Pericole uriașe, în Filipine, pentru echipa ASIA EXPRESS 3: caniculă extremă, cutremure, vulcani activi, furnici, epidemii, răpirea turiștilor... / Mărturiile concurenților!

 Dumba Gabriela
.

În două luni petrecute în Filipine, echipa Asia Express 3 a fost supusă la pericole uriașe, pornind de la canicula extremă și umiditatea de 90% și până la cutremurele dese care au loc în zonă, epidemia de febră Dengue – provocata de înțepatura unui țântar și chiar răpirea turiștilor, un fenomen întâlnit în Filipine. Din fericire, toți concurenții s-au întors teferi acasă. La fel și echipa de filmare, însă amintirile de acolo, cu siguranță, nu vor fi uitate vreodată.

Citește și: Cine este Speak. Ștefan Sprianu este concurent la Asia Express
thumbnail-12-2thumbnail-12-2

Temperaturile de peste 35 de grade și umiditatea de 90% au fost greu de suportat și au creat probleme reale pentru vedetele participante la Asia Express 3, dar și echipa de producție și filmare a reality show-ului considerat unul dintre cele mai dure din istoria televiziunii.

Citește și: Cine este Răzvan Fodor, concurent la Asia Express

„Știam că va fi cald, dar nu în halul ăsta. Simți efectiv cum îți ia foc pielea atunci când stai în soare, a trebuit să folosesc factor de protecție 100 pentru că altfel nu aveam cum să filmez. În ceea ce mă privește am avut probleme și cu partea de make-up, pentru că o dată la 30 de minute trebuia să mă machiez din nou. Din cauza transpirației nu stă nimic pe față', a povestit Gina Pistol despre experiența din Filipine.

„Ca să înțelegeți un pic cum e aici, imaginați-vă că intrați într-o baie unde cineva a dat drumul la apă fiartă și a ținut ușa închisă. Cu toate astea, ei seara se învelesc cu plapuma pentru că sunt disperați după aerul condiționat, îl țin pe 15-16 grade. În casă e ca-n frigider, iar afară stau la bustul gol', a povestit și Adda.

Citește și: După Asia Express se lasă cu nuntă. Speak s-a hotărât să o ia de soție pe Ștefania: 'E ceea ce trebuie'

„E jale mare când vine vorba de căldură. Cred că transpir și mă usuc de cel puțin 3-4 ori pe zi', a spus chef Bontea, la rândul său. Atât de marcat a fost de perioada petrecută în Filipine, încât Sorin Bontea, odată întors acasă, a considerat baia în cadă și rața cu varză un lux suprem.

„Am întrebat un filipinez dacă la ei, în zona respectivă e mereu așa cald. Mi-a zis râzând că da, nu înțelegea de ce mi se pare ciudat. Organismele noastre sunt construite diferit. Aș vrea să îmbrac un localnic de aici cu o geacă și să-l duc la Miercurea Ciuc', a povestit și Răzvan Fodor.

Citește și: Pericole uriașe, în Filipine, pentru echipa ASIA EXPRESS 3: caniculă extremă, cutremure, vulcani activi, furnici, epidemii, răpirea turiștilor… / Mărturiile concurenților!

„De când sunt în Asia mi s-a luat pielea de pe nas de vreo patru ori. Se vede și că am purtat șapcă pentru că am fruntea în două culori', a intervenit și Florin Ristei.

„Am mers în spatele hotelului să facem nişte exerciţii şi m-am umplut de furnici roşii pe picioare. Nu ştiam ce mă pişcă aşa tare şi când am verificat, eram într-un muşuroi..', a fost prima experiență traumatizantă pentru Carmen Grebenișan în Filipine. Pe restul le vom vedea, începând cu 15 februarie, la Antena 1.

Speak a spus, la rândul său, chiar în prima zi din competiție: „Dar cine Dumnezeu ne-a pus aici? Încă visez, am impresia că sunt în altă parte şi că ăsta e doar un vis!-…. Şi îmi e foame!'

Citește și: Cine este Cătălin Rizea, soțul cântăreței Adda. Cei doi participă la Asia Express

Adrenalină fără număr pentru Oase

Oase a fost coprezentatorul emisiunii Asia Express 3 și a dezvăluit problemele foarte mari cu care s-a confruntat, de-a lungul călătoriei în Filipine. Astfel, una din zilele de filmare a avut loc la celebrul Vulcan Pinatubo, un vulcan activ de pe insulele Filipine, a cărui erupție din anul 1991 a fost cea mai puternică erupție a secolului XX.

Rolul meu este să le arăt celor de acasă locurile spectaculoase în care noi ajungem și oamenii pe care îi întâlnim în călătoria noastră. Pinatubo nu avea cum să nu fie pe harta Asia Express, așa că am petrecut acolo aproape o zi întreagă, locul este absolut spectaculos. Nu mi-am dat însă seama că soarele e permanent cu ochii pe mine. În Filipine e o căldură pe care mi-e greu să v-o descriu… E foarte, foarte, foarte cald.

Citește și: Gina Pistol, dezvăluiri despre calvarul din Filipine, de la ASIA EXPRESS 3: „Știam că va fi așa, dar nu în halul ăsta…'

Pe parcursul filmării, cu toată adrenalina de rigoare (da, am parte de adrenalină și sezonul ăsta, doar că e de un alt fel) nu mi-am dat seama că m-am prăjit la propriu. Seara însă au început frisoanele și mersul constant la baie… Am ținut-o așa toată noaptea, am avut nevoie și de intervenția medicului din echipă, că nu prea era de glumă. Eram și mai panicat la gândul că a doua zi aveam din nou filmare, iar aici nimic nu poate fi amânat, ritmul nu îți permite. Cu toate astea…Oasia Express continuă', a povestit simpaticul coprezentator.

Pericolele frecvente din Filipine

„Filipine e o țară periculoasă, unde legea marțială e încă în vigoare!', scriu Andreia și Ionuț, blogger-ii de la haihuin2.com, care au petrecut o lună în Filipine și spun că au stat cu inima strânsă la tot pasul.

Citește și: Cine este Lia Bugnar, de la Asia Express. Pe cât de spectaculos a fost traseul ei în teatru, pe atât de spectaculos a fost și în viața personală

„Mindanao are un renume mondial: insula în care sunt răpiți turiștii pentru răscumpărare! De ce, oare? Ne-am întrebat și noi… Localnicii au mulți copii, motiv pentru care au nevoie de finanțe serioase pentru a-i hrăni și atunci s-au gândit că prin răpirea turiștilor străini ce pun piciorul în Mindanao și solicitarea unei sume pentru răscumpărare sunt scutiți de muncă', scriu blogger-ii.

Pe site-ul MAE, turiștii ce intenționează să se desplaseze spre Filipine sunt atenționați: „Pe ȋntreg teritoriul provinciei Mindanao a fost decretată legea marțială până la data de 31 decembrie 2018, din cauza pericolului real de acțiuni teroriste. Recomandăm cetăţenilor români care decid să se deplaseze în Filipine să evite în special regiunea sudică Mindanao şi insulele din arhipelagul Sulu, unde au avut loc numeroase răpiri de persoane revendicate de grupările teroriste.'

Citește și: E oficial! Asia Express, sezonul 3, începe pe 15 februarie

„În 2019, febra Dengue – provocată de înțepătura unei specii de țânțar – a fost declarată epidemie națională.  Mai bine de 650 persoane au decedat și peste 150.000 au contactat această boală. Boala poate duce la hemoragii și implicit, la moartea persoanei. NU există vaccin impotriva acestui virus!!! Nu e de glumă!', ne informează haihuin2.com, cei doi blogări continuând: „ Un alt pericol iminent e dat de numeroasele cutremure ce se produc în zonă; un fenomen des întâlnit în Filipine, care face parte din Cercul de Foc'.

În luna ianuarie 2020, a fost alertă în Filipine pentru că vulcanul Taal, unul din cele mai mici din lume, dar al doilea cel mai activ din Filipine, a început să erupă lavă. Oficialii au declarat stare de calamitate în zona din jurul vulcanului, unde trăiesc peste 450.000 de oameni.

Alex Abagiu și Radu Vlăduț au câștigat prima amuleta cu suma în valoare de 1000 de euro.

Cum a fost primul episod din Asia Express:

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton