Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu. Regele Charles vrea să-i aducă un tribut mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

 Oana Pantazi
.

Prințesa Charlotte, fiica Prinților de Wales, William și Kate Middleton, ar putea primi un nou titlu, devenind ducesă, în onoarea străbunicii sale, Regina Elisabeta a II-a. Decizia a fost luată de Regele Charles al III-lea, care dorește astfel să-i aducă un tribut mamei sale, susțin surse din anturajul Familiei Regale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Adorabila fiică a Prinților de Wales, Prințesa Charlotte, are toate șansele să primească un nou titlu, devenind ducesă, dacă zvonurile privind intențiile bunicului său, Regele Charles al III-lea, se confirmă. În acest moment, Charlotte, în vîrstă de 7 ani, este a treia în linia de succesiune directă la tronul Marii Britani, după tatăl ei, Prințul de Wales, și fratele său George, în vârstă de 9 ani. Mezinul familiei, Prințul Louis, în vârstă de 4 ani, este al patrulea în linia de succesiune la tron.

charlotte-hepta_6389158-copycharlotte-hepta_6389158-copy

Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu

Conform publicației Mirror, care citează surse din proximitatea Familiei Regale britanice, Prințesa Charlotte ar putea deveni Ducesă de Edinburgh, ca un tribut adus străbunicii sale, regretata Regină Elisabeta a II-a. Decizia ar fi fost luată de Regele Charles, care dorește astfel să onoreze memoria mamei sale, cu atât mai mult cu cât Charlotte a fost strănepoata sa favorită.

Citește și: Cum a fost poreclită Prințesa Charlotte de către colegii ei, din cauză că e băiețoasă

Citește și: Cele mai emoționante imagini cu cei trei copii ai Prințului William și ai lui Kate Middleton. Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis au ieșit în grădină

Citește și: Ilie Năstase neagă despărțirea de Ioana Simion, deși ea a spus că ruptura e definitivă:„Stau cu ea în aceeași casă. De ce să mă împac, când noi doi nu am fost certați?

Citește și: Când începe „Survivor România’ 2023. Alex Delea:„Show-ul ăsta e pentru dependenții de adrenalină’

Monarhul Marii Britanii ar dori astfel să „onoreze linia succesiunii' la tron. Conform surselor, Regele Charles nu i-a acordat titlul de Duce de Edinburgh fratelui său mai mic, Prințul Edward, deoarece l-ar păstra pentru nepoata sa Charlotte.

„Discuțiile sunt în desfășurare, însă regele își dorește ca titlul să meargă la Prințesa Charlotte. Ar fi un mod perfect pentru a onora amintirea reginei care, desigur, a avut titlul de Ducesă de Edinburgh', a dezvăluit sursa pentru Daily Mail.

Titlul de Ducesă de Edinburgh i-a aparținut Reginei Elisabeta a II-a, care l-a primit după ce s-a măritat cu Prințul Philip, în anul 1947, și l-a păstrat până a urcat pe tronul Marii Britanii.

Regina a schimbat regulile de succesiune la tron

Linia de succesiune la tronul Marii Britanii a trecut printr-un număr de modificări în ultimii ani, pe măsură ce William şi Kate şi-au extins familia. La vremea respectivă, suverana a luat, cu siguranță, în calcul și ceilalți moștenitori, după ce Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit și au devenit părinți. Aceștia au renunțat însă la atribuțiile regale și, prin urmare, și la dreptul de succesiune.

Prima modificare a intervenit când Kate și William, pe atunci Duci de Cambridge, au devenit părinți. În momentul în care a venit pe lume Prințul George, primul lor fiu, regulile privind linia de succesiune la tron au fost schimbate de către Regina Elisabeta a II-a, pentru a permite fetelor să aibă aceleași drepturi ca frații lor. Iar asta înseamnă că poziția lui Charlotte nu a fost afectată de venirea pe lume a fratelui ei mai mic, Prințul Louis.

După ce tatăl ei, Prințul William, va urca pe tron, Charlotte ar putea primi titlul de Prințesă Regală, deținut acum de Prințesa Anne. În momentul în care Prințul William va deveni rege, Charlotte ar putea primi titlul de Prințesă Regală, care în prezent îi aparține Prințesei Anne.

Foto: Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton