Emilia Popescu, mesaj pentru Viorica Vodă, după declarațiile despre hărțuirea sexuală: „Nu este de râs și nici de judecat, lumea e ipocrită”

 Borcilă Andreea
.

Mesajul Emiliei Popescu despre Viorica Vodă, după ce a lipsit de pe scena Premiilor Gopo. Cazul actriței Viorica Vodă care a mărturisit public că a fost hărțuită sexual în lumea teatrului și a filmului a stârnit numeroase reacții în social media, din partea colegilor de breaslă sau a altor persoane publice. De data aceasta, și actrița Emilia Popescu a luat atitudine și a transmis un mesaj pentru tot ce s-a întâmplat pe scena Premiilor Gopo, chiar dacă nu a fost prezentă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Marți, în data de 3 mai 2022, în Sala Ion Caramitru a  Teatrului Național ,,I. L. Caragiale din București, a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, pentru a celebra performanțele din cinematografia românească din ultimii ani. Totodată filmul Filantropica, în regia lui Nae Caranfil, a împlinit 20 de ani de la apariția peliculei, ocazie cu care au apărut pe scenă actorii care au interpretat cunoscutele personaje din lungmetraj.

Filarmonica Viorica VodaFilarmonica Viorica Voda

Actrița Viorica Vodă a jucat rolul Dianei, o tânără care se îndrăgostește de Ovidiu, profesorul interpretat de Mircea Diaconu. Ea a urcat pe scena Premiilor Gopo, unde a avut un discurs cutremurător. Actrița a dezvăluit public că a fost abuzată sexual în lumea teatrului și a filmului după rolul din Filantropica. Mărturiile ei au stârnit, la scurt timp, numeroase reacții în social media, din partea colegilor de breaslă și a altor persoane publice.

Citește și: Actrița Ioana Bugarin, după ce Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual:„Am trecut prin atingeri neplăcute. Îmi puneau mâna pe…'

Citește și: Cum a reacționat Oana Pellea după declarațiile de hărțuire sexuală de la Premiile Gopo:„Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume'

Citește și: Mihaela Buzărnescu a sărit cu parașuta de la 4000 de metri în ziua în care a împlinit 34 de ani:„Sunt singura persoană care…'

Citește și: Cătălin Moroșanu, despre căsnicia cu Georgiana:”Nu mai este flacara de la început…”

Emilia Popescu, mesaj pentru Viorica Vodă, după declarațiile despre hărțuirea sexuală

Într-un interviu pentru Fanatik.ro, actrița Emilia Popescu recunoaște că gestul făcut de Viorica Vodă este de înțeles. Mai mult, ea ar trebui să fie susținută de toți cei care s-au aflat în acel moment în sală, la decernarea Premiilor Gopo, eveniment la care ea a lipsit.

Eu consider că a fost un act de curaj, nu a avut unde să se exprime. Unii mai spuneau că de ce a făcut-o la Gala Gopo. Dar unde să o fi făcut? Adică a fost ea invitată la vreo emisiune? Unde să o facă? Era un moment în care toată lumea sărbătorea și a simțit nevoia să spună lucrul ăsta.

A vrut să mărturisească un lucru dificil  prin care a trecut și nu este de râs și nici de judecat. Lumea e ipocrită, ca în toate breslele, nu suntem noi mai cu moț. Iar la o gală toată lumea e poleită, nu venim să spunem adevărul.

Femeia asta a ținut să mărturisească, nu e de râs… S-a văzut ce… (a fost pe scenă, n.red.). Nu comentez ce au făcut colegii ei de film. Sau ce nu au făcut, mai bine zis. Asta nu se face. Adică nu poți să râzi de cineva când ai văzut că s-a împiedicat și și-a spart capul', a explicat Emilia Popescu.

Emilia Popescu: „S-ar putea să fi fost și eu la fel de lașă'

Precizând că ea nu a fost niciodată hărțuită sexual de vreun coleg, regizor, director, producător, Emilia Popescu a vorbit despre fenomen și la modul general. Actrița este convinsă că lumea tace din cauza fricii față de influența celor puternici din industrie. În plus, vedeta a povestit și ce ar fi făcut dacă i s-ar fi întâmplat ceva similar.

„Nu știu, s-ar putea să fi fost și eu la fel de lașă și fricoasă. Dar cu siguranță nu aș fi acceptat. Pentru că una este să fii hărțuit și să accepți ca să mergi mai departe și alta este să nu accepți, să îți asumi faptul că s-ar putea să nu mai calci pe acolo, pe la lucru. E un subiect foarte sensibil. Cele din America au vorbit după ce au acceptat și au făcut meserie pentru că au acceptat. Asta a fost și scuza. Eu nu știu dacă aș fi spus numele, dar cu siguranță nu aș fi acceptat', a mai continuat actrița pentru sursa citată.

Sursă foto: arhivă, capturi

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton