Îți mai amintești de Mihu din filmul Toate pânzele sus? Cum arată actorul Cristian Șofron, la 62 de ani

 Laciu Andreea
.

„Toate pânzele sus!” este unul dintre cele mai iubite și mai vizionate seriale românești. A fost realizat după romanul omonim, scris de Radu Tudoran. În data de 13 martie, s-au împlinit 44 de ani de la premiera filmului, așa că actorul Cristian Șofron, faimosul Mihu din Toate pânzele sus, și-a amintit de această experiență.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Actorul Cristian Șofron a devenit faimos după ce l-a interpretat pe mezinul echipajului, Mihu. El era musul de pe goeleta Speranța. Serialul „Toate pânzele sus!' a fost filmat în anii 1975-1976, în regia regretatului Mircea Mureșan (1928-2020).

El este cel care a scris și scenariul, împreună cu Alexandru Struțeanu. Regizori secunzi au fost Mariana Petculescu și Nicolae Corjos. În distribuție au fost o mulțime de nume importante din cultura românească.

cristian-sofron-toate-panzele-sus-1cristian-sofron-toate-panzele-sus-1

Îți mai amintești de Mihu din Toate pânzele sus?

Printre actori care ne-au bucurat în acest serial îndrăgit se numără: Ion Besoiu (Anton Lupan), Ilarion Ciobanu (Gherasim), Sebastian Papaiani (Ieremia), Jean Constantin (Ismail), George Paul Avram (Haralamb), Colea Răutu (Spânu), Julieta Szönyi (Adnana), Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant) și Cristian Șofron (Mihu).

În prezent, Cristian Șofron este directorul Teatrului Odeon. A debutat la doar 7 ani, pe scena Teatrului Nottara. Pe marele ecran a apărut pentru prima oară în anul 1971, în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte', regizat de Sergiu Nicolaescu (1930-2013).

Citește și: A murit „Haralamb' din „Toate pânzele sus'! Actorul George Paul Avram avea 80 de ani

Citește și: Doliu în lumea filmului românesc. A murit Mircea Mureșan, regizorul serialului „Toate pânzele sus!”

Citește și: Totul despre povestea de dragoste dintre Elena Marin de la Survivor și iubitul ei: „Sunt de doi ani împreună'

„Sufletul mi-e plin de scene dragi, dar întâlnirea mea cu Amza Pellea , pe când aveam doar opt ani, va rămâne de-a pururi cea mai dragă amintire. Lângă Amza am filmat «Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte»… sau «Moartea lui Ipu», după titlul nuvelei care a stat la baza scenariului, scrisă de Titus Popovici… Este o scenă acolo… scena în care Ipu… Amza Pellea… se hotărăște să moară, pe care n-am s-o uit niciodată!', povestea Cristian Șofron, conform Fanatik.

Ce s-a întâmplat cu Lăbuș, cățelul din Toate pânzele sus

Se pare că alegerea faimosului cățel, care a devenit faimos în toată țara, nu a fost deloc un proces ușor. Actorul a povestit acum cum a fost ales, de fapt, interpretul lui Lăbuș.

„Într-un final am ales unul, mă înțelegeam bine cu el, comunicam, era în regulă… Dar domnul Mureșan avea un câine pe care îl iubea tare mult și de care nu se despărțea… Și când a venit la filmări cu câinele dumnealui, totul a luat-o razna… Cele două exemplare canine pur și simplu nu se suportau! Odată, de două ori, de cinci ori s-au tot încăierat…Pe vapor era o nebunie, o goană permanentă după ei…

Până la urmă domnul Mureșan, era doar regizorul filmului, a hotărât să rămână și să filmăm cu câinele dumnealui. Așa am făcut eu „pereche' cu Lăbuș din film. Ce să-ți mai spun de Lăbuș… Îți spuneam că mai sunt oameni care mă întreabă și acum ce mai face Lăbuș! Glumă, glumă, dar… și eu răspund cât pot de serios că e bine, sănătos… la 50 de ani… se ține încă bine…', a povestit Cristian Șofron. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton