“Nu Mă Uita”: șase artiști și o colecție inedită, cu puternice accente de neconvențional

 Florentina Liutic
.

Genoveva Hossu, Lucian Broscățean, Andreea Radu, Daniela Maier, Ioan Sumedre Jr. și Chef Adrian Hădean au prezentat ieri, la 360HUB, proiectul experimental Nu Mă Uita'.

 

Cei șase artiști clujeni și-au concentrat talentul creativ în jurul geniului lui Constantin Brâncuși și le-au povestit celor prezenți despre experiența de a crea, în premieră, o colecție interdisciplinară inedită, unică în România.
Inspirându-ne din Brâncuși, ne-am dorit să-i aducem un tribut, și am încercat, fiecare, să transpunem în realitate o iubire și-un dialog imaginar între El, geniul, și muza sa, Madame Pogany. […] Recunosc că ne-am asumat un exercițiu foarte complex și a fost o adevărată provocare pentru noi să îmbinăm domenii atât de diverse, dar, privind acum în jurul meu, înțeleg că a meritat tot efortul., a spus Genoveva Hossu, inițiatoarea proiectului.

 

Colecția antrenează mai multe domenii (design interior, design de produs, design vestimentar, pictură, artă culinară). Toate obiectele expuse, confecționate din materiale neconvenționale, reprezintă viziuni diferite ale autorilor asupra aceluiași dialog imaginar între Brâncuși și Madame Pogany: de la canapeaua de rumeguș, dormitorul Pogany, scaunul-fotoliu pictat manual și corpurile de iluminat, până la piesele vestimentare de inspirație sculpturală (semnate Lucian Broscățean), farfuriile de pe perete și masa de gheață din centrul spațiului Nu Mă Uita'.

 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15-24 mai, între orele 10-19, la 360HUB. O colecție prototip va fi expusă și la Hanul Gabroveni, în cadrul expoziției centrale de la Romanian Design Week.

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton