Mircea Baniciu și Nicu Covaci, din nou împreună după 30 de ani, în filmul biografic Phoenix

 Laciu Andreea
.

Bucurie mare pentru fanii celor doi artiști! Mircea Baniciu și Nicu Covaci, împreună după 30 de ani. Însă, se pare că împăcarea istorică nu a fost una dusă până la capăt, căci nu vor apărea pe aceeași scenă ca să cânte. Este vorba despre un proiect special, iar legendele rockului românesc au decis să lase puțin deoparte securea războiului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Și-au aruncat cuvinte grele timp de trei decenii, dar fanii lor nu au încetat vreodată să spere că îi vor vedea iar împreună, de dragul trupei Phoenix, formația legendară din care au făcut parte cei doi. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la înființarea ei, așa că Mircea Baniciu și Nicu Covaci au decis să facă un compromis.

mircea-baniciu-1mircea-baniciu-1

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, din nou împreună

În data de 16 octombrie 2022, la Sala Palatului din București, va avea loc premiera de gală a filmului 'Phoenix-Povestea', regizat de Cristian Radu Nema. Cei doi au decis să fie prezenți amândoi cu această ocazie, spre marea bucurie a fanilor lor.

Mircea Baniciu, în vârstă de 73 de ani și Nicu Covaci, în vârstă de 75 de ani, vor fi însoțiți și de Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix și cel care a scris istorie cu melodiile 'Canarul', 'Vremuri' și 'Nebunul cu ochii închiși', conform Money.ro.

Citește și: Nicu Covaci și Mircea Baniciu s-au împăcat după 30 de ani și au reunit Phoenix: „Fără certuri și scandaluri!”

Citește și: Volodimir Zelenski, implicat într-un accident rutier. În ce stare se află președintele Ucrainei: „A fost examinat de un medic'

Citește și: Cum a reacționat Mircea Baniciu când l-a cunoscut pe iubitul fiicei sale, Ana: „Ne-am izolat împreună'

Citește și: Nea Mărin, primele declarații după ce a fost acuzat că lovit-o pe Daniela Crudu:„Ea a fost ani de zile la noi la emisiune'

Ce s-a întâmplat cu trupa Phoenix

Imediat după Revoluție, Nicu Covaci, Ioji Kappl și Țăndărică au revenit în țară, după ce fugiseră în străinătate în perioada comunismului. Cei trei au continuat să cânte alături de Mircea Baniciu timp de doi ani, până când relația lor s-a erodat definitiv. Apoi, aproape toți cei din „formula de aur” au plecat și a rămas doar Nicu Covaci.

Au urmat negocieri timp de ani buni, dar singurul care a mai acceptat să se întoarcă strict pentru un concert aniversar al trupei Phoenix, la Timișoara, a fost Ovidiu Lipan Țăndărică.

'Zilele ce au urmat atunci, în  77 mi-au lăsat un gust amar pe care n-am să-l uit niciodată. Prieteni ce te părăsesc fără să se uite în urmă și fără să-mi trimită o vedere timp de 14 ani', spunea Mircea Baniciu.

De ce s-au certat Mircea Baniciu și Nicu Covaci

Mircea Baniciu susține că totul ar fi început după ce Nicu Covaci i-a dat în judecată pe aproape toți cei din fosta formulă. Mai mult decât atât, acesta i-ar fi cerut 350.000 de euro în instanță, pentru că ar fi cântat melodiile din repertoriul trupei.

„El ne-a acționat pe mai pe toți în instanță, încercând să ne îndepărteze cât mai mult posibil de cântecele marca Phoenix. În acest din ultim caz nu știu de ce a procedat așa Nicu Covaci.

Sigur că nu erau toate ale lui, dar le pusese pe toate pe numele său. Aici trebuie să recunosc că a fost cel mai deștept dintre noi. Fiindcă și-a însușit piesele și le-a înregistrat pe numele său. Marele meu noroc a fost faptul că judecătorii nu m-au forțat să-i plătesc suma cerută.

Altfel ar fi trebuit să-mi vând casa, ca să achit suma enormă cerută, care cred că a fost cea mai mare dintre toate. L-a dat în judecată până și pe colegul care l-a ajutat să trăiască o vreme în Germania, fiindcă nu i-a fost deloc ușor”, a declarat Mircea Baniciu, pentru Impact.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton