Mircea Diaconu s-a retras la țară. Care e motivul: „Părinții nu mai sunt, dar și eu și fratele meu am hotărât să ținem mai departe gospodăria” / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Are o carieră prodigioasă și a fost primul actor din România care a devenit liber-profesionist. A jucat cu
staruri de la Hollywood, dar spune că bogăția nu stă neapărat în banii pe care i-a primit drept onorariu, ci în aplauzele oamenilor. Este căsătorit de 43 de ani cu actrița Diana Lupescu și au împreună doi copii minunați. Mircea Diaconu, care este acum parlamentar, are o poveste de viață fabuloasă pe care ne-a împărtășit-o cu binecunoscutu-i har scriitoricesc… În noul număr al revistei VIVA!, Mircea Diaconu ne-a povestit că s-a retras oarecum la țară, petrecându-și cea mai mare parte din timp lângă București. Iată care e motivul!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Domnule Mircea Diaconu, iată, ne întâlnim la Brașov, în prag de primăvară. Parafrazând titlul cărții dvs., „La noi, când vine iarna, mi-ar plăcea să ne spuneți cum e la dvs. când vine primăvara.

E… ca la toată lumea, firește. O luăm de la capăt și noi, și plantele, și animalele, însă mereu am avut o frenezie a primăverii. Când eram copil, cel puțin, priveam în fiecare zi cum se topeștem zăpada, cum se duce și ne lasă, întâi în jurul tulpinii, în jurul copacului se făceau niște cercuri, așa, de pământ, și zăpada dispărea.

mircea-diaconu-1mircea-diaconu-1

Citește și: Florin Piersic, dezvăluiri despre Mircea Diaconu: 'Era destul de ciufut, așa, când l-am cunoscut eu'. Ce replici și-au adresat când s-au întâlnit prima dată / EXCLUSIV

Citește și: Mircea Diaconu a devenit actor împotriva voinței tatălui său: „M-a certat, m-a lăsat să înțeleg că nu sunt bun de nimic”

Citește și: „Cred că a ridica tonul e echivalent cu o palmă. De fiecare dată îmi cer scuze”. Tudor Chirilă, despre greșelile pe care le fac părinții în educația copiilor

Citește și: „El a mai luptat, a mai tras de mine, dar…”. De ce a divorțat Bianca Drăgușanu de Victor Slav, tatăl fiicei sale

Mircea Diaconu s-a retras la țară. Care e motivul

Știam eu sigur, aveam și eu orgoliile mele de copil, când a venit efectiv primăvara, pentru că prindeam un vânticel dimineața de tot, când se lumina de ziuă, așa aromat foarte slab, și când îl simțeam ziceam: „Gata, a venit primăvara!. Și am avut dreptate întotdeauna. Acum, de când mă fâțâi prin toate părțile, trăiesc lângă București, cumva cea mai mare parte a timp.

„Părinții nu mai sunt, dar și eu, și fratele meu am hotărât să ținem mai departe gospodăria'

V-ați retras la țară?

Fiecare om e de undeva. La mine, e simplu. Fiind la mine în sat, cu treabă, un băiat tinerel, care nu știa mai nimic despre mine, m-a întrebat: „V-ați mutat la noi, la țară?. Și eu i-am zis: „Măi băiatule, eu nu am plecat niciodată de aici. Pentru că, oriunde m-am dus, m-am reîntors aici, cât de des am putut.

Și pe vremea cealaltă veneam aproape săptămânal acasă, și aduceam ce nu aveau ai mei – câte un sac cu pâine pentru porci – și plecam înapoi cu ouă, cărniță de pui, tăiam porcul și toate celelalte, iar gospodăria noastră funcționează la fel. Am păstrat-o. Părinții nu mai sunt, dar și eu, și fratele meu am hotărât să ținem mai departe gospodăria.

Avem găini, așteptăm să fete vaca acum. Plătim o vecină să dea mâncare la găini, să strângă ouăle și toate astea, și mergem mai departe. Așa că, acum când vorbim, mă așteaptă cineva la mine în sat și o să trec munții în partea cealaltă, cu un excavator, să fac niște gropi, să mai plantez niște nuci. Asta e primăvara. E foarte multă treabă. Și toate lucrurile îți dau o putere brusc. Lucrurile de făcut. Că toate sunt legate de revigorare, relansare, și a pământului, și a animalelor, și a caselor, parcă totul crește. E fabulos.

Și trebuie să trăim bucuria asta. Până la urmă, fiecare cu viața lui, nu judec pe nimeni, dar sunt oameni care trăiesc metronomic, ca să zic așa. Și zilele sunt egale. Nu, domnule, vin anotimpuri, pleacă anotimpuri, se schimbă lucruri, răsare luna, nu e luna, trebuie să fii prezent acolo. Altfel, anii ăia parcă îți lipsesc. Te și întreabă cineva: „Câte primăveri ai? și „Câte toamne mai ai?. Vedeți, trebuie să poți răspunde la lucrurile acestea.

Mircea Diaconu: „Profesia mea e Diaconu'

Actor, profesor de actorie, director de teatru, scriitor, senator, ministru al Culturii, candidat la Președinție, europarlamentar… Ce vă definește mai mult din toate astea? Cum v-ați caracteriza în câteva cuvinte?

Șoferia. Sunt foarte bun șofer și în tot acest timp fac foarte multe alte lucruri, care nu intră în genul acesta de definiri. La un moment dat, mi s-a întâmplat lucrul acesta. Mă rog, cineva m-a întrebat cum să mă prezinte, adică profesor sau… și zic: „Diaconu. Profesia mea e Diaconu. În tot acest timp de profesii, de obligații rămân Diaconu. Ceea ce nu se mișcă de acolo e Diaconu.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: PR, Arhivă VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton