Mihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru o reclamă: ”A făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor”

 Calin Maria Bianca
.

Mihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru o reclamă. Este inforamația momentului în showbiz-ul românesc cu privire la îndrăgitul actor. După ce plecarea lui spontană de la iUmor a luat pe toată lumea prin surprindere, încă o noutate privind viața sa a apărut în spațiul public. Care este, de fapt, motivul pentru care Mihai Bendeac a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihai Bendeac face ce face și reușește cu brio să intre în atenția tuturor. În urmă cu doar două săptămâni plecarea de la iUmor ținea primele pagini, iar acum, cea care i-a luat locul este marea informație. Actorul a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Bineînțeles, toată lumea se întreabă care este motivul.

bendeac-1-2bendeac-1-2

Nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim faptul că actorul a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către CNCD. În luna iulie a anului trecut, a filmat un spot publicitar pentru un vin care îi poartă și semnătura, Jurnalul unui burlac'. De atunci, CNCD s-a sesizat abia acum!

Citește și: Ce face Mihai Bendeac după ce a plecat de la iUmor:'Suntem sub contract cu Antena 1'

Citește și: De ce a plecat Mihai Bendeac de la Iumor. Delia:”Nu a mai vrut să vină…”

Citește și: Alex Leonte, după ce a aflat că Theo Rose este însărcinată:„Nu pot vorbi despre asta. Sunt…'

Citește și: Dana Săvuică își face operație de micșorare a sânilor:”S-au mărit odată cu menopauza”

Mihai Bendeac a fost amendat de CNCD pentru o reclamă

Încă de la bun început, reclama la vin făcută de către Mihai Bendeac a fost una destul de controversată. Nu au fost deloc puțini cei care au comentat-o. Mulți au spus că este vorba despre o asocierea dintre vin, o scenă de amor și ceea ce ar fi putut fi încadrat ca incitare la violență împotriva femeilor. Mai bine de 6 luni, reclama a fost pe piață, asta până când s-a autosesizat CNCD.

'Vinul acesta nu-mi aparține. E doar ales de mine, dar cu ajutorul vostru fiecare sticlă devine unică. Vă încurajez să dați frâu liber imaginației voastre. Vă pup, vă iubesc și vă respect!' era reclama la vin făcută de către Mihai Bendeac.

CNCD a decis sancționarea lui Mihai Bendeac

Azi, 16 noiembrie, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a evaluat pe larg reclama la vin făcută de către Mihai Bendeac. A privit-o și analizat-o din toate punctele de vedere, astfel că s-a ajuns la decizia ca actorul să fie sancționat cu suma de 10.000 de lei.

'Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat azi cu amendă de 10.000 lei. Pentru reclama la un sortiment de vin. A făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilorAcest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spațiul virtualdar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăți înrădăcinate în mentalul colectiv românesc', a declarat secretarul de stat Cristian Jura, în exclusivitate pentru Gândul.ro.

Cristinan Jura, secretarul de stat: 'A făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor'

Oricât ar încerca să găsească o scuză pentru reclama la care a filmat Mihai Bendeac, Cristian Jura explică că sunt motive bine întemeiate pentru care actorul să fie tras la răspundere. Mai mult decât atât, secretarul de stat susține că sunt din ce în ce mai multe astfel de discriminări în mediul online. În timp ce mulți o dau drept un pamflet, acesta susține că acuzațiile nu pot fi acoperite de o astfel de justificare.

'Consider că este extrem de important ca toate persoanele publice, formatorii de opinie să promoveze valorile egalității și nediscriminării prevăzute de legislația națională și europeană.

De asemenea, eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmații discriminatorii sau care aduc atingere demnității', a mai declarat secretarul de stat Cristian Jura, în exclusivitate pentru Gândul.

Mihai Bendeac a plecat de la iUmor

Pe lângă informația de ultim moment care a luat pe toată lumea prin surprindere, nu putem să nu reamintim de plecare actorului de la iUmor. Mihai Bendeac a ales în mod spontan să părăsească emisiunea. Deși a trecut ceva timp, încă nu se știe care ar fi fost motivul. Nu a ieșit în față și nu a vorbit nimic despre acest subiect. În continuare, fanii și susținătorii se întreabă de ce a luat o astfel de decizie.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton