Prințul Nicolae al României, despre relația cu Regele Mihai, după ce a fost trimis în exil: "Sufletul meu a murit"

 Radulescu Ruxandra
.

Prințul dezmoștenit Nicolae al României, mărturii despre relația cu Regele Mihai. Prințul Nicolae a fost invitat la podcastul lui Morar și a relatat momentele dificile prin care a trecut și care au fost evenimentele care au precedat retragerea titlului și dezmoștenirea sa, de către bunicul său, Regele Mihai. Prințul și-a amintit confesiunea dureroasă a regelui Mihai, după ce a fost trimis în exil. Nicolae este de părere că cineva din familia regală a fost deranjat de prezența, de aceea acesta a fost dezmoștenit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Prințul dezmoștenit Nicolae al României, mărturii despre relația cu Regele Mihai. Prințul Nicolae a fost dezmoștenit în 2015 de către Regele Mihai și i s-a retras titlul princiar. Motivul oficial ar fi fost relația pe care a avut-o cu o colaboratoare din România, Nicoleta Cîrjan, care a rămas însărcinată cu copilul acestuia. Prințul Nicolae bănuiește că ar fi fost ținta unor jocuri de putere din familia regală și a spus că nici pînă ân ziua de azi nu a văzut documentul care îl excludea din familia regală.

nicolae-principe-al-romanieinicolae-principe-al-romaniei

Prințul dezmoștenit Nicolae al României, mărturii despre relația cu Regele Mihai, în exil

Prințul Nicolae a relatat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, detalii suprinzătoare despre momentul în care acestuia i s-a retras titlul princiar și a fost dezmoștenit. Acesta este de părere că o anumită persoană din interiorul casei regale a dorit să îl îndepărteze. Nicolae a mai adăugat că nu a văzut niciodată documentul semnat de Regele Mihai și pune la îndoială faptul că bunicul său știa de fapt ce fel de act aprobă.

'Eu cred că doar un membru al familiei a fost deranjat de comportamentul meu. Un bărbat din familie mai exact. Nu a fost o zi anume în care Principele Radu și-a schimbat atitudinea față de mine, a fost treptat. Am avut toată încrederea în familia mea! Nu este nicio dovadă concretă că titlul meu a fost retras. Nimeni nu a văzut documentul original. A fost un comunicat, am primit și eu o copie, însă nu am văzut niciodată documentul original.

Citește și: Prinţul Nicolae al României și-a botezat fetița. Imagini cu strănepoata Regelui Mihai

Citește și: Printul Nicolae a primit primul Mini Paceman din Europa

Citește și: În ce relații au rămas Florica Boboi și Oxi, după finala emisiunii Chefi la Cuțite:„Doar cine o înțelege…’

Citește și: Dana Săvuică, vacanță de lux în Caraibe. Cine a însoțit-o:'Îmi voi croi povestea aici'

Eu nu știu dacă mama a avut această discuție cu sora ei sau cu tată ei, dar tot timpul mi-a zis că trebuie să respect decizia. Eu atunci am spus că respect decizia, deși nu sunt de acord. Vreau să văd dacă a fost chiar semnătura regelui sau dacă el a fost conștient de ce conținea documentul.” a spus Prințul Nicolae.

Prințul Nicolae al României relatează cum a fost dezmoștenit de Regele Mihai

Prințul Nicolae și- amintit despre perioada grea în care a fost dat în judecată și a trebuit să înfrunte dificultățile fără să susținerea familiei. Acesta susține că bunicul său, regele Mihai și-a dorit să-l vadă, dar nu a fost lăsat de către ceilalți membrii ai familiei, care încercau să-l țină cât mai departe de propriul său nepot.

Mi-am pierdut familia după retragerea titlului. Nu am fost lăsat să îl văd pe bunicul meu pentru ultima dată, nici pe bunica mea. Am încercat de șapte ori după ultima mea întâlnire cu el. M-au dat în judecată în Elveția, a fost un proces care a durat patru ani și pe care l-am câștigat. O dovadă că bunicul meu a vrut să mă vadă, dar nu a fost posibil din cauza stării de sănătate. Cred că nu a fost lăsat oricum pentru că erau speriați de ceva', a mai spus prințul în cadrul podcast-ului.

Confesiunile dureroase ale Regelui Mihai, exil

Prințul Nicolae a amintit despre perioada petrecută de bunicul său, Regele Mihai, în exil. Nicolae a măsrturisit că a acest moment a l-a copleșit pe monarh și i-a cauat o profundă duerere. Nicolae a menționat și faptul că Regele Mihai ținea vie imaginea României în sufletul său și, singura dată când ochii îi sclipeau de fericire, era atunci când își aduce aminte de țara lui.

'Exilul a fost cel mai greu moment, pentru că a fost forțat să plece din țară. A zis la momentul respectiv – Sufletul meu a murit. A fost o mare suferință. Când vorbea despre o anumite momente legate de România se vedea în expresia lui, în ochii lui tristețea și durerea. Era foarte clar, deși nu a zis punctual că asta m-a întristat!

Nu a mai crezut că va fi reînscăunat, dar tot timpul a avut speranța. În 1992 a simțit că se poate întoarce, dar faptul că nu a fost lăsat să se implice, l-a durut. El niciodată, însă, nu și-a pierdut speranța și dorința de a face ceva pentru țara lui, indiferent unde s-a aflat. Dacă pot fi în serviciul României, noi ca familie, facem orice', a mai adăugat nepotul Regelui Mihai.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton