Incepe festivalul de film Dakino

 Revista VIVA
.
Cea de-a 17 editie a festivalului de film Dakino se va desfasura in perioada 20-24 noiembrie, fiind gazduita de Muzeul National de Arta al Romaniei, complex Auditorium.

Sectiunea Programe Paralele se va deschide cu doua filme in care joaca Angelina Jolie si Brad Pitt: „Beowulf', un film regizat de Robert Zemeckis si respectiv „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford', in regia lui Andrew Dominik.

In palmaresul lui Robert Zemeckis se afla un premiu Oscar pentru „Forest Gump' si un Golden Globe. Pelicula are o distributie de zile mari: Anthony Hopkins, John Malkovich, Angelina Jolie. Filmul lui Dominik are la baza povestea scrisa de Ron Hansen „Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford' dezvaluind legenda celui mai cunoscut proscris american.

In urmatoarele zile ale festivalului vor putea fi vizionate „Hot House' in regia lui Shimon Dotan despre viata prozonierilor palestinieni din inchisorile israeliene.

„Glory to the Filmmaker' este productia japonezului Takeshi Kitano, castigator al unui Leu de Aur la Venetia in 1997 pentru „Hana-bi'.

Pen-Ek Ratanaruang, un regizor ale carui filme au fost foarte bine primite la diverse competitii vine la Dakino cu doua filme „Ploy' si „6ixtznin9'.

Florin Iepan incearca sa faca lumina prin documentarul „Lugosi-The Fallen Vampire' asupra vietii actorului american Bela Lugosi, legenda Hollywood-ului din anii 30-40.

„Le Scaphandre et le Papillon', filmul regizat de Julian Schnabel, i-a oferit ocazia lui Javier Bardem sa primeasca o nominalizare la Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Actor.

O metafora asupra evolutie de la copilariela adolescenta, „Thalassa, Thalassa' este filmul regizorului Bogdan Dumitrescu Dreyer, castigatorul premiului Tigrul de Aur la Festivalul de Film de la Rotterdam.

La Gala de inchidere va fi prezentat „Atonement', in regia lui Joe Wright, un film a carui actiune e plasata in Anglia anului 1935, cu Keira Knightely, James McAvoy si Vanessa Redgrave in rolurile principale. (L.F.).

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton