Niculina Stoican refuză să meargă la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian: „Nu am fost până acum și nici nu am să mă duc curând”

 Borcilă Andreea
.

Niculina Stoican refuză să meargă la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian. Moartea unuia dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară i-a îndurerat pe mulți dintre români, inclusiv pe colegii lui de breaslă. Prietena lui de suflet, Niculina Stoican, încă este șocată de dispariția celui pe care îl considera ca pe un frate. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Niculina Stoican și regretatul artist au încântat publicul de fiecare dată când au urcat, împreună, pe scenă. Cei doi interpreți de muzică populară au evoluat și au fost acolo unul lângă celălalt în cele mai grele momente.

petrica-mitu-stoian-umilit-niculina-stoican-735121petrica-mitu-stoian-umilit-niculina-stoican-735121

Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian au recitat de fiecare dată împreună cele mai iubite piese din folclorul românesc. Atât fanii, cât și apropiații lor au observat cât de bine se înțelegeau cei doi, atât în plan profesional, cât și personal. Mai mult, se considerau unul pe altul ca niște frați. Totodată, artistul a făcut parte din Ansamblul Maria Tănase, unde a cântat de-a lungul anilor și pe care, acum, îl coordonează Niculina Stoican.

Citește și: Ce mesaje a primit Niculina Stoican după moartea lui Petrică Mîțu Stoian:”Repede l-ați uitat pe dragul nostru”

Citește și: Ce a făcut și cum s-a afișat Niculina Stoican la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian

Citește și: Ioana, fiica lui Mădălin Voicu, s-a logodit.Prezentatoarea Tv este însărcinată și va naște în curând o fetiță

Citește și: Cât timp va mai rămâne Andreea Esca la pupitrul știrilor PRO TV:„Locurile nu se dau, se iau'

Niculina Stoican refuză să meargă la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian

Îndrăgita cântăreață a fost devastată la vestea că prietenul ei cel mai bun s-a stins din viață. Niculina Stoica încă nu și-a revenit din șoc și refuză să creadă că Petrică Mîțu Stoian nu mai cântă alături de ea. Într-un interviu pentru WOWbiz.ro, Niculina Stoican a recunoscut că nu a vizitat nici până acum mormântul artistului.

„Eu nu am fost la el la mormânt și probabil că nici nu am să mă duc curând, pentru că încă nu m-am obișnuit cu ideea că nu mai este și sinceră să fiu nici nu știu când am să mă obișnuiesc.

Pentru mine, el în sufletul meu este încă viu, cumva refuz să cred că nu mai este și mă țin ancorată în amintirile mele. Am avut o relație într-adevăr specială', a mărturisit ea pentru sursa citată. 

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani 

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe 18 septembrie 1960, în Isverna, zona Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți. Ca mulți alți artiști, el a debutat la emisiunea „Tezaur Folcloric', fiind descoperit chiar de Mărioara Murărescu. În perioada 1995-2021, a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului' din Târgu Jiu.

Petrică Mîțu Stoian a fost transportat sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița, județul Caraș-Severin, de la o clinică unde urma o terapie post COVID. Starea artistului, internat cu insuficiență respiratorie, s-a agravat, ceea ce i-a cauzat decesul.

„A fost adus cu ambulanța, de la clinica Nera, de lângă Sasca Montană, 100 de kilometri de Reșița, unde făcea acea terapie hiperbară. S-a făcut solicitare pentru tuse cu sânge. A dezvoltat o bronhopneumonie și a decedat în urma unui șoc septic.

70 % din capacitatea pulmonară era afectată. Colegii mei au făcut tot ce este posibil, dar, din păcate, organismul dânsului nu a mai rezistat', a explicat Cosmin Librimir, directorul medical SJU Reşiţa, pentru Libertatea.ro.

Petrică Mîțu Stoian, înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova

Medicii care l-au tratat la spital au spcificat că artistul ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post COVID la o clinică privată.

După moartea cântărețului de muzică populară, clinica privată a primit sancțiuni în valoare de 80.000 de lei la începutul lunii noiembrie, în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. La nivelul clinicii, s-au găsit nereguli majore, fiind vorba despre protocoalele și procedurile medicale sau despre probele de alimente din mâncarea servită care nu au fost păstrate 48 de ore, conform legii.

Artistul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant', a mai explicat doctorul Cosmin Librimir.

Sursă foto: arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton