Primele celebrități care au murit de COVID-19: legenda stilului afro-jazz Manu Dibango și actrița italiană Lucia Bosé

 Oana Pantazi
.

La o zi după ce a încetat din viață actrița de origine italiană Lucia Bosé, în vârstă de 89 de ani, cântărețul și saxofonistul de origine cameruneză Manu Dibango a murit la vârsta de 86 de ani, din cauza unor complicații provocate de COVID-19. Cei doi sunt primii care au deschis lista neagră a celebrităților decedate din cauza coronavirusului…

Manu Dibango, legenda stilului afro-jazz, a murit în această dimineață, la Paris, din cauza infecției cu coronavirus, pe fondul unor afecțiuni mai vechi, celebrul artist fiind a doua victimă de pe lista neagră a celebrităților care au decedat de COVID-19 (ieri a decedat și actrița italiană Lucia Bosé, în vârstă de 89 de ani).

„A murit în această dimineaţă, într-un spital din Regiunea Pariziană', a declarat Thierry Durepaire. Funeraliile vor avea loc în strictă intimitate familială, iar un omagiu îi va fi adus ulterior, imediat ce acest lucru va fi posibil”, administratorul catalogului muzical al artistului.

Manu Dibango este autorul uneia dintre cele mai cunoscute compoziţii aparţinând „world music' (muzică etnică, o categorie ce conține mai multe stiluri diferite de muzică din întreaga lume), piesa „Soul Makossa' (1972).

Lucia Bosé a murit la 89 de ani din cauza COVID-19

Vârsta a fost unul dintre factorii agravanți și pentru cunoscuta actriță de origine italiană Lucia Bosé, care a murit la Madrid, din cauza temutului coronavirus, scrie El Pais. Actrița a jucat în peste 50 de filme, sub bagheta unora dintre cei mai mari regizori, cum ar fi Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel. Lucia s-a apucat de actorie după ce, la vârsta de 16 ani a câștigat concursul Miss Italia, iar în 1955 s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel Dominguín, căruia i-a dăruit trei copii: Miguel Bosé, Lucía Dominguín şi Paola Dominguín.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton