„În meseria mea visez cu ochii deschiși”. Răzvan Mazilu e un artist autentic

 bogdan.galca
.

Text: Andreea Vasile, fotografie: Dragos Taralunga

Dansator și coregraf, Răzvan Mazilu a fost toată viața lui pe scenă. La 43 de ani, el spune despre sine că se ocupă cu „crearea unui surplus de viață'. Spectacolele lui reușesc să emoționeze pentru că sunt și distractive, și pline de empatie, ele surprind viața noastră, a tuturor, în cele mai mici detalii, fără judecăți. „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare' și „Mon Cabaret Noir' sunt două dintre cele mai recente spectacole ale sale, în care actorii joacă, dansează și cântă. Am vorbit cu Răzvan despre ce-l face fericit în meseria lui.

Ce îți place cel mai mult la meseria ta?

Totul. Faptul că nu e o meserie. Nu știu ce e, poate vocație. Fac ceva ce îmi place enorm, îmi pun în scenă toate elucubrațiile și mai sunt și plătit pentru asta. Iubesc ideea că nicio zi nu seamănă cu cealaltă, altfel m-aș plictisi teribil. Cu meseria mea am văzut jumate de glob și am cunoscut mulți oameni frumoși.

Fotografie de Alex Domnilă

Fotografie de Alex Domnilă

Când ai fost ultima dată #HappyLaJob?

Azi, la repetiție, când împreună cu colegii am creat un moment plin de emoție. Poate va fi un moment bun, poate nu va fi nimic, dar emoția născută acolo ne-a făcut fericiți.

Care sunt atuurile tale?

Seriozitatea, disciplina, foamea de cultură, puterea de muncă, aș spune chiar sacrificiul, nevoia de a mă autodepăși, realismul cu care îmi conștientizez eșecurile, subiectivismul cu care îmi admir colegii, smerenia față de lucrurile minunate care mi se întâmplă.

Fotografie de Dani Ioniță

Fotografie de Dani Ioniță

Cum te relaxezi după o zi de muncă?

E vorba de o relaxare activă: merg la sală, citesc, desenez, merg la film, nimic special, ba chiar chestii și mai frivole, cum ar fi shopping-ul. În orice caz, acumulez informație pentru mai târziu, pentru creație.

De ce ai cea mai frumoasă meserie din lume?

Pentru că îmi permite să visez cu ochii larg deschiși și să evadez din realitatea cotidiană, să experimentez și mai ales să împărtășesc toate astea cu ceilalți. În felul ăsta viața mea are sens și scop.

Fotografie de Mihaela Marin

Fotografie de Mihaela Marin

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit despre munca ta?

După un spectacol, a venit la mine o mamă, de mână cu băiețelul ei, și mi-a spus: „V-a văzut dansând și a cerut să îl duc la cursuri de balet.'

Fotografii de:

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton