Nadine dă BAC-ul, la 44 de ani. Cum s-a fotografiat în curtea școlii cu ceilalți elevi

 Oana Pantazi
.

Nadine dă BAC-ul la 44 de ani, iar azi a avut proba la română, alături de colegii ei… de 18 ani. Conștientă de importanța educației, vedeta a trecut cu detașare și unor peste toate răutățile celor care, mărturisește, râdeau de ea pe la toate colțurile.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Nadine Voindrouh a decis să se întoarcă la școală și să dea BAC-ul la o vârstă la care unii fac întâlnirea de 25 de ani de la finalul liceului, dar asta a făcut-o extrem de fericită. S-a întors la școală, iar acum este gata să treacă de examenul maturității, alături de colegii ei adolescenți. Nadine a demonstrat că niciodată nu este prea târziu pentru nimic, iar vârsta este doar un număr. La 44 de ani, vedeta a dat deja primul examen de bacalaureat și e foarte fericită că a fost elevă odată cu fiul ei de 11 ani.

178576166_1912929832190037_572774392168583740_n178576166_1912929832190037_572774392168583740_n

Nadine dă BAC-ul la 44 de ani

Nadine este acum în focul examenelor de BAC, alături de colegii ei mult mai tineri, dar mărturisește că trăiește acum una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții sale. Vedeta a susținut deja primul examen, la limba și literatura română, și așteaptă cu emoție să încheie această etapă din viața ei. De altfel, ea a postat pe contul de socializare un mesaj emoționant, însoțit defotografii.

„Astăzi am trăit una dintre cele mai frumoase zile din viață mea – prima zi de BAC. M-am înscris la liceu la 38 de ani, iar azi, extrem de emoționată, la 44 de ani, alături de copiii de 14 ani, am dat și eu una dintre probele examenului maturității. Pentru mine, frumusețea acestui moment are și un simbolism aparte, și anume faptul că trăim într-o lume (Românie) în care un om, indiferent de istoricul său, poate reface/ repara o bucată din viața sa, așa încât să îi fie mai bine pe mai departe și, totodată, să poate face pace cu ce a fost. Pentru mine asta înseamnă că trăim vremuri bune, într-o lume frumoasă. În mod neașteptat, această zi a fost încununată de prezența, în fața liceului unde dădeam examen, a profesoarei mele de română, Ancuța Drondoe, și a directorului liceului unde am terminat școală.

Acești oameni au venit la prima oră la locația examenului și au așteptat acolo, cu emoții, până a ieșit fiecare elev de al lor din examen, pentru ca elevii să îi aibă/știe alături (fac asta de 13 ani de când s-a înființat liceul). Probabil că mai există astfel de profesori, de directori de liceu, însă eu n am mai auzit. Gestul lor m-a emoționat profund. Directorul făcea poze elevilor doritori de amintiri, iar profesoara de română impărțea îmbrățișări celor emoționați, având grijă să recapituleze, în zbor, pentru fiecare dintre noi, și curentele literare…

Mă uitam perplexă la ea și mă întrebam dacă eu aș fi un astfel de profesor… mi-e teamă că nu, însă la nivel uman, fără doar și poate, mi-a transmis un mesaj puternic pe care am să-l port cu mine pe mai departe în viață. Am simțit că acești oameni și-au asumat cu maximă responsabilitate rolul pe care l-au avut în viața fiecărui om ce a fost lăsat în mâinile lor pentru a fi pregătit pentru viață din p.d.v. academic. M-au impresionat și le mulțumesc că mi-au arătat că există și asemenea oameni. Am întâlnit mulți oameni buni, dar pentru ei trebuie să fac o altă categorie, pentru că e ceva mai mult decât calitatea umană… e ceva ce ține și de onoare, demnitate, datorie, conștientizarea privilegiului de a fi una dintre uneltele ce formează un om… nu știu, mai caut, pentru că gestul lor m-a pus pe cugetat”, a scris Nadine pe Instagram.

Regretă ultima zi de școală

Înainte de a da BAC-ul, Nadine a rememorat și ultima zi de școală, moment care a emoționat-o foarte mult. Tocmai de aceea, a mărturisit ea, a preferat să se despartă de colegi fără prea mult tam-tam.

Citește și: Nadine dă BAC-ul la 44 de ani. Cum arată și cu ce se ocupă acum, după ce a renunțat la televiziune

Citește și: Nadine, secretul unei relații de durată: „Să nu vrei să-l schimbi și să nu-i reproșezi că s-a schimbat”

Citește și: Cum arată Miruna, fiica lui Sorin Bontea, la 19 ani. A dat BAC-ul

Citește și: Teo, primele declarații despre o nouă căsătorie, după ce a trecut prin două divorțuri: „Ne vom gândi să facem niște acte’/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Dan Capatos. Sunt împreună de 20 de ani

„Astăzi am avut ultima zi de școală. Nu mi-am luat la revedere de la nimeni și nimic, pentru că sunt o mică brută ce nu are toleranță la acest moment. Așadar, am plecat de lângă colegi cu ochii în soare, ca și cum nimic special nu s ar fi întâmplat… atât am putut. Au trecut cinci ani ca vântul și că gândul. De aceea îndemn pe oricine nu și-a terminat școală să se întoarcă, să o ia de unde a lăsat-o, pentru că trece repede și pentru că merită. Te îmbrățișez!”, le-a scris Nadine fanilor ei înainte de BAC.

„S-a râs de mine pe la toate colțurile”

Nadine a cunoscut apogeul profesional în momentul în care, la 18 ani, a devenit prezentatoarea emisiunii „Școala vedetelor’. Vedeta s-a retras din lumina reflectoarelor, dar s-a întors la școală, dorindu-și să încheie studiile pentru Bacalaureat. Aceasta a mărturisit că oamenii au râs de ea, dar nu i-a păsat pentru că, spune ea, nu e bine să ne fie rușine atunci când dorim să revenim la educație.

M-am reîntors la școală la 40 de ani. Am reluat liceul de la clasa a noua. Eu am mai făcut odată liceul, am dat Bacul și am picat la o singură materie. Nu am vrut să dau examen doar la acea materie, ci am vrut să reiau liceul de la început. Eu am spus că pentru mine a fost important să îmi reiau studiile și să revin ca adult la școală. S-a râs de mine pe la toate colțurile. Am văzut în presă că râdeau și de un fotbalist. Dacă noi punem rușine pe reîntoarcerea la educație, pe acești adulți, nu e bine‘, a spus vedeta de televiziune în cadrul unui interviu pentru Gândul Live.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton