Regele Charles, atacat cu ouă, în timpul unei vizite în York. Protestatarul a fost reținut de poliție

 Oana Pantazi
.

Regele Charles a fost atacat cu ouă în timpul unei vizite în York, nordul Angliei, în care se afla alături de Regina consoartă Camilla. Autoritățile britanice l-au reținut pe agresor, care se afla în mulțime. Cele patru ouă aruncate nu l-au lovit pe regele Charles, ci s-au spart pe asfalt.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Regele Charles a fost atacat cu ouă în timpul unei vizite în York. Suveranul era însoțit de egina consoartă Camilla. Tânărul care a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles al III-lea și a Reginei consoarte Camilla, în timp ce cuplul regal sosea pentru o ceremonie tradițională în orașul York, a fost arestat de autorități, relatează Reuters.

charlescharles

Regele Charles, atacat cu ouă, în timpul unei vizite în York

Agresorul se afla în mulțime în momentul în care cuplul regal a sosit în York, în nordul Angliei, pentru a participa la o ceremonie. După ce a aruncat cu un ou în direcția Regelui Charles, bărbatul a strigat că Marea Britanie a fost „construită pe sângele sclavilor', conform The Daily Mail.

Din fericire, nici suveranul și nici Regina consoartă nu au fost nimeriți de ouăle aruncate de agresor. Atât Charles, cât și Camilla și-au păstat cumpătul și și-au continuat vizita nestingheriți, în ciuda momentului tensionat. Agresorul a fost imobilizat imediat de câțiva polițiști, iar oamenii prezenți în zonă au început să strige: „Ruşine!” şi „Dumnezeu să-l salveze pe rege!”.

Regele Charles și Regina consoartă Camilla vizitează York pentru a dezvălui o statuie a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a la York Minster, prima care a fost instalată de la moartea ei.

Nu este primul incident de acest gen

De-a lungul timpului, Familia Regală britanică s-a mai confruntat cu incidente de acest gen. Chiar și Regina Elisabeta a II-a a fost ținta unui atac cu ouă anul acesta, pe când vizita Notthingham. Atunci protestatarii au avut în vizor mașina regală. De asemenea, suverana Marii Britanii s-a confruntat cu un incident similar și în anul 1992, când a fost țina unui atac cu ouă, în timpul unei vizite la o biserică din Dresden, Germania.

Regele Charles a mai fost și el, în trecut, victima unor astfel de atacuri. În 1995, un grup de protestatari antibritanici a aruncat cu ouă spre Charles, în timp ce se plimba prin centrul orașului Dublin. Iar în anul 2001, o elevă din Letonia l-a lovit cu o floare peste față pe Charles, în semn de protest față de războiul din Afganistan.

Foto: Hepta, colaj Twitter/Smriti Sharma

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton