Povestea neștiută a hitului "Bună seara, iubite!", interpretat de Loredana Groza și Ion Caramitru: "Parcă-mi era teamă să-l cânt"

 Oana Pantazi
.

La scurt timp după ce marele actor a încetat din viață, Loredana Groza a povestit, emoționată și șocată de trista veste, istoria piesei Bună, seara, iubite!, pe care a cântat-o cu Ion Caramitru. Artista a vorbit, de asemenea, și despre sfaturile pe care le-a primit de la marele actor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Bună seara, iubite!, melodia compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu a fost lansată în 1987 de Loredana Groza, cu participarea actorului Ion Caramitru. Acum, 34 de ani mai târziu, hitul interpretat de cei doi este în continuare una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate piese românești, versurile ei fiind cunoscute nu doar de către fanii celor doi. Faimosul șlagăr are însă o poveste pe care Loredana a istorisit-o abia acum, după ce marele actor s-a stins din viață.

Loredana-Groza-Ion-Caramitru-8Loredana-Groza-Ion-Caramitru-8

Loredana Groza și Ion Caramitru, un hit nemuritor

Loredana Groza a povestit, la scurt timp după moartea lui Ion Caramitru, în cadrul unei emisiuni televizate despre momentul magic al întâlnirii lor, care a fost o surpriză pentru artistă. Vocea caldă și inconfundabilă a actorului a dat și mai multă greutate piesei

„Am avut un șoc când l-am întâlnit la Sala Sporturilor. Nu știam că voi avea această surpriză, dar în momentul în care a început cântecul, dumnealui a apărut din culise recitând și a avut un moment, toți cei care au fost prezenți acolo și-l amintesc și acum. A fost un moment electrizant, a fost divin, am început să plâng, să mă frec la ochi pentru că nu-mi venea să cred că îl văd pentru prima oară.

Vocea lui este inconfundabilă și care îți trezește toate stările bucurie, tristețe, nostalgie, orice emoție reușea să transmită prin vocea, energia lui. Cred ca în momentul ala, a fost un moment în care m-a descoperit și l-am cunoscut și eu cu adevărat pentru că după aia am început să facem turnee împreună', a povestit Loredana.

Citește și: Loredana Groza, mesaj sfâșietor după moartea lui Ion Caramitru: „Bună seara, iubite! Te aștept ca din cer…'

Citește și: Ion Caramitru a murit.Era internat de câteva săptămâni

Citește și: Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu Micaela Caracaș.Cum arată soția regretatului actor

Citește și: Care a fost ultima discuție dintre Victor Rebengiuc și Ion Caramitru:„Nici el nu a știut că e bolnav’

Citește și: Ce mare dorință avea Ion Caramitru, în ultimii ani: „Să-mi salvez onorabilitatea'

A știut că piesa îi va schimba viața

Loredana a mai mărturisit că a fost impresionată până la lacrimi în momentul în care a auzit cât de bine sunau împreună vocea ei și cea a lui Ion Caramitru. După ce a ascultat mixajul făcut în studio, spune ea, a știut că această piesă îi va schimba schimba viața. Și, într-adevăr, asta s-a și întâmplat, Bună seara, iubite! devenind în scurt timp un hit, iar după mai bine de trei decenii, una dintre cele mai iconice piese românești.

„În noaptea în care am înregistrat, atunci a fost o noapte extrem de lungă, sute de duble, eram epuizată, nu avem niciun fel de studii de canto… Încercarea mea și dorința de a ma depăși, când am auzit mixajul și când am văzut cum a reușit să îmbine vocea mea cu a lui Ion Caramitru, Adrian Enescu, recunosc că am început să plâng m-am simțit speriată într-un mod pozitiv. Simțeam că va veni un tsunami după acest cântec și parcă îmi era teamă să-l cânt pentru că știam că îmi va schimba viața acest cântec și asta s-a întâmplat', a povestit artista.

De altfel, Loredana Groza a vorbit și despre sfaturile prețioase pe care le-a primit de la Ion Caramitru.

„Să nu pun filtre atunci când sunt pe scenă și să transmit emoția, să fiu eu. Mi-a spus: ai puterea să treci rampa și să nu-ți fie niciodată teamă să o folosești și să ai încredere în tine', a mai spus Loredana Groza.

Loredana, mesaj dureros la moartea actorului

Vestea morții lui Ion Caramitru a luat pe toată lumea prin surprindere și, la scurt timp, în social media au început să curgă mesaje de condoleanțe. Loredana Groza s-a declarat șocată să afle că Ion Caramitru nu mai este și a scris un mesaj emoționant ce are ca leitmotiv chiar versurile piesei pe care au făcut- nemuritoare.

„Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer, Să-mi aduci continente de palid mister… Adio, maestre Ion Caramitru!’, a scris Loredana Groza pe contul oficial de Instagram, unde a postat și piesa, în memoria lui Ion Caramitru.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton