Olivia Newton-John, starul din "Grease", a murit, la 73 de ani. Actrița s-a luptat ani de zile cu cancerul

 Oana Pantazi
.

Olivia Newton-John, starul filmului 'Grease', compozitoare și cântăreață cu mai multe discuri de platină, a murit luni, 8 august, la vârsta de 73 de ani. Artista s-a luptat ani de zile cu un cancer care, în cele din urmă a recidivat și și-a dedicat viața luptei împotriva acestei teribile boli, înființând o fundație pentru cercetarea unor noi metode de tratament.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Din păcate, încă un simbol al anilor 1970 s-a dus – Olivia Newton-John, vedeta filmului 'Grease', a murit la 73 de ani, în urma unei lupte teribile cu cancerul. Din păcate, actrița nu a reușit să învingă boala și s-a stins din viață pe 8 august, înconjurată de familie și prieteni.

Olivia Newton-John: Hopelessly Devoted to You (2018) – filmstillOlivia Newton-John: Hopelessly Devoted to You (2018) – filmstill

Olivia Newton-John a murit la 73 de ani

Olivia Newton-John a încetat din viață luni-dimineață, la ferma ei din California de Sud, înconjurată de cei dragi, în urma unei lungi lupte cu cancerul. Anunțul a fost făcut chiar de către soțul ei, în social media.

„Dame Olivia Newton-John s-a stins din viață în liniște, în această dimineață, la reședința ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile', a scris soțul ei, John Easterling, pe contul de Instagram al actriței.

„Olivia a fost un simbol al reușitelor și al speranței timp de peste 30 de ani, împărtășind tuturor lupta ei cu cancerul la sân', a mai adăugat soțul Oliviei Newton-John.

În luna septembrie 2018, Olivia Newton-Johndezvăluia că se tratează de cancer la baza coloanei vertebrale. Era al treilea diagnostic de cancer, după ce s-a luptat cu cancerul de sân la începutul anilor 90 și în 2017.

Artista era convinsă că va învinge boala

Artista internațională a fost diagnosticată de trei ori cu cancer, pe parcursul a trei decenii. În anul 1992, Olivia Newton-John a fost diagnosticată cu cancer la sân și a reușit să învingă boala. În anul 2013, Olivia cancerul la sân a revenit și s-a extins la umăr. Iar în 2017, a dezvăluit că boala se localizase la baza coloanei vertebrale. Încă de la primul diagnostic de cancer, Olivia Newton-John a devenit o militantă importantă în lupta anti-cancer, înființând Olivia Newton-John Cancer and Wellness Research Centre în Melbourne. Eforturile sale în acest domeniu au fost recunoscute de Regina Elisabeta a II-a, care a onorat-o, în 2020, cu titlul de „Dame'.

Citește și: Olivia Newton-John – Cum şi-a găsit marea dragoste la aproape 60 de ani

Citește și: Olivia Newton-John suferă de cancer în fază terminală! „Dacă cineva îți spune că mai ai șase luni de trăit, e foarte posibil să crezi asta!”

Citește și: Ce au făcut Theo Rose și Alex Leonte cu două luni înainte să se despartă:Suntem foarte fericiți

Citește și: Theo Rose, mesaj tranșant pentru cei care îi critică povestea de iubire cu Anghel Damian:O să ne arate timpul care a fost scopul real al acestei întâmplări

Artista era convinsă că va învinge boala și a cerut țării sale, Australia, să adopte legile statului american în care ea locuia, California, pentru a permite folosirea marijuanei în scopuri terapeutice. Optimistă și mereu plină de energie, Olivia Newton-John spunea că, deși a avut momente de disperare, a avut „o carieră incredibilă' și nu are de ce să se plângă.

Din păcate, pe 8 august 2022, Olivia Newton-John a murit, la vârsta de 73 de ani, în lupta cu teribila boală.

A devenit faimoasă datorită filmului Grease

Născută în Cambridge, Anglia, în 1948, Newton-John s-a mutat împreună cu familia în Melbourne, Australia, când avea cinci ani. În adolescență a câștigat un concurs de talente la o emisiune TV, „Sing, Sing, Sing', și apoi a format, o trupă de fete și a început să apară în emisiuni săptămânale de muzică pop în Australia. La sfârșitul anilor 1970, artista era deja cunoscută datorită unei serii de hituri country și soft-rock.

Celebritatea a cunoscut-o însă odată cu apariția în filmul „Grease', adaptarea din 1978 a musicalului de pe Broadway, în care a fost partenera lui John Travolta. Olivia Newton-John, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a trebuit să fie convinsă să accepte rolul. Era îngrijorată că e prea „bătrână' pentru a juca rolul unei liceene. Mai mult, rolul a fost modificat pentru a se adapta accentului ei australian.

„Grease' a fost cel mai mare succes de box-office al anului, iar albumul cu coloana sa sonoră a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A inspirat apoi generații întregi și i-a făcut pe mulți tineri să îndrăgostească de dans.

Foto: Hepta


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton