(P) Cum să-i distrezi pe cei mici în sezonul rece, fără să ieși din casă

 Sava Elisabeta
.

Toamna e pe sfârșite și activitățile în aer liber sunt din ce în ce mai rare. Deși e important să ieșim cu cei mici afară în fiecare zi, sezonul rece nu este cel mai prietenos. Zilele scurte, ploile, temperaturile joase sau răcelile de sezon ne determină să petrecem mai mult timp în casă, la căldură. De aceea este esențial să avem la îndemână o listă de jocuri și activități ideale atunci când se instalează plictiseala în rândul celor mici.

Iată topul celor mai creative activități de făcut casă împreună cu copiii:

1. Organizează o vânătoare de comori speciale

Alungă plictiseala cu un joc haios care stimulează imaginația copiilor. Compune o listă cu diferite caracteristici ale obiectelor din casă și provoacă-i pe pitici să adune într-un loc toate obiectele care se potrivesc. Iată un exemplu:

Scrie pe listă caracteristici precum: albastru, pufos, care scoate sunete, haios, mititel, subțire, țepos, cu pete, pătrat, din lemn, transparent, etc. Pentru fiecare caracteristică, copiii trebuie să găsească un obiect potrivit pe care să-l aducă în locul stabilit. Dacă cel mic nu știe să citească, spune-i pe rând fiecare cuvânt și așteaptă să aducă obiectul potrivit. Ca să faci lucrurile și mai interesante pentru copiii mai mari, jucați acest joc contra cronometru. Atenție! Se va lăsa cu țipete și alergat prin toată casa!

Joaca-i joacă, dar nu uita ca din când în când să faceți o pauză pentru hidratare. Asigură-te că ai la dispoziție o sursă de apă curată, fără impurități.  O variantă sigură și economică este un filtru de apă montat direct pe robinet, precum BRITA OnTap. Acesta elimină până la 99,99% dintre bacterii, clor, particule microplastice, reziduuri farmaceutice, hormoni, dar și nivelul de pesticide și erbicide din apă.

Nu este numai o alternativă sănătoasă la apa îmbuteliată în sticle de plastic, dar te scapă și de grija transportului baxurilor cu apă, care poate fi o adevărată provocare în zilele reci și ploioase. Cu BRITA OnTap nu ești niciodată în pericol să rămâi fără apă filtrată datorită ecranului LCD care îți afișează în mod constant cât litri de apă filtrată mai ai la dispoziție. Un singur filtru rezistă aproximativ 3 luni de zile, echivalentul a 600 litri de apă filtrată. Poți astfel să-i oferi celui mic apă curată și cu un gust plăcut, fără miros de clor și fără impurități.

2. Scrieți scrisori bunicilor sau prietenilor din altă localitate

Crăciunul nu e singurul prilej de a scrie o scrisoare. Propune-i să compuneți împreună o scrisoare pentru bunici sau alte rude apropiate și întreabă-l ce și-ar dori să le povestească acestora. Încurajează-l să-și dea frâu liber imaginației prin cuvinte și desene. Nu în ultimul rând, asigură-te că vei expedia scrisoarea și că cei cărora le este destinată vor trimite un răspuns.

3. Găsește diferențele

Spre deosebire de jocul cu același nume din caietele de activități, varianta jucată împreună cu părinții este mult mai distractivă și dezvoltă atenția la detalii. Spune-i celui mic să te privească cu atenție din cap până-n picioare, apoi roagă-l să închidă ochii sau să se întoarcă cu spatele, timp în care tu trebuie să-ți schimbi ceva la aspectul fizic: îți dai jos un cercel, te dai cu ruj, pui un pulover pe tine, îți legi părul în coadă etc. Copilul trebuie să identifice schimbarea produsă apoi inversați rolurile. 

4. Joaca de-a bătaia cu perne

Uneori, doar uneori, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Împreună cu părinții, desigur! Săriturile în pat sau joaca de-a bătaia cu perne sunt uneori permise de dragul unei porții bune de râs. Aveți grijă să nu vă răniți accidental și să luați o pauză din când în când pentru o gură de apă. Recomandarea noastră este o cană BRITA Fill&Go Active care filtrează apa chiar în timp ce bei. Este ideală pentru activitățile cu multă energie și agitație, fiind maleabilă și rezistentă, dar și datorită sistemului care împiedică scurgerea apei. Filtrele MicroDisc elimină impuritățile și gustul neplăcut al apei, precum și calcarul și metalele grele în exces. Cu o capacitate de 600 ml, cana BRITA Fill&Go Active este ușor de păstrat la îndemână pentru hidratarea rapidă a copiilor.

5. Gheață – rece – cald – foc

Un joc pe care mulți părinți îl cunosc din copilărie, sub diferite denumiri. Regulile sunt foarte simple. În timp ce copilul își acoperă ochii cu palmele sau cu o basma, tu ascunzi o jucărie. La semnalul tău, copilul își dă jos basmaua și pornește în căutarea jucăriei. Pe măsură ce se apropie de jucărie, tu îl coordonezi repetându-i cuvântul cald', iar atunci când este foarte aproape, îi repeți cuvântul foc'. Procedezi la fel atunci când se îndepărtează, folosind cuvintele rece' și „gheață'. După ce a găsit jucăria, schimbați rolurile. La final, puteți organiza o festivitate de premiere pentru cel care a găsit cel mai rapid sau cele mai multe jucării.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton