Rareș Năstase, de la "România te iubesc!", scrie o carte de ficțiune: "M-am inspirat din tot ce am pățit eu"

 Oana Pantazi
.

Rareș Năstase, reporter de investigații la „România, te iubesc!”, este pasionat nu doar de televiziune și de profesia căreia i s-a dedicat, ci și de scris. Omul de televiziune se pregătește să devină, în viitorul apropiat, autorul unei cărți de ficțiune, inspirată însă din viața lui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Se spune că cel mai greu e să schimbi mentalități, însă pasiunea pe care o simți în spatele fiecărui cuvânt pronunțat de Rareș Năstase, corespondent „România, te iubesc!” (PRO TV), te face să devii optimist. Aceeași pasiune pe care o are pentru, cum spune el, „cea mai frumoasă meserie” o are pentru scris, dar și pentru cinematografie. Rareș Năstase se pregătește să publice curând o nouă carte.

Rares-Nastase-1-683×1024-1Rares-Nastase-1-683×1024-1

Rareș Năstase, de la „România, te iubesc!”, pasionat de scris

Rareș Năstase nu este la prima experiență în ceea ce privește scrisul, reporterul de investigații de la „România, te iubesc!” fiind co-autor, alături de colegii lui, la „Ne facem bine' și „România, te iubesc!', cărți în care se regăsec materialele apărute în emisiune de-a lungul timpului.

„Ne dorim să mai scoatem o carte. Am avut de curând o discuție, o propunere. Eu personal m-am apucat de scris o nouă carte, e o carte de ficțiune, nu are de-a face cumva cu domeniul în care sunt, dar sunt foarte multe lucruri acolo care au la bază întâmplări reale. Cumva m-am inspirat din tot ce am pățit eu de-a lungul timpului, ce mi s-a întâmplat la filmări. E o carte de ficțiune, se întâmplă, undeva, în România, în munți, nu vreau să spun prea multe. Sper să o și termin. Am toată povestea în minte, dar la un moment dat ritmul s-a mai dus. În pandemie am scris foarte mult la ea și sincer nu îmi doresc să fie foarte mare așa că trebuie să o închei cât de curând', a povestit Rareș pentru ego.ro.

A vrut să devină regizor de film

Deși își iubește enorm profesia și este pasionat de cinematografie, Rareș Năstase a făcut Facultatea de Drept, însă de dragostea pentru film nu a uitat niciodată. Dat fiind că în copilăria lui, în Drobeta Turnu-Severin, orașul de unde provine, erau două cinematografe, pasiunea pentru filme este adânc înrădăcinată. Reporterul a rememorat momentele în care a început să meargă la film cu clasa, dar și cele legate de primele întâlniri cu fetele, pe care, spune el, nu le lăsa niciodată să plătească.

„Eu niciodată nu am făcut nemțește. Bineînțeles că de fiecare dată am plătit filmul, de fiecare dată, nu neapărat la prima experiență la cinema cu o fată. Primul film a fost unul de Sergiu Nicolaescu. Să nu greșesc, dar cred că a fost „Mircea'.

Citește și: Dieta care l-a ajutat pe Rareș Năstase de la „România, te iubesc” să slăbească 15 kg. „Chiar am parte și de multe deserturi…”/ INTERVIU

Citește și: Vloggerița Cristina Almășan este însărcinată. Primele imagini cu burtica de gravidă: „Tăticul tău este foarte…”

Citește și: Cătălin Zmărăndescu, după ce Elena Chiriac a pierdut finala Survivor:'Un copil de 19 ani, imatur…'

Citește și: Smiley și Gina Pistol s-au sărutat pătimaș în fața a 5.000 de oameni:'A fost copleșitor!'

Ulterior, avea să constate că profesia pe care a ales-o are multe în comun cu pasiunea pentru film și regie.

„De multe ori mă simt mai mult ca un regizor și cumva și meseria asta, munca de reporter, om de televiziune, partea asta de investigație, am început-o având în gând, undeva încă din liceu, ideea asta de a fi regizor. Bineînțeles, nu am dat la Regie. Tot ce se întâmplă în jurul nostru este un film. Viața bate oricum filmul de multe ori.

Prin modul în care ne coordonăm acțiunile din teren, apoi partea de editare, montajul, cum construiești povestea, pentru că noi scriem și poveștile, te gândești că faci ca un mini film documentar. Atunci pot să zic că sunt și actor, dar eu vreau să cred că sunt mai mult regizor. Subiectul filmărilor noastre sunt interlocutorii, noi suntem cei care le punem întrebările, dar după aceea tot ce se creionează în spate e muncă de regizor', a mai declarat Rareș Năstase pentru sursa citată.

Cum a debutat Rareș Năstase în televiziune

Rareș Năstase a ajuns la „România, te iubesc!' absolut întâmplător, iar concursul de împrejurări care l-a propulsat în televiziune este unul memorabil. Pe vremea aceea, era student la Drept și ultimul lui gând era că va ajunge să lucreze în televiziune, dar iată că providența a aranjat altfel lucrurile decât ar fi bănuit…

„A fost o conjunctură amuzantă, totul a pornit de la o farsă, am ajuns să particip la un casting, la Timișoara, și am fost selectat, deși eram sceptic. Am dorit să păcălesc iubita de la acea vreme a unui prieten bun (ea își dorea mult o carieră în televiziune) și, pentru ca farsa să reușească, am mers și eu, alături de ea, la interviul de angajare. Ea a fost respinsă, eu am primit o ofertă.

Inițial, pentru știri la radio, deși, repet, nici prin cap nu îmi trecea, la acel moment. O joacă în studenție, practic. Cum era vorba aceea, nu e pentru cine se potrivește… S-a nimerit, dar din prima zi am luat munca asta în serios, că așa am fost învățat de mic, a povestit Rareș Năstase pentru VIVA!.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton