"Cea mai mare victorie din viața mea". Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră

 Dumitrache Laura
.

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră. Novak Djokovic a învins pentru a zecea oară la Australian Open. Tenismenula câștigat finala de Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas. Sârbul a obținut al 22-lea său titlu de Mare Șlem, egalând recordul lui Rafael Nadal.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră. Novak Djokovic l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas, la Australian Open 2023. Tenismenul sârb s-a impus după o partidă care a durat trei ore, iar ambii jucători au făcut câte trei duble greșeli, iar grecul a reușit 15 ași, în timp ce Djokovic doar 7.

novaknovak

Novak Djokovic a declarat că victoria sa de duminică în fața lui Stefanos Tsitsipas a fost „cea mai mare victorie” a sa. Tenismenul a redevenit lider mondial, după ce anul trecut a fost expulzat din Australia. Acesta a sosit nevaccinat în urmă cu 12 luni, motiv pentru care a fost respins, nereușind să-și apere titlul.

Citește și: Imagini din hotelul în care e cazat Novak Djokovic, în Australia: „E plin de gândaci, mâncare cu viermi'

Citește și:Cine este Carina Veghiu, care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu la Românii au talent. Are 11 ani

Citește și:Matei Dima, alias BRomania, a semnat acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în 2021. Ce amendă uriașă are de plătit

Citește și„Eram super căzut, îmi vâjâia capul, am crezut că rămân mort acolo'. Cătălin Scărlătescu a avut nevoie de îngrijiri medicale, la America Express

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră

Novak Djokovic a redevenit lider mondial după ce duminică a câștigat la Australian Open 2023. Tenismenul a câștigat în fața grecului Stefanos Tsitsipas, cucerind al 22-la titlu de Grand Slam. Campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, a egalat recordul rivalului său spaniol Rafale Nadal. Djokovic va reveni de luni în fruntea clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior vreme de 373 de săptămâni.

Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai dificile turnee pe care le-am jucat în viața mea, având în vedere circumstanțele. Încerc să mă ciupesc și să trăiesc cu adevărat aceste momentele și este o călătorie lungă. Doar echipa și familia știu prin ce am trecut în ultimele patru-cinci săptămâni. Aceasta, probabil, este cea mai mare victorie din viața mea„, a spus Novak Djokovic.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia

Anul trecut, Novak Djokovik a fost expulzat din Australia, după ce s-a prezentat nevaccinat împotriva COVID-19. Acesta nu a putut participa la ediția de anul trecut. Djokovic are, începând de duminică, 11-2 în meciurile directe cu Tsitsipas, ultimele zece dueluri fiind tot atâtea victorii ale sârbului.

Stefanos Tsitsipas a jucat pentru prima dată finala de la Australian Open. Anul trecut, grecul a fost semifinalist și a jucat pentru a doua oară în carieră o finală de Mare Slem, după cea din 2021 de la Roland Garros. Novak Djokovic l-a învins pe Tsitsipas cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

De asemenea, Djokovic s-a arătat deranjat de îndoielile privind accidentarea de care a suferit și a anunțat că va face publice dovezile despre gravitatea leziunii. „În aceste două săptămâni, m-am gândit la posibilitatea de a posta ceva pe rețelele de socializare, să arăt imagini care să dovedească prin ceea ce treceam. O voi face în curând. Oamenii râd și vreau să arăt ce sa întâmplat, nu pentru ei, ci pentru mine. Veți ști totul în câteva zile. Nu vreau să zăbovesc, am câștigat turneul, dar mă deranjează felul în care s-au comportat unii oameni„, a spus Djokovic, citat de sârbii de la sportal.blic.rs.

Sursa foto: Profimedia/Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton