Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga, destin tras la indigo. Regretații artiști au fost prieteni de-o viață

 Mirea Roxana
.

Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga au fost prieteni foarte buni. Amândoi mari legende ale muzicii lăutăreși, au murit la o săptămână distanță unul de celălalt, răpuși de boala COVID-19. Ba chiar, cu puțin timp înainte să părăsească această lume, Cornelia Catanga se ruga pentru sănătatea prietenelui ei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au avut un destin asemănător și același sfârșit tragic, din păcate. Amândoi au murit după ce au fost internați la Terapie Indensivă din cauza infectării cu coronavirus.

Înainte de a fi răpusă de boala COVID-19, Cornelia Catanga se ruga pentru bunul ei prieten, Nelu Ploieșteanu.

„Sa ne rugam cu totii pentru sanatatea lui Nelu, fratele nostru, unul dintre marii artisti ai muzicii lautaresti, ca bunul Dumnezeu sa-i ajute si sa treaca si peste aceasta mare cumpana si sa se intoarca in sanul familiei. Doamne, ai grija de el si de familia lui!!!', scria pe Facebook Cornelia Catanga.

6207_772977499481066_3905718943382651641_n-26207_772977499481066_3905718943382651641_n-2

Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu, destin identic

Atât Nelu Ploieșteanu, cât și Cornelia Catanga au murit într-o noapte de joi spre vineri. Mai exact, marea doamnă a muzicii lăutărești a încetat din viață pe 26 martie, iar Nelu Ploieșteanu pe 2 aprilie, la o săptămână distanță unul de celălalt. Din păcate, însă, amândoi au crezut că boala COVID-19 nu îi va afecta prea rău astfel că, deși începuseră să dezvolte simptome specifice, au refuzat internarea la spital, într-o primă fază.

În cazul amândurora, vestea morții a fost dată de jurnalista Mara Bănică.

Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpadit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardio-respirator, suprapus cu un COVID a răpus o, acum o oră (n.r.: 03:52), la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!', a scris Mara Bănică în dimineața de 26 martie.

În această dimineață, tot Mara Bănică a dat cutremurătoarea veste că Nelu Ploieșteanu a murit.

Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!', a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit.Era internat cu COVID-19 la Spitalul Floreasca

Citește și: Soția lui Nelu Ploieșteanu, de urgență la spital.Ce probleme de sănătate are Elena

Citește și: Testamentul lui Nelu Ploieșteanu.Ce avere avea și cine o moștenește

Citește și: Nelu Ploieșteanu, ultimul interviu. Ce semn primise de la fiul său mort:'Mă veghează din Cer'

Aurel Pădureanu plânge moartea lui Nelu Ploieșteanu

Aurel Pădureanu nu poate să își revină de când a aflat că Nelu Ploieșteanu a murit. Cei doi sunt prieteni de 50 de ani de zile, iar soțul Corneliei Catanga a mărturisit că și-ar dori ca Nelu Ploieșteanu să aibă parte de funeraliile pe care le merită. Acesta este marcat de modul în care a fost înmormântată marea doamnă a muzicii lăutărești.

„Îmi pare rău, Nelu Ploieșteanu, prietenul meu de 50 de ani, și al meu, și al Corneliei nu mai este. Părerea mea ar fi – dar nu am cu cine să vorbesc- să fie dus în biserică, să îl lase pe el, dacă pe soția mea nu au lăsat-o. Măcar el ar trebui, a fost un artist mare și se duc artiștii mari. Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au fost cei mai mari artiști ai muzicii lăutărești.

Ar trebui lăsat în biserică, nu cum au făcut cu soția mea! Toată viața nu o să uit treaba asta, până când nu m-oi duce lângă ea', a spus Aurel Pădureanu, pentru Fanatik.ro

Cornelia Catanga, moarte rapidă

Cornelia Catanga a avut parte de o moarte rapidă. Aceasta a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București în ziua de joi, 25 martie. Artista a decedat a doua zi, pe 26 martie. Marea doamnă a muzicii lăutărești suferea de mai multe probleme de sănătate.

În ceea ce privește decesul lui Nelu Ploieșteanu, acesta a început să se simtă rău, pe 11 martie și a refuzat internarea, dar ulterior a revenit, deoarece starea sa de sănătate se agravase. Nelu Ploieșteanu era internat cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%.

Sursa Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton