Mircea Sandu are cancer a treia oară: "Dimineața iau 12 pastile, seara 17..."

 Dumba Gabriela
.

Mircea Sandu a aflat că are cancer pentru a treia oară, dar nu-și pierde speranța și spune că luptă pentru copii să se facă bine și de data asta. Au trecut doi ani de când Mircea Sandu, recuperat după primele două tumori, a aflat la un control de rutină că are din nou cancer. Pentru a treia oară.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Președinte al FRF pentru 24 de ani, Sandu a învins cancerul la ficat în 2009 și pe cel la plămâni, în 2020. Acum, suferă de cancer la prostată, dar este încrezător că va trece din nou peste boală.

profimedia-0025545006profimedia-0025545006

Mircea Sandu are cancer pentru a treia oară

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mircea Sandu, ajuns la 70 de ani, a dezvăluit că a fost diagnosticat din nou cu cancer.

În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Și, ce credeți?, am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Și, recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!„, a dezvăluit Mircea Sandu.

Eu am avut capul foarte tare, limpede. Am zis că trebuie să lupt pentru copii!„, a mai spus președintele FRF.

Întrebat cum se simte acum, în fața acestei mari provocări, Mircea Sandu a răspuns:

Fac parte din viață și astea. Sunt momente prin care toți trecem. Mai mult sau mai puțin. Astea îți arată adevărata față a vieții. Pentru că eu gândesc așa: m-am căsătorit cu Simona, am făcut copiii, aveam o viață bună. Cine se gândea că copilul din Dimitrov, care juca fotbal în intersecție, care avea o pereche de ghete cu crampoane de la unchiul său, va ajunge să joace în prima ligă, în echipele naționale?!„.

În momentul de față trebuie să fac tratament. Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer„, susține Mircea Sandu.

Citește și: Raluca și Alex formează cel mai nou cuplu de la Mireasa. Ce dedicație specială i-a făcut concurentul iubitei lui:„Am avut foarte mari emoții’

Citește și: Actorul Leslie Jordan, din „American Horror Story’, a murit într-un accident rutier. Avea 67 de ani

Cum a fost lupta cu primele două forme de cancer pentru Mircea Sandu

În februarie 2009 mi-am făcut toate analizele, mă îngrășasem un pic, făcusem 100 de kilograme, și am fost la Medlife. Mi-am făcut analizele, ecografie, totul în regulă. În august am venit din vacanță, slăbisem 10 kilograme, am început cu mișcare, hai să mă duc să văd cum stau. Și atunci mi-a descoperit doamna doctor două metastaze la lobul mic al ficatului.

Am fost la doctorul Virgil Ionescu, un radiolog excepțional, și mi-am făcut RMN, apoi am ajuns la Supercupa Europei la Monaco. Noi stăteam la Cannes, eram gașcă mare. Prietenii mei de aici de la local (unde are loc interviul, hotelul Irisa), Irina și Daniel, locuiseră mult în Nisa și i-am sunat. „Bă, am o problemă. Vreau să-mi găsiți și mie un doctor”„, a declarat Mircea Sandu pentru Gazeta Sporturilor.

Mircea Sandu spune că i-a fost greu atunci, dar a învins, în cele din urmă.

Am găsit un oncolog extraordinar. A făcut o echipă cu chirurg, radiolog, anestezist și am început tratamentul, chimioterapia și radioterapia. Greu! La început a stat și Liza cu mine, după aia trebuia să fie aici.

Eu plecam cu avionul duminica, zburam de la Băneasa cu Blue Air, făceam luni, marți tratamentul, miercuri mă întorceam, joi și vineri mergeam la Federație și tot așa. M-a operat în decembrie. După vreo 7 ore m-am culcat cu Geoană președinte și m-am trezit cu Băsescu președinte„, a mai declarat președintele FRF.

Întrebat cum s-a recuperat, Mircea Sandu spune că nu a avut dureri și totul a mers perfect.

„A fost totul extraordinar de bine, n-am avut nicio problemă, nu dureri. Oamenii și-au făcut treaba perfect. Oncologul, cu tratamentul pe care l-a aplicat, micșorase foarte mult toate mizeriile alea acolo. Am avut pungă, mi-a scos-o după 6 luni.

Am mai făcut șase luni de chimioterapie și începând cu iunie 2010 n-am mai făcut tratament, doar mergeam la control. A fost o operație grea, o perioadă grea! Dar cum să mă facă pe mine o tumoare?! Am avut susținerea extraordinară a familiei și am trecut peste„, spune Mircea Sandu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton