De ce Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie: "Era băiate de joc. Câștigam vreo 200 de lei pe lună"

 Dumitrache Laura
.

Alex Dima, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de la noi din țară a fost profesor de religie. Jurnalistul a a studiat timp de nouă ani Teologia și a predat vreme de un an la o școală I-VIII. Alex Dima a explicat care a fost motivul pentru care a renunțat la această meserie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Alex Dima prezintă de ani buni emisiunea „România, te iubesc', dar putini sunt cei care știu ce meserie a avut înainte de a deveni jurnalist de investigație. În vârstă de 46 de ani, Alexandru Dima are o poveste de viață impresionată, iar una dintre cele mai dragi amintiri ale sale a avut loc în perioada când avea 20 de ani.

alex dimaalex dima

A fost profesor de religie, dar sistemul din România l-a determinat să renunțe la această meserie. Alex Dima a ales calea jurnalismului, iar în prezent se numără printre cei mai apreciați jurnaliști de investigație din țară. Iată de ce a renunțat la meseria de profesor de religie!

Citește și:„Dacă nu era… o luam razna”. Cine l-a ajutat pe Alex Dima să treacă peste moartea soției. Femeia a fost răpusă de cancer

Citește și:Alex Dima de la PRO TV a devenit tată de băiat: „O minune de copil a venit pe lume'

Citește și:Câți bani a câștigat Vica Blochina la Survivor 2023: „Câteva zeci de mii de euro. Am fost cel mai bine plătită'

Citește și:Irinel Columbeanu este și acum îndrăgostit de Oana, la doi ani de la despărțire: „Am mai vorbit prin mesaje. Mi-a rămas la inimă”

Alex Dima a fost profesor de religie, dar a renunțat și s-a dedicat jurnalismului

Alex Dima, în vârstă de 46 de ani, prezintă de ani buni emisiunea România, te iubesc, de la Pro TV. Deși este cunoscut de toată lumea, puțini sunt cei care știu că jurnalistul a fost în trecut profesor de religie. Alex Dima a studiat Teologia vreme de nouă ani și a predat la o școală I-VIII. Jurnalistul a declarat în podcastul lui Mihai Morar că are amintiri frumoase din perioada în care preda religia în școală.

„Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, „Ce faci?' Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise', a povestit Alex Dima în podcastul lui Mihai Morar.

Alex Dima: „Am plecat din învățământ din cauza banilor”

Alex Dima a povestit că el câștiga foarte putin în învățământ, iar acesta a fost motivul pentru care a renunțat la a mai preda religie. Conform jurnalistului, la acea vreme, câștiga aproximav 200 de lei pe lună pentru meseria de profesor de religie.

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 si ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva', a povestit Alex Dima.

Alex Dima, despre relația lui cu divinitatea

Îndrăgitul jurnalist a trecut printr-o adevărată dramă după ce și-a pierdut soția. Mama fetiței sale a pierdut lupta cu cancerul, iar Alex Dima a fost nevoit să se descurce singur. La acea vreme a trecut prin multe momente dificile și chiar a avut probleme financiare. În prezent, jurnalistul are o familie frumoasă, iar actuala soție i-a dăruit un băiețel anul trecut. Acesta a recunoscut că și-a dat seama că Dumnezeu se află mereu alături de el.

Mie Dumnezeu mi-a arătat din când în când: „Fraiere, sunt aici!'. La un moment dat era fiica mea mică, nu stăteam deloc bine cu banii și stăteam în fața unui bloc, într-un parc și în timp ce copilul se juca, mă gândeam cât de norocos să fie cineva să dețină un apartament în blocul ăla din față și să vadă parcul.Stăteam cu chirie acolo în zonă, dar cu o chirie și cu o sabie deasupra capului că oricând puteam să plec cu un copil mic de acolo și cu foarte multe bagaje adunate în trei camere și mă gândeam de multe ori la treaba asta. Și eu stăteam și mă gândeam la blocul ăla: mă gândeam cum să faci să locuiești acolo? Unde crezi că stau eu acum? Fix acolo în blocul ăla la care mă uitam. Și de la geamul meu văd parcul', a mai spus jurnalistul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton