Organizația Miss Univers schimbă regulile concursului, după 70 de ani. Cine va putea participa: „Am luptat să înlăturăm stereotipurile”

 Borcilă Andreea
.

Organizația Miss Univers schimbă regulile concursului, după 70 de ani. Începând cu ediția următoare, din anul 2023, mai multe reprezentante ale sexului frumos vor putea lua parte la competiție, pentru a transmite un mesaj lumii, dar și pentru a câștiga coroana mult dorită. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Organizația Miss Univers schimbă regulile concursului, după 70 de ani. Timp de mai multe decenii, puteau lua parte la competiție doar femeile singure, cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Mai mult, era exclus ca participantele să fi fost vreodată căsătorite ori să fi avut copii. În plus, nu aveau voie să se mărite în decursul unui an de la defilarea pe podium. 

NY: Miss Universe Harnaaz Sandhu of India visits the Empire State BuildingNY: Miss Universe Harnaaz Sandhu of India visits the Empire State Building

Organizatorii Miss Univers au schimbat regulile concursului, după 70 de ani. Astfel, ei au dat undă verde mai multor femei pentru a participa la competiție, începând cu ediția următoare, din anul 2023. 

Citește și: Olivia Newton-John, starul din „Grease”, a murit, la 73 de ani.Actrița s-a luptat ani de zile cu cancerul

Citește și: Maria Ciobanu s-a întors în România. Ionuț Dolănescu despre revederea cu mama sa:„Am văzut-o fugitiv'

Citește și: De ce boală suferă Mioara Roman, de fapt:”A fost diagnosticată cu Parkinson și ea, de fapt, avea…”

Citește și: Cum și-a cunoscut Vlăduța Lupău soțul și cum decurs cererea în căsătorie:„A fost una inedită, la care clar nu m-aș fi putut aștepta' / EXCLUSIV

Organizația Miss Univers schimbă regulile concursului, după 70 de ani

După 70 de ani de la înființarea Miss Univers, organizatorii au decis să schimbe regulile după care funcționează concursul. Dacă până acum doar femeile singure, tinere, necăsătorite și fără copii erau eligibile pentru a lua parte la competiție, de anul viitor situația va fi mult mai accesibilă pentru toată lumea. Astfel, vor putea participa la Miss Univers și femeile căsătorite, mămicile și femeile gravide. Prin urmare, ei au transmis un mesaj ferm, explicând că organizația va fi mult mai incluzivă și mai primitoare pentru femeile din întreaga lume.

„Cu toții credem că femeile ar trebui să aibă putere asupra vieții lor și că deciziile personale ale unui om nu ar trebui să fie o barieră în calea succesului lor. Organizația Miss Universe va fi mai incluzivă și mai primitoare pentru mamele și femeile căsătorite.

Am luptat să înlăturăm stereotipurile și stigmatizarea pe care vechea societate ne-a impus-o cu multe decenii în urmă', a declarat directorul național al Miss Universe Bahrain, Josh Yugen, pentru The National.

Ce a transmis Viktoria Apanasenko, Miss Univers Ucraina  

Tânăra este model pentru diferite branduri din întreaga lume și își va reprezenta țara în ediția de anul acesta. Ea este pasionată de gătit și îi ajută pe voluntari în războiul dintre Ucraina și Rusia.  

„Miss Universe înlătură aproape toate restricțiile care ar putea împiedica o fată să-și realizeze visul. Este o veste incredibilă! Fiecare fată are dreptul de a se prezenta la un concurs de frumusețe și de a-și transmite mesajul lumii!

Mamele au super-putere și nu le poți priva de oportunitatea de a participa din cauza normelor învechite!', a scris ea pe rețelele sociale. 

Cine sunt reprezentantele Miss Univers România din ultimele ediții

Carmina Olimpia Cotfas este câștigătoarea titlului „Miss Universe România 2021'. Peste 200 de tinere s-au înscris în concurs, doar 25 au fost selectate, însă ea a fost cea mai bună. Tânăra are 21 de ani, este născută în Târgu Mureș, locuiește în Cluj-Napoca și e studentă în anul III la Facultatea de Istorie. Mai mult, e model, apare într-o mulțime de campanii și a fost prezentatoare la postul de televiziune Orizont TV, scrie protv.ro. Bianca Tirsin este Miss Universe România 2020. Ea a reprezentat țara noastră la celebrul concurs internațional în 2021. Tânăra originară din Arad este fotomodel, dar și femeie de afaceri în Japonia.

Sursă foto: Instagram, capturi, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton