip a fost invitat la Balmoral. În vara anului 1946, relația dintre el și Elisabeta a trecut la nivelul următor.

Deși tatăl Elisabetei, Regele George al VI-lea, avea ceva rețineri în privința lui Philip, din cauza reputației desfrânate a sa și a familiei sale, în iulie 1947 au anunțat logodna fiicei lor cu Locotenentul Philip Mountbatten. Din dragoste pentru prințesa care îi furase inima, Philip a renunţat la naţionalitate, la nume şi la religia ortodoxă pentru a se putea căsători. Ceea ce s-a și întâmplat, în noiembrie 1947.

Cei doi soți au patru copii, nouă nepoți și tot atâția strănepoți, curând urmând să vină pe lume și cel de-al zecelea, fiica lui Meghan Markle și a Prințului Harry. Din păcate, Prințul Philip nu va fi acolo, ca de obicei, să-și felicite nepoții…

Foto: Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton