„Știam că este bolnav și că nu mai bea alcool de șase luni”. Petre Geambașu dezvăluie ce s-a întâmplat în noaptea în care Aurelian Andreescu a murit

 Radulescu Ruxandra
.

Petre Geambașu dezvăluie ce s-a întâmplat în noaptea în care Aurelian Andreescu a murit. Artistul Petre Geambașu a simțit să reacționeze față de afirmațiile fiului său, Călin Geambașu. Băiatul artistului a declarat că tatăl său fi putut împiedica moartea regretatului Aurelian Andreescu, în seara de 22 iulie, 1986. Petre Geambașu a relatat ce s-a întâmplat de fapt în acea noapte fatidică și a precizat că fiul lui, Călin, avea doar nouă ani la vremea respectivă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Petre Geambașu dezvăluie ce s-a întâmplat în noaptea în care Aurelian Andreescu a murit. Petre Geambașu a fost printre ultimii care au apucat să-l vadă pe regretatul artist Aurelian Andreescu, chiar noaptea în care acesta a murit. Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai apreciați artiști din Generația de Aur și s-a stins din viață la numai 44 de ani, în urma unei ciroze. Petre Geambașu a simțit nevoia să clarifice ce s-a întîmplat în noaptea în care l-a întâlnit pe Aurelian Andreescu la Restaurantul Perla Mării, din Eforie Nord. Călin Geambașu a susținut că tatăl său ar fi putut să-l salveze pe Aurelian Andreescu și să-l țină departe de băutură, în ultima seară, în care l-a întâlnit.

12672175_1066490266743147_3709790985478022264_o12672175_1066490266743147_3709790985478022264_o

Petre Geambașu dezvăluie ce s-a întâmplat în noaptea în care Aurelian Andreescu a murit

Petre Geambașu și-a amintit ce anume s-a întâmplat în ultima noapte a lui Aurelian Andreescu, când regretatul artist a oferit o scurtă reprezentație la restaurantul Grădina Perla Mării. Geambașu senior a menționat că nu a stat la masă cu Andreescu, ci doar au împărtășit un ultim moment pe scenă.

Cu Aurelian Andreescu nu am avut vreme nici măcar să schimbăm câteva vorbe. În timpul desfășurării unei reprize de dans, de 45 minute, am observat de pe scenă intrarea în Grădina Perla Mării a lui Aurelian Andreescu, însoțit și sprijinit serios de un bărbat înalt.

Citește și: Au uitat de toate scandalurile și s-au împăcat. Călin și Petre Geambașu, din nou o familie: 'Iubirea și demnitatea au învins'

Citește și: Motivul pentru care Petre Geambașu a ajuns de urgență la spital. Mesajul trist transmis de artist

S-au așezat la o masă iar eu, după circa 10 minute, am trimis unul dintre membrii orchestrei (trompetistul), care nu avea de cântat în acel moment, ca să-l invite pe Aurelian Andreescu la scenă și să prezinte publicului una-două piese.” a declarat Petre Geambașu pentru Impact.

Petre Geambașu, despre ultimele momente cu Aurelian Andreescu: „A sosit – a cântat -a plecat!'.

Petre Geambașu a mărturisit că știa că Aurelian Andreescu suferea de ciroză și că renunțase de șase luni de zile la alcool. Geambașu a susținut că Andreescu nu mai avea forță să sta în picioare, în timpul reprezentațiilor și că avea nevoie să fie ajutat atunci când se deplasa.

Știam că este bolnav, că la Restaurantul Bulevard, din București, unde era colaborator, cânta șezând pe un scaun și că nu mai bea alcool de 6 luni. M-am așezat cu el pe treptele scenei în șezut, ca și când așa ar fi fost regia, și am cântat împreună două piese foarte cunoscute: „Blue Spanish Eyes' și „I Just Called To Say I Love You'.

Lumea a aplaudat, l-am sprijinit să se ridice, domnul cu care venise l-a preluat și s-au întors la masă. Au mai stat câteva minute, au făcut cu mâna gestul de „La revedere!' și au plecat. Noi am mai cântat 2-3 melodii și am făcut pauză. Totul s-a petrecut pe parcursul unei reprize muzicale: „A sosit – a cântat -a plecat!', a menționat Petre Geambașu pentru aceeași sursă.

Petre Geambașu: „Există 5 martori care pot confirma”

Petre Geambașu a subliniat că există martori care pot confirma faptul că nu s-a aflat la masa lui Andreescu.

„Există 5 membri ai orchestrei mele de atunci, care au fost martorii desfășurării lucrurilor, care pot confirma cu tot ceea ce este legat de momentul sosirii lui Aurelian Andreescu și momentul plecării sale, la Grădina – Restaurant Perla Mării din Eforie Nord. S-a petrecut totul în intervalul de 45 de minute, atât cât a ținut o repriză de dans prezentată de noi.„, a adăugat artistul.

Cum aflat Petre Geambașu despre moartea lui Aurelian Andreescu

Petre Geambașu a rememorat cumplitul moment când a aflat, chiar a doua zi după ce cântase alături de Andreescu, că artistul murise, chiar în noaptea respectivă.

„Am coborât să merg la plajă și, în momentul predării cheii de la cameră, la Recepție, după obișnuitele urări de bună dimineața, recepționera, cu o privire ușor îngrijorată, m-a întrebat: „Știți ce s-a întâmplat aseară, nu?'. Eu m-am uitat nedumerit, iar ea a continuat: „Aurelian Andreescu a murit !'. Deci, așa s-au petrecut lucrurile…', a încheiat Petre Geambașu pentru sursa menționată.

Aurelian Andreescu, în ultimul său interviu: „Emotivitatea mi-a adus necazuri și bucurii”

Aurelian Andreescu a încetat din viață la 44 de ani și întregul mediu artistic din România și-a exprimat regertul față de pierderea unui mare talent. Printre piesele sale memorabile se numără, „Oameni, oameni minunați”, sau „Septembrie”, în duet cu Auraz Urziceanu. În ultimul său interviu pentru Revista Flacăra, Aurelian Andreescu a mărturisit că a fsot toată viața un mare timid.

„Eram împreună cu nişte prieteni la Pescăruş şi ne amuzam cântând odată cu orchestra. M-a remarcat chitaristul Gaby Mezei. Se pare că i-am plăcut, de vreme ce m-a invitat a doua zi la Electrecord. Am păşit cu dreptul. Din clipa aceea, viaţa mea s-a împletit cu muzica uşoară, definitiv şi irevocabil.

Aşa se schimbă destinul omului în nici 24 de ore…La început mi-a fost greu. Sunt un mare emotiv. Ea, emotivitatea, bat-o vina, mi-a adus şi necazuri, dar şi bucurii… Nu ştiu dacă se poate numi moştenire, dar părinţii mei erau muzicali. Formam un trio cunoscut în tot cartierul, mai ales prin colinde'.a declarat regretatul artist.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton