Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

 Dumba Gabriela
.

Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 ani, la castelul Balmoral din Scoția, iar cel care va urca pe tron va fi Regele Charles de Wales (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor).

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS AICI!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. CNN relatează despre oameni în lacrimi adunați în fața porților Palatului Buckingham, după anunțul decesului suveranei în vârstă de 96 de ani și despre faptul că în mulțime s-a auzit imnul „God Save the Queen” (Dumnezeu s-o mântuiască pe Regină). Tot CNN notează că site-ul Casei Regale britanice și-a schimbat în negru fundalul după anunțul oficial al decesului, fiind temporar indisponibil.

**ARCHIVE IMAGES** Queen Elizabeth Under Medical Supervision At Balmoral**ARCHIVE IMAGES** Queen Elizabeth Under Medical Supervision At Balmoral

Prima decizie majoră luată de Prințul Charles după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Se pare că prima schimbare pe care o va face Charles în calitate de Rege al Marii Britanii are legătură cu locul în care se va muta alături de Camilla, viitoarea regină consoartă, potrivit antena3.ro.

După ce va fi încoronat rege al Marii Britanii, Prințul Charles se va muta la Palatul Buckingham, potrivit Daily Mail. În ultimii ani s-a speculat că reședința regală nu va mai fi locuită după moartea reginei Elisabeta a II-a.

„Nu există nicio îndoială. Alteța Sa Regală consideră este că este nevoie de un monarh la sediul monarhiei. Nu a existat niciun dubiu', declara în urmă cu ceva timp o sursă citată de Daily Mail.

Prințul William și Kate Middleton ar putea moșteni Castelul Windsor, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Se pare că Prințul William și Kate Middleton ar putea moșteni Castelul Windsor în momentul în care Prințul Charles va deveni rege. Și asta deoarece acesta nu este încântat de locul în care este amplasat castelul, potrivit dailystar.co.uk, citat de tvmania.ro.

Ducele și ducesa de Cambridge ar putea prelua cel mai vechi și cel mai mare castel locuit din lume atunci când Prințul de Wales va deveni rege.

Potrivit Daily Mail, când Charles va fi rege, el intenționează să se mute la Palatul Buckingham. El ar plănui să locuiască în „apartamentul lui deasupra magazinului'.

Împreună cu Palatul Buckingham și cu Palatul Holyrood din Edinburgh, Castelul Windsor face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor.

Citește și: Cadoul mai puțin obișnuit pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a de la Kate Middleton, de Crăciun:'Eram puțin îngrijorată'

Citește și:Primele imagini cu regina Elisabeta a II-a după ce s-a vehiculat că este grav bolnavă

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

„Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, regina va beneficia de funeralii de stat complete iar publicul va avea ocazia de a-și lua adio de la suverana care a domnit mai bine de 70 de ani.

Charles, noul rege, va semna planurile finale în zilele următoare.

Reacția Casei Regale a României după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Casa Regală a României a reacționat la scurt timp după anunțul Palatului Buckingham.

„Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De îndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii.”, se spune în comunicatul Casei Regale a României.

În SUA, șefa Camerei Reprezentanților, a ordonat ca steagurile Capitoliului să fie arborate în bernă după moartea Reginei Elisabeta.

Ce urmează după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„La moartea reginei, Prințul Charles a devenit imediat noul monarh.

Urmează o perioadă de doliu național care va dura până la înmormântarea fostei suverane.

Ceremonia funerară se preconizează că va avea loc la 10 zile de la deces.

Trupul Elisabetei a II-a va fi mutat la Palatul Buckingham, unde probabil va rămâne timp de cinci zile.

Evenimentele sportive majore, inclusiv meciurile de fotbal și cricket, vor fi acum probabil amânate, în semn de respect”, se arată într-o sinteză Sky News.

A doua zi după decesului Elisabetei a II-a, Consiliul pentru Accederea la Tron (Council of Accession) se va reuni la Palatul St James pentru a-l proclama pe Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, drept noul suveran.

Apoi, Charles va ține primul său discurs în calitate de șef de stat al Marii Britanii.

Încoronarea regelui ar urma să aibă loc la câteva luni de zile după înmormântare, iar titlul de Prinț de Wales va fi transferat prințului William.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton