Un parteneriat intre stiinta si frumusete

 Revista VIVA
.

Un parteneriat intre stiinta si frumusete

Un parteneriat intre stiinta si frumusete

LOréal anunta debutul unui parteneriat cu Dr. Carmen Salavastru, medic primar dermatolog la Clinica de Dermatologie a Spitalului Colentina, doctor in medicina, prin care aceasta devine consultant oficial al produselor de ingrijire a tenului LOréal Paris Dermo-Expertise.

In cadrul unui parteneriat strategic cu Clinica de Dermatologie a Spitalului Colentina, LOréal Romania doneaza primul aparat de terapie fotodinamica pentru tratarea problemelor dermatologice cauzate de razele ultraviolete. Conceptul de terapie fotodiamica este una dintre cele mai recente achizitii în domeniul dermatologiei, iar prin donatia LOréal, este disponibila acum si in Romania.

In imagine (de la stanga la dreapta): Alessandro DEste, Mihaela Hoffman, dr. Carmen Salavastru, Dana Gabriela Ionescu, Renata Egryova, Jean – Francois Mignot.

Anual, LOréal creeaza peste 4 000 de formule pentru produsele sale si patenteaza peste 100 de molecule. Pentru oferi cele mai avansate solutii la nevoile consumatorilor, LOréal a incheiat peste 100 de parteneriate cu specialisti si medici dermatologi, cu sprijinul carora identifica problemele de piele si cauta cele mai eficiente formule pentru acestea.

Forma cea mai grava a problemelor de piele este reprezentata de cancerul de piele, care are drept principala cauza expunerea excesiva la razele UV. In Romania, anual sunt diagnosticati peste 53 000 de pacienti cu cancer cutanat, intalnindu-se in principal 3 forme: bazalioma, cu o incidenta de aproximativ 37 842 de persoane anual, spinalioma – 11 130 si melanoma – 4 405. Desi are incidenta cea mai redusa, melanoma este forma cea mai periculoasa de cancer de piele, cu cea mai mare rata de mortalitate.

Expunerea indelungata si repetata la soare este este responsabila in proportie de pana la 90% pentru aparitia cancerului de piele si a incidentei galopante a acestuia in intreaga lume (1 din 3 cancere noi descoperite sunt de piele). Principala metoda de preventie este evitarea razelor UV prin folosirea produselor cu factor de protectie solara de minim 15 SPF. Gama LOréal Solar Expertise este numarul 1 global pe piata produselor de protectie solara, iar noua formula LOréal RevitaLift cu SPF15 impiedica cu succes fotoimbatranirea tenului.

Terapia fotodinamica actioneaza pe testul deja vatamat, bazandu-se pe interactiunea unei substante fotosensibilizante ce se localizeaza selectiv in tesutul tinta si iluminarea ulterioara a tintei cu lumina din spectrul vizibil ce are ca si consecinta fotoagresarea tesutului expus si, prin urmare, distrugerea acestuia. Extinderea acestei metode terapeutice la nivel global si uilizarea ei tot mai larga in dermatologie a relevat eficacitatea ei in tratamentul cancerelor si precancerelor cutanate precum si in tratamentul unor leziuni benigne.

.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton