Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată cu doar două bijuterii speciale. Avea o colecție impresionantă

 Dumitrache Laura
.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Suverana va fi înmormântată luni, 19 septembrie, iar funeraliile vor ave aloc la Westminster Abbey, după cum a anunțat Palatul Buckingham. Experții au declarat cu ce bijuterii ar putea fi înmormântată Majestatea sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta a II-a murit la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția. Majestatea Sa avea o colecție impresionantă de bijuterii, compusă din peste 300 de elemente. Experții regali sunt de părere că Regina Elisabeta a II-a va lua cu ea în mormânt doar două piese.

reginaregina

După moartea reginei Elisabeta, noul rege al Angliei a fost proclamat Charles al III-lea. Copiii și nepoții suveranie vor merge pe jos în urma coșciugului. În timpul procesiunii, vor partiicpa sute de mii de oameni, iar salve de tun vor fi trase din Hyde Park și se vor auzi bătăile orologiului Big Ben.

Citește și: Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată într-un sicriu din stejar și plumb.E pregătit de 30 de ani

Citește și:Ce simbolizează buchetele de floarea-soarelui aduse de britanici, ca omagiu, pentru Regina Elisabeta a II-a.Au un mesaj puternic în spate

Citește și:Leonardo DiCaprio și Gigi Hadid formează un cuplu. Ce scrie presa străină:”Sunt atrași unul de celălalt”

Citește și:Când se difuzează „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”.Schimbări în grila de toamnă Pro TV

Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Vestea morții sale i-a îndurerat pe britanici, care sunt așteptați în următoarele zile pentru a-și lua rămas bun de la cea care le-a fost regină vreme de 70 de ani.

Lisa Levinson, șefa departamentului de comunicare din cadrul Consiliului Diamantelor Naturale a declarat cu ce bijuterii va fi înmormântată regina. Conform acesteia, inelul de logodnă al Reginei i-a aparținut mamei prințului Philip. Acesta va fi, cel mai probabil dăruit Prințesei Anne. De asemenea, aceast a subliniat că regina ar putea fi înmormântată doar cu verigheta de aur și o pereche de cercei de perle.

„Tânărul Prinț Philip a fost implicat îndeaproape în designul inelului de logodnă al Elisabetei. Care este montat în platină. Are unsprezece diamante naturale. Un diamant solitar rotund de trei carate și cinci pietre mai mici puse pe fiecare parte„, a spus Lisa, conform Metro.co.uk.

Colecția Reginei conține peste 300 de piese rare

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a este compusă din peste 300 de piese. Printre acestea se numără 98 de brioșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive.

„Viața Majestății Sale a fost întotdeauna despre moștenirea familiei regale. In Marea Britanie și Commonwealth; bijuteriile ei fac parte foarte mult din acea moștenire„, a mai spus Lisa Levinson.

Ce se întâmplă cu Coroana Imperială

Coroana imperială va fi purtată de Regele Charles al III-lea doar după ceremonia de încoronare. Aceasta va avea loc după perioada de doliu. Coroana va fi folosită la ceremonia de înmormântare și va sta pe sicriu, alături de Standardul Regal, Sceptrul Suveranului și Orbul Regal.

Coroana imperială conține 3.000 de pietre prețioase, printre care 2.868 de diamante și 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle și patru rubine. Cântărește peste două kilograme și era purtată de regină o singură dată pe an, cu ocazia ceremoniei de Deschidere a Parlamentului. A fost descoperită în Africa de Sud, în 1905, în timpul apogeului dominației colonial a Marii Britanii.

Sursa foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton