Oase n-a scăpat de provocările Asia Express nici din postura de coprezentator al show-ului. A luat contact cu temutul Balut, specialitatea asiatică de care s-au temut toți concurenții, respectiv ou de rață fiert, cu embrion în el. Concluzia: n-ar mai repeta experiența pentru nimic în lume.
Și în cel de-al treilea sezon Asia Express, Oase a petrecut două luni prin Filipine și Taiwan, iar una dintre cele mai mari probleme ale lui și ale restului concurenților a fost mâncarea. În cazul lui pentru show, în cazul vedetelor – de nevoie.
Una dintre probele cele mai de temut ale competiției a fost Balut, celebrul ou cu embrion în el, pe care concurenții au fost nevoiți să-l mănânce. Pentru a fi solidar cu chinul lor, Oase a gustat și el Balut, însă n-ar mai face-o pentru toți banii din lume.
„Am încercat multe preparate tradiţionale, atât în Filipine, cât şi în Taiwan. Au fost destule tentaţii culinare în ambele ţări, deşi în Filipine mă săturasem de faptul că orice preparat era uşor dulceag (ei folosesc foarte mult zahăr când gătesc). Am avut şi ocazia, dar şi regretul instant să încerc balut, acel ou fertilizat de găină sau raţă care are în interior un embrion aproape dezvoltat. Mi se ridică pielea pe mine şi acum când mă gândesc. Nu aş mai repeta experienţa.”, a declarat Oase pentru Click!
Citește și:
Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor serviți cu delicatese în Asia Express: ciorbă de găină cu sânge