Cântărețul de muzică populară Nicolae Sabău a murit de COVID-19

 Oana Pantazi
.

Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău a murit de coronavirus în noaptea de marți spre miercuri. S-a stins din viață în spital, la vârsta de 91 de ani, iar anunțul a fost făcut de apropiați ai familiei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău a decedat în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 91 de ani. Acesta fusese internat la Spitalul Suport TBC din Baia Mare, fiind infectat cu noul coronavirus, transmite Agerpres. Anunţul trist a fost făcut de apropiaţi ai familiei pe pagina de socializare.

Nicolae Sabău a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a fost confirmat pozitiv, iar în cursul zilei de luni a fost transferat la Spitalul Suport TBC Baia Mare.

unnamed-file-8unnamed-file-8

Nicolae Sabău a murit la 91 de ani

Nicolae Sabău s-a născut pe data 7 decembrie 1929, în comuna Cicârlău din Maramureş. Artistul a transmis o zestre discografică impresionantă, având o carieră de peste 50 de ani, relevantă pentru vetrele etnografice din Maramureş, Chioar, Codru, Oaş şi Lapuş. De-a lungul timpului, artistul s-a bucurat de o mare recunoaştere publică, primind numeroase diplome de excelenţă şi distincţii.

Casa artistului din comuna Cicârlău a fost transformată în muzeu al artei şi cântecului popular, iar acesta a lăsat-o moştenire comunităţii pentru a promova ideea artei autentice.

Nicolae Sabău a fost şi primar în perioada 2004 – 2008.

Citește și: Mădălina Ghenea și fotbalistul Nicolo Zaniolo și-au oficializat relația! Ce mesaje siropoase și-au trimis pe rețelele sociale

Citește și: Dan Bittman i-a cedat averea Lilianei Ștefan, după despărțire: „I-am lăsat tot și am plecat. Sunt foarte sărac”

Citește și: Pepe și Raluca au gânduri de împăcare? Unde au fost surprinși împreună

Citește și: George Burcea a pus la închiriat vila Andreei Bălan, în plin proces de divorț. Cere 1.600 de euro pe lună

Fuego, mesaj emoționant de condoleanțe

Fuego a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, prin care i-a adus un omagiu artistului care a fost Nicolae Sabău.

„Maestrul Nicolae Sabău ne-a părăsit! Ce frumos și ce emoționant a fost anul trecut, când de ziua lui de naștere, pe 6 decembrie, am ajuns la el acasă și i-am cântat și ne-am bucurat împreună!

Era o fericire continuă, energie și lecție pentru noi toți cei care am uitat sau nu știm cum se trăiește cu adevărat! A fost un om emblemă, un om în adevăratul sens al cuvântului, o enciclopedie a bunătății, un tezaur! A fost uriaş pentru curajul său, pentru felul în care-a trăit o viaţă pornită de jos, din talpa satului, ajungând să fie iubit de-o Românie întreagă, pentru verticalitate, demnitate, trăinicie și repertoriul fenomenal pe care-l are, de la doine, la cântece de jale, despre mamă, tată, cântece de război sau tropotite reprezentative pentru Maramureșul istoric.

Acest mare artist e mai mult decât un tezaur, e o veșnicie care va continua să inspire prin vitalitate și omenie. Nu a trăit simplu, dar tot ce a sădit în viața sa a fost ca un soi de împlinire a unui destin pe care nu l-a planificat, dar l-a îndeplinit, cu iscusință, de minune. Veșnicia a stat aproape de Nicolae Sabău, chiar acolo, la Cicârlău, în muzeul său, printre pozele și amintirile sale, pentru că el a stat în loc, sădindu-și România în piele și-n suflet, ca pe-un testament al ființei sale, cântul și costumul popular fiindu-i glia, țara, masa, neamul, mama, tata și toată existența.

Nicolae Sabău a fost și va fi, pentru mine, o icoană a simplității. Iar folclorul românesc este bogat prin tot aportul adus de el, fiind singurul mare artist care a reprezentat cu cinste, peste 70 de ani, cinci zone folclorice distincte, toate din marele Maramureș! A fost veșnicia întruchipată a satului, un simbol românesc , peste toate, unul care nu va fi uitat niciodată și care sigur, dar sigur, va sta în loc de definiție a înaltului! Sunteți veșnic, maestre! Rămas bun!, a scris artistul pe pagina sa de socializare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton