Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă și controversată femeie din Orient: "Femeile cu educație nu beneficiază de un astfel de drept"

 Radulescu Ruxandra
.

Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă femeie din Orient. Prințesa Ameera bint Aidan bin Nayef Al-Taweel Al-Otaibi, 39 de ani, este considerată una dintre cele mai frumoase femei din lumea arabă. Deși imaginea ei poate concura ușor cu vedetele de la Hollywood, Ameera s-a remarcat în lumea afacerilor, fiind CEO-ul unei companii de IT și vicepreședintele unei fundații de binefacere. Născută în Arabia Saudită, Ameera s-a opus tradițiilor cu privire la rolul femeii în societatea, fapt ce i-a atras și o serie de critici.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă femeie din Orient. Evoluția lui Ameera generează o fascinație intensă pentru oamenii din întreaga lume pentru că și-a folosit poziția de putere pentru a se opune normelor sociale și religioase din Orientul Mijlociu.

Prințesa Ameerah al-Taweel s-a născut pe 6 noiembrie 1983 în Riyadh, Arabia Saudită, în sânul unei familii cu origini nobile. Cunoscută pentru grația și eleganța sa, Ameera s-a căsătorit cu Prințul Al Waleed bin Talal Al Saud, nepotul fostului rege saudit Abdulaziz.

NY: Glamour Honors The 23rd Annual Woman Of The Year – ArrivalsNY: Glamour Honors The 23rd Annual Woman Of The Year – Arrivals

Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă și controversată femeie din Orient

Prințesa Ameera se remarcă prin refuzul ei de a purta hijab – deși se îmbracă modest – și prin faptul că a divorțat de soțul ei, Prințul Al-Waleed bin Talal, după doar doi ani. Cu toate acestea, ea și fostul ei soț rămân prieteni apropiați până în prezent și amândoi au numai vorbe de apreciere la adresa celuilalt. Ameera a subliniat de multe ori că fostul soț i-a fost un adevărat mentor în viață.

Citește și: O bijuterie purtată de Prințesa Diana, scoasă la licitație, pentru o sumă fabuloasă

Citește și: Kate Middleton, apariție de milioane într-o rochie verde de 2.500 de lei. Ce semnificație are colierul purtat și ce legătură are cu Prințesa Diana

Se spune că prințesa Ameera și prințul Al-Waleed s-au cunoscut când ea avea 18 ani, iar el 31 și s-au înțeles imediat. Al-Waleed – care susține drepturile femeilor – s-a grăbit să lase noua sa mireasă să-și urmeze pasiunea pentru cauze umanitare, numind-o în funcția de vicepreședinte și șef al Comitetului executiv al Fundației Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită.

Prințesa Ameera, o susținătoare acerbă a drepturilor femeilor din lumea arabă

Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă femeie din Orient. Prințesa Ameera și-a asumat rolul de vicepreședinte al Fundației Al-Waleed bin Talal și este membru al consiliului de administrație al Silatech.
Prințesa a avut un impact profund prin rolul său de vicepreședinte, folosindu-și vocea pentru a susține drepturile civile ale femeilor, cum ar fi dreptul de a conduce și de a păstra custodia copiilor după divorț.

„Într-o țară .ca a mea, femeile nu pot conduce sau nu călătoresc singure. Au nevoie de permisiunea soților lor pentru a avea un job. Nici femeile cu educație exemplară nu beneficiază de un astfel de drept', spunea prințesa saudită.

Citește și: Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu. Regele Charles vrea să-i aducă un tribut mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Citește și: Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a renunțat la tron, pentru a se mărita cu iubitul ei șaman: „Acest lucru înseamnă că nu vor mai…'

Prințesa Ameera, felicitată de fiica lui Bill Clinton, pentru activitățile filantropice

Ameera și soțul ei au înființat Fundația Al Waleed, o organizație internațională non-profit dedicată eradicării sărăciei, asistenței în caz de dezastre și drepturilor femeilor.

Trebuie să-i înveți și pe oameni cum să-și gestioneze finanțele. În loc să-i hrănim cu pești, trebuie să-i învățăm cum să pescuiască. Aceasta este o mare problemă. Facem parteneriate cu oameni și organizații specializate, dar trebuie să fie o soluție profundă și pe termen lung pentru o problemă uriașă. Acestea sunt condițiile noastre', a precizat Ameera pentru Arabian Business.

Chelsea Clinton, vicepreședintele Fundației Clinton, a declarat public:

Eforturile lui Ameera în numele femeilor saudite a oferit o contribuție extraordinară la modul în care gândim despre drepturile fetelor și ale femeilor din întreaga lume.'

Prințesa Ameera, declarată cea mai influentă femeie din Orientul Mijlociu

Povestea de viață a prințesei Ameera, cea mai frumoasă femeie din Orient. Munca ei a fost recunoscută în 2011, când a primit Premiul Umanitar pentru eforturile depuse în cadrul fundației pe care o conduce. Ea a ocupat, de asemenea, locul patru pe lista „Cele mai puternice 100 de femei arabe din lume'. Ameera a câștigat și Premiul Personalitatea feminină Anului de la Institutul de Premii de Excelență din Orientul Mijlociu.

Deși și-a dedicat viața pentru a-i ajuta pe ceilalți, prințesa Ameera a captat și interesul publicului prin alegerile ei în materie de modă. Deși prințesa preferă branduri de lux precum Chanel, adoptă ținute elegante și conservatoare, fiind considerată una dintre cele mai bine îmbrăcate personalități.

Sursa FOTO: Profimedia/Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton