Niculae Bădălău va rămâne în arest de Anul Nou. Contestația politicianului, respinsă de Curtea de Apel București

 Oana Pantazi
.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, Niculae Bădălău va rămâne în arest de Anul Nou, după ce Curtea de Apel București a respins contestația făcută de acesta împotriva măsurii arestării preventive. Drept urmare, tatăl lui Gabi Bădălău va petrece anul acesta Revelionul în arest. Niculae Bădălău, vicepreședintele Autorității de Audit, a fost reținut pentru trafic de influență și dare de mită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Niculae Bădălău va rămâne în arest de Anul Nou, politicianului fiindu-i respinsă de către Curtea de Apel Bucureși contestația făcută împotriva măsurii arestării preventive, dar și împotriva arestului la domiciliu dispus împotriva Elenei Matache. Arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta va petrece Revelionul în arest.

bada-0bada-0

Niculae Bădălău va rămâne în arest de Anul Nou

La finele lunii noiembrie, Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistrații de la Curtea de Apel București au admis solicitarea procurorilor DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile. Contestația depusă de politician a fost respinsă ieri de Curtea de Apel București, așadar Niculae Bădălău va rămâne în arest de Anul Nou, notează Spynews.ro.

Citește și: Ce relație există între Pavel Bartoș și Smiley, dincolo de Vocea României: „La un moment dat am zis să ne certăm, de dragul de a…'

Citește și: Gabriela Cristea a izbucnit în lacrimi la TV: „Am două fete acasă și sunt sigură de un lucru'

Citește și: Cristiano Ronaldo a primit de la iubita lui, Georgina, un cadou de 340.000 de dolari, de Crăciun:'Mulțumesc, iubirea mea'

Citește și: În ce relații este George Ristvan cu fiii Adrianei Bahmuțeanu și ai lui Silviu Prigoană:'Mai nou, copiii…' Băieții locuiesc la Prigoană

„Solutia pe scurt: ÎNCH. 637/CO-CP/ În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi contestatorul inculpat BĂDĂLĂU NICOLAE împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 20.12.2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu-Secţia Penală pronunțată în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.1.

În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.12.2022″.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru trsfic de influență și dare de mită

Niculae Bădălău a fost dus cu cătușe în fața judecătorilor, pe data de 28 noiembrie, după ce a fost reținut de DNA pentru acuzațiile de trafic de influență și dare de mită. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistrații de la Curtea de Apel București au admis solicitarea procurorilor DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Primarul căruia Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro este Dan Păsat, edilul localității Bucșani din județul Giurgiu. Tot el l-ar fi denunțat pe Niculae Bădălău la DNA, au declarat surse judiciare pentru Libertatea. Dan Păsat a fost deputat din partea PSD în perioada 2008-2012, iar în 2020 a fost ales primar al localității Bucșani.

În 19 noiembrie 2022, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea a 7% din valoarea contractului menţionat (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton