Povestea de iubire dintre Tina Turner și Erwin Bach. El i-a donat un rinichi, ea l-a adorat timp de 38 de ani: "A fost dragoste la prima vedere"

 Dumba Gabriela
.

Tina Turner și Erwin Bach, o poveste de iubire desprinsă din cele mai romantice filme. Ea avea 47 de ani când s-a îndrăgostit la prima vedere de tânărul de doar 30 de ani, venit să o ia de la aeroport. L-a simțit din prima clipă diferit de toți ceilalți, mai ales că abia ieșise dintr-o relație abuzivă, cu nas rupt și coaste fracturate, iar Erwin a venit în viața ei ca un balsam pentru suferințele ei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Tina Turner a reușit să scape cu viață din relația cu primul soț, celebrul Ike Turner, cu care s-a măritat din frică, la 17 ani și care a fost de multe ori la un pas de a o ucide. Când n-a mai suportat teroarea, Tina a fugit cu cei patru copii (doi ai ei, doi ai lui Ike) și nu s-a mai uitat în urmă. Atunci a apărut în viața ei Erwin, mai tânăr cu 17 ani decât ea.

Tina Turner deathTina Turner death

Erwin Bach i-a salvat nu doar viața Tinei Turner, ci și sufletul

În anul 1985 l-a întâlnit în Germania pe Erwin Bach, actualul ei soț, care era director executiv al EMI, casa sa de discuri din Europa. Întâlnirea le-a schimbat viețile amândurora. „A fost dragoste la prima vedere', a spus artista.

Bach, în vârstă de 30 de ani la acea vreme, venise să o ia de la aeroport pe Tina, care avea 47 de ani și urma să suțină un concert în Germania. 

„Avea cel mai frumos chip. Nu putea fi trecut cu vederea. Mă întrebam ‘De unde a apărut?’. Atât de bine arăta. Inima îmi bătea cu putere. Cred că însemna că îmi întâlnisem sufletul pereche. Îmi tremurau mâinile', a povestit artista într-un interviu pentru Oprah Winfrey.

Deși se afla în mașină cu una dintre cele mai mari staruri ale muzicii, tânărul în vârstă de 30 de ani nu era deloc emoționat sau stresat, iar acesta poate că a fost motivul pentru care Tina s-a îndrăgostit iremediabil. „Eu îmi făceam treaba', a declarat Erwin în același interviu.

După ce s-au cunoscut mai bine, cântăreața a fost impresionată de atitudinea relaxată a lui Erwin. „Era atât de diferit. Atât de relaxat. Atât de confortabil și fără pretenții', a spus ea.

Într-o postare pe Instagram, starul a dezvăluit că ea a fost cea care l-a invitat în oraș pe Erwin, fără să se gândească la ce ar putea urma. „Uneori, câteva secunde îți schimbă viața pentru că simți acea scânteie, acea conexiune instantă', a mărturisit vedeta.

În anul 2013 s-au căsătorit, după 28 de ani împreună. S-au iubit timp de 38 de ani, până când moartea i-a despărțit.

Citește și:Tina Turner a fost victima unui soț abuzator: „Ike m-a dus la un sex show în noaptea nunții noastre

Citește și:Fiul Tinei Turner s-a sinucis. Avea 59 de ani

Citește și:Tina Turner, o viață mai grea decât ne-am fi imaginat. A fost victima violenței și a abuzurilor din partea fostului soț: ‘Simțeam în gură gustul de sânge

Erwin Bach i-a salvat viața Tinei Turner, după ce i-a donat un rinichi

Potrivit autobiografiei cântăreței, Erwin i-a fost alături la bine și la greu. Tina s-a confruntat cu probleme grave de sănătate, iar soțul său i-a salvat viața.

„Aveam 69 de ani și eram într-un turneu foarte solicitant. Aveam și tensiune mare și luam medicamente din 1985. După ce am muncit atât de mult, eram pregătită să renunț. Nu voiam ca fanii mei să vină la concert și să creadă că nu mai sunt bună', a mărturisit starul rock, citează eva.ro.

În ceea ce privește relația cu soțul său, Tina a dezvăluit că a ajutat-o să descopere adevărata fericire. „Este acea fericire despre care vorbesc oamenii, când nu îți dorești nimic altceva decât să inspiri adânc și să spui că totul este bine. Este o stare minunată', a declarat ea.

La câteva săptămâni după nunta pe care au făcut-o în anul 2013, cântăreața a suferit un atac de cord.

„M-am trezit și am simțit ca și cum un fulger m-a lovit în cap și în piciorul drept. Am încercat să vorbesc, dar nu reușeam să scot cuvintele pe gură. Suferisem un atac de cord. A fost o lovitură puternică pentru corpul meu. Partea dreaptă era amorțită. A fost nevoie să lucrez cu un terapeut și să învăț să merg din nou. Medicul meu era îngrijorat de faptul că tensiunea arterială ridicată îmi putea afecta rinichii. Un medic specialist m-a informat că rinichii mei funcționau la o capacitate de numai 35%', a declarat cântăreața într-un interviu pentru publicația spaniolă El Pais. 

În anul 2016, rinichii artistei au ajuns să funcționeze la o capacitate și mai mică, de doar 20%. Medicii i-au oferit două variante: dializa sau transplantul. Soțul său a decis să fie donator și, din fericire, a fost compatibil, astfel că a reușit să-i salveze viața.

„Nu vreau o altă femeie sau o altă viață', a spus Erwin, potrivit artistei.

În 2016, a fost diagnosticată cu cancer intestinal. Din cauza efectelor secundare date de tratamentul tradiţional, Tina Turner a ales remediile homeopatice, motiv pentru care starea sa de sănătate s-a înrăutățit, fiind nevoită atunci să facă un transplant de rinichi, pe care i l-a oferit chiar soțul ei.

„Consecinţa ignoranţei mele a ajuns să provoace o problemă de viaţă şi de moarte. În acel moment de învinovăţire, am aflat ceva minunat despre Erwin. Nu mi-a reproşat niciodată că am greşit. În schimb, a fost loial, blând şi înţelegător şi hotărât să mă ajute să trec prin asta în viaţă’, spunea Tina Turner.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton