Mircea Diaconu, declarații scandaloase după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual: „Este o formă de amantlâc, inclusă profesiei”

 Miniosu Alexandra
.

Mircea Diaconu a făcut o serie de declarații scandaloase după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual. Actorul a încercat să minimalizeze cazul, spunând că e convins că ea s-ar fi lăsat inspirată de moda de la Hollywood, atunci când a reclamat hărțuirea sexuală. Într-o reacție publică, Diaconu a bagatelizat discursul partenerei sale de filmare din Filantropica, deși, în urma celor spuse de artistă, s-a aflat că mai multe femei ar fi trecut prin această experiență neplăcută.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Mircea Diaconu a făcut câteva declarații scandaloase după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual. Artistul a șocat pe toată lumea, arătându-se convins de faptul că, atunci când actrița a reclamat hărțuirea sexuală, nu ar fi făcut decât să se lase inspirată de „moda de la Hollywood'. Declarațiile lui au produs revoltă în online.

mircea-diaconu-viorica-voda-1mircea-diaconu-viorica-voda-1

Recent, actrița Viorica Vodă din Filantropica a vorbit despre hărțuirea sexuală, chiar la Gala Gopo. În urma discursului artistei, Mircea Diaconu colegul ei din film, împreună cu care a și filmat scene „fierbinți', a făcut o serie de declarații incredibile și greu de digerat. Conform Fanatik, Mircea Diaconu le-a explicat jurnaștilor că, din punctul lui de vedere, hărțuirea sexuală ar fi, de fapt, un amantlâc. Ba mai mult, a transmis că acest lucru nu ar fi decât o modă hollywoodiană și că este normală ca fenomen intrisec lumii teatrului și filmului, dar și că e o bârfă de cabină.

Citește și: Reacția lui Tudor Chirilă, după ce actrița Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual:„Să vorbim despre profesorii de actorie care fac avansuri studentelor'

Citește și: Simona Gherghe o susține pe Viorica Vodă, actrița supusă abuzurilor din teatru și film:„Așa-i că știm cu toții cazuri de femei hărțuite? În facultate, în teatre, în televiziuni'

Citește și: Cum și-a câștigat Vlăduța Lupău banii înainte de a deveni celebră:„Duceam oamenii la ocazie ca să îmi scot motorina'

Citește și: Dana Rogoz o susține pe actrița Viorica Vodă în discursul despre abuzul din cinematografie:„Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire'

Mircea Diaconu, declarații scandaloase după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual

Mircea Diaconu a vorbit public despre hărțuirea sexuală, dar și despre cazul reclamat de colega lui de breaslă, Viorica Vodă. Acesta s-a arătat convins de faptul că totul ar ține, de fapt, de moda de la Hollywood, mai exact de fenomenul #Metoo și că acest lucru nu se petrece și în țara noastră. Declarațiile actorului au șocat multă lume, fiind considerate a fi scandaloase în acest context.

„La Gala Gopo s-au dat premii, lucruri incomparabil mai interesante despre subiectul despre care mă întrebați. Nu am știu nimic, atunci am aflat, de aia m-am și mirat, toată lumea m-a surprins cum mă miram. Au trecut totuși 20 de ani de atunci…

Hai să vă explic cum văd eu lucrurile. Vorbim de hărțuire din clipa în care la Hollywood a fost un succes mondial. Totul a plecat de acolo. Eu știam că asta se numește bârfă de culise, amantlâc, inclus fenomenului teatral. S-au scris cărți despre primadone care făceau carieră în felul acesta', a spus Mircea Diaconu pentru sursa citată. Cei doi au jucat împreună în Filantropica.

„Am perceput acest lucru ca fiind ceva de cabină'

Iar asta nu e tot! Mircea Diaconu a povestit, fără ezitare, că a văzut, de-a lungul carierei, momente în care relațiile intime din lumea filmului au condus la celebritatea unor sau altora. De asemenea, el a explicat cum crede că stau lucrurile, de fapt, din punctul lui de vedere.

„Eu, intrând în profesie acum vreo 50 și ceva de ani, am perceput acest lucru ca fiind ceva de cabină. De exemplu, se povestea de doamna Bulandra… Erau bârfe de cabină. Se zicea `Uite, ăla a fost amantul doamnei Bulandra`. Sunt lucruri de genul ăsta.

La americani, când s-a început cu povestea cu #Metoo ăla, a devenit hărțuire. Altfel este o formă de amantlâc, inclusă profesiei. Acum, nu știu foarte exact, pentru că sunt cazuri și cazuri… În tot ce am văzut de-a lungul a zeci de ani au fost cariere care s-au bazat pe genul ăsta, dar au fost și de-o parte și de cealaltă. Ori hărțuirea, așa cum vine ea ca produs Hollywood, este făcută de regizor, de producători, de directori, cei care contează nu de actori. Actorii nu contează', a continuat actorul.

„Au fost băieți care…'

De altfel, dezvăluirea făcută de Viorica Vodă pe scena de la Gala Premiilor Gopo e văzută de el ca fiind una nepotrivită. În plus, actorul consideră că ar fi, de fapt, o modă importată, care nu ar fi de bun augur pentru toată lumea scenei din țara noastră.

„Au fost băieți care au devenit celebri, care au făcut cariere mari și are au început pe lângă o doamnă, din profesie, ceva mai în vârstă și mai dispusă, înțelegeți ce vreau să spun. În toate sensurile funcționează asta. Dar să faci din asta o problemă, zic eu, nu este cazul.

Lumea teatrală și cinematografică s-a descurcat foarte bine, zic eu, până să înceapă nebunia asta din America. Care a plecat ca o modă', a mai susținut Mircea Diaconu.

Actorul e convins că totul ar fi, de fapt, o exagerare

În continuare, Mircea Diaconu a precizat că e convins că totul ar fi o exagerare. Drept exemplu, actorul a folosit cazuri de la Parlamentul European, de pe vremea când artistul activa ca europarlamentar.

„Și, credeți-mă, am văzut-o și eu. Eram la Parlamentul European și acolo a venit ca un val, pur și simplu. Erau niște doamne care ziceau că au fost hărțuite, pe funcții, pentru parlament, pentru comisii. Dă-o naibii de treabă, nici chiar așa!', a completat el.

„Nu e românească poveste asta și nu e cazul să fie'

Actorul în vârstă de 72 de ani a continuat apoi cu explicațiile care le dă în legătura cu hărțuirea sexuală. Mircea Diaconu nu s-a ferit să dea exemple din cariera lui de succes pe care a avut-o. În plus, spune el, ideea de hărțuire este supraestimată, convins fiind că este vorba doar de relații liber consimțite, chiar normale, mai scrie sursa citată.

„Să mă ierte Dumnezeu, dar, credeți-mă, la câte filme am făcut, la o mare parte dintre ele, partenera mea de film era amanta regizorului. Care e problema? Pe de altă parte, când doi oameni au o relație amoroasă, lasă-i naibii, pardon de expresie, în pace!

Să luăm o carieră a unei doamne sau a unui domn și hai să ne dăm seama câte roluri s-au făcut pe baza genului ăsta de hărțuire… Păi dacă este hărțuire, trebuie să fie și roluri multe. (…) Nu e românească povestea asta și nu e cazul să fie…', a mai transmis el.

Mircea Diaconu spune că nu a fost niciodată hărțuit

Cu toate acestea, Mircea Diaconu a ținut să precizeze că nu a fost niciodată în poziția de a fi hărțuit, ori, după cum descrie el, de a primi un rol pentru calitatea de amant.

„Eu nu am fost în cazul ăsta. Eu aveam 21 de ani când domnul Ciulei însuși m-a chemat la direcție, la cabină la dânsul și mi-a dat un text de spectacol și m-a rugat să intru într-un spectacol.

Și din clipa aia am devenit membru al trupei teatrului Bulandra. La mine a fost invers. Au fost domnișoare care mă preferau, dar aveam atâta treabă că nu era timp. M-am lăsat hărțuit, că veni vorba, dar eram foarte tânăr, eram neînsurat…', a mai glumit acesta.

De la ce crede Mircea Diaconu că a pornit scandalul cu Viorca Vodă

Nu în ultimul rând, Mircea Diaconu s-a arătat convins de faptul că în spatele celor spune de Viorica Vodă ar sta cu totul alte frământări. Consideră el, unele legate de viitor, de succes de la lipsa succesului în carieră. Acesta a susținut că artista ar fi fost nervoasă, înainte de a urca pe scenă, din cauza unei supărări mai vechi de-ale sale.

„Toată povestea asta cu Viorica Vodă de acum două seri a început în culise. Repet, noi nu ne-am văzut de 20 de ani. Ea era foarte enervată că, mă rog, are o vârstă și ea, și nu a fost angajată niciodată, a lucrat doar pe contracte întâmplătoare sau mai mici, ăsta a fost singurul ei rol mare, restul au fost mai mici, și nu are pensie.

Zicea că nu îi consideră nimeni ani de muncă, că nu poate intra în sistemul de pensii și că are copii, și că ce se face… Nu o mai angajează nimeni, asta era enervarea ei. Aici îi dau dreptate. Termină prea mulți tineri termină facultăți de artă, sunt prea mulți…

Sunt atâtea școli de artă, de actorie, e o aberație. Evident că nu găsesc loc de muncă, unde să îi bagi pe toți? Contracte da, face unul astăzi, altul peste doi ani, dar asta nu însemnă muncă, sau serviciu, sau pensie. Iar asta este o problemă nerezolvată. Aici avea perfectă dreptate, și nu e singura care pățește așa ceva…', a conchis actorul Mircea Diaconu.

Viorica Vodă, discurs surprinzător pe scena premiilor Gopo

Viorica Vodă a avut un discurs surprinzător pe scena premiilor Gopo, vorbind despre hărțuirea sexuală. Mărturia ei a fost cu atât mai puternică, ținând cont de faptul că ediția din 2022 a fost dedicată celor 20 de ani care au trecut de la lansarea capodoperei regizate de Nae Caranfil, Filantropica. În cadrul ei, Viorica Vodă a interpretat rolul Dianei, obiectul iubirii lui Ovidiu (profesorul jucat de Mircea Diaconu).

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost', a mărturisit Viorica Vodă, citată de Cultura la Dubă.

Mircea Diaconu, Nae Caranfil, Marius Vizante și Mara Niculescu, cea care a fost măritată cu regizorul producției, au avut reacții pe care mulți le-au considerat greu de înțeles. Dacă în ceea ce-l privește pe cel dintâi, acesta s-a arătat doar surprins, Nae Caranfil nu a comentat nimic nici când a ținut discursul.

Mara Nicolescu a spus însă câteva cuvinte: „Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat'.

„Tu erai iubita lui Nae și pe mine m-au confundat cu tine, de aceea m-au abordat', a spus Viorica.

Marius Vizante a fost auzit în timp ce-i comenta astfel declarațiile Vioricăi Vodă: „Dar filmul reușit, totuși'.

Sursă foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton