Micii prinţi – Cine va moşteni Europa

 Florentina Liutic
.

William şi Harry ai Marii Britanii, Madeleine şi Victoria ale Suediei sau frumoasa Charlotte Casiraghi atrag de ceva ani în jurul lor cercuri de interes foarte fidele. Totuşi, domnia lor e pe cale să se încheie, fiind urmaţi de o nouă generaţie de prinţi şi prinţese.

Când Kate Middleton a anunţat că este însărcinată pentru pri­ma dată, presa din toată lumea şi-a pus la bătaie toate resursele pentru a exploata la maximum acest subiect fierbinte. Cum era de aşteptat, interesul gene­ral a fost îndreptat nu doar că­tre fericiţii părinţi, ci şi spre vii­torul rege. Sau mai ales către el. Dincolo de faptul că monar­hia britanică este, după toate calculele, cea mai iubită din lume, şi în cazul celorlalte fa­milii regale din Europa situaţia a fost mereu aceeaşi: bebeluşul regal şi-a surclasat rapid părin­ţii la capitolul carismă, deve­nind la câteva ore după naştere cel mai popular personaj.

Acum, ducesa de Cambridge este din nou însărcinată, con­firmând că ar trebui să nască în luna aprilie a anului viitor. Până atunci însă, prinţul Geor­ge este cel care primeşte toată atenţia, mai ales că William şi Kate au început să îl ia la eve­nimente oficiale pe vremea când nu împlinise încă un an. În ceea ce priveşte felul în care ducele şi ducesa de Cambridge este influenţat în bună măsură de valorile pe care William în­suşi le-a primit de la mama sa: empatie, o etalare cumpătată a propriei averi şi conştientizarea faptului că regalitatea nu în­seamnă doar palate străluci­toare sau recepţii de lux.

În familia regală monegască, de la sfârşitul lui 2013 încoace, au avut loc trei evenimente fe­ricite. S-a născut Sacha, fiul lui Andrea Casiraghi şi a Tatianei Santo Domingo, apoi a venit pe lume şi Raphael, primul co­pil al cuplului Charlotte Casi­raghi-Gad Elmaleh, iar prinţul Albert a confirmat că soţia sa, Charlene, este însărcinată cu gemeni, ea urmând să nască în scurt timp. Dacă relaţia dintre Andrea şi Tatiana a trecut drept un fapt normal, iar cea dintre Albert şi Charlene drept o extravaganţă a prinţului, Charlotte a avut de înfruntat prejudecăţile privind diferenţa de 15 ani dintre ea şi actorul francez de comedie Gad El­maleh. În timp, lucrurile s-au liniştit, mai ales că Charlotte, fire discretă, a evitat expunerea publică inutilă. De la sfârşitul anului trecut, când a devenit mamă, a fost parcă mai atentă cu apariţiile ei şi au fost rare ocaziile când a putut fi fotogra­fiată alături de Raphael.

Apropo de discreţie, şi prinţesa Madeleine a dat viaţa străluci­toare de la Curtea Suediei pentru New York, unde locu­ieşte alături de soţul ei, banche­rul Chris O ̓Neil, şi fetiţa lor de nouă luni, Leonore Lilian Ma­ria. După o dezamăgire dure­roasă în viaţa personală, fata cea mică a regelui Carl al XVI-lea Gustaf a părăsit ve­chea Europă, cu privilegiile, dar şi prejudecăţile ei, şi s-a mutat în ţara tuturor posibilită­ţilor, unde lucrează ca volun­tar la World Childhood Foun­dation. Spre deosebire de Madeleine, Leonore va cu­noaşte mai mult accidental ri­gorile statutului de membru al unei familii regale şi se va fami­liariza, cel mai probabil, cu un alt stil de viaţă. Mai puţin stră­lucitor, dar mai liber, bazat pe înţelegerea celor mai puţin norocoşi prin contact direct cu ei, dar şi mai permisiv din punct de vedere al vieţii priva­te. Pe lângă decizia lui Made­leine de a trăi într-o ţară în care să nu conteze statutul ei social, o altă dovadă a stilului lor de viaţă relaxat este şi alegerea lui Chris O ̓Neil de a nu primi ni­ciun titlu regal după căsătorie. Prin contrast, soţul prinţesei moştenitoare Victoria a Suedi­ei, Daniel Westling, fost antre­nor de fitness, a acceptat cu bucurie titlul de Duce de Västergötland pe care l-a pri­mit în urma mariajului.

Spre deosebire de sora ei, Vic­toria nu are aceeaşi libertate. Dimpotrivă, în calitate de prin­ţesă moştenitoare, ea trebuie să participe la diverse eveni­mente oficiale alături de soţul ei şi de alţi membri ai familiei regale. Inevitabil, fiica ei, prin­ţesa Estelle (doi ani), va creşte în sânul monarhiei, cu toate responsabilităţile pe care le presupune aceasta. Totuşi, ţi­nând cont de faptul că în ulti­ma vreme regulile nu mai sunt atât de stricte, e foarte posibil ca viaţa la Curte să fie în cu­rând lipsită de orice fel de griji. Dovadă ar fi chiar unchiul mi­cuţei Estelle, rebelul prinţ Carl Philip, logodit cu un fost model de lenjerie intimă.

CLAUDIA COJOCEA Foto GULIVER

Prinţesa moştenitoare Victoria a Danemarcei, împreună cu soţul ei, Daniel Westling, şi fetiţa lor, EstellePrinţesa moştenitoare Victoria a Danemarcei, împreună cu soţul ei, Daniel Westling, şi fetiţa lor, Estelle

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton